Final Fantasy -haaste: Päivä 06

Päivä 06 - Suosikkiosuus suosikki-FF-pelissäni


Eli taas puhutaan kahdestatoista, koska valitsin sen suosikikseni. Tämän valitseminen oli helppoa. En siis valinnut mitään tiettyä kohtausta vaan nimenomaan osuuden pelistä. Olettaisin, että sitä on tarkoitettu, koska paras Final Fantasy -kohtaus ikinä on myös listassa erikseen.

Suosikkiosuuteni pelissä alkaa siitä hetkestä, kun Fran ja Balthier esiintyvät ensimmäisen kerran (ylläri). Heidän tulonsa mukaan piristi epätoivoista tunnelmaa huomattavan paljon ensimmäisellä pelikerralla, joten odotan kohtaa aina, kun aloitan pelin alusta. Tuon kohdan lisäksi suosikkiosuuteni sisältää viemärijuoksentelun kakkososan, Nalbinan tyrmän, Barheim passagen ja Dalmasca Estersandin läpi vaeltamisen. Sen jälkeen vuorossa on Bhujerba, Lhusun kaivokset, Leviathan, Yensan molemmat aavikot ja Raithwallin hauta. Siitä jatketaan vielä Osmonen tasangon halki aina Jaharaan asti. Eli käytännössä suosikkiosuuteni kattaa sellaisen kolmasosan pelistä.

Koska kyseinen osuus on aika pelin alkupuolella, olen aloittanut pelin alusta hyvin monta kertaa. Yleensä pelaaminen jumahtaakin siinä vaiheessa, kun pitäisi lähteä seikkailemaan Golmoren viidakkoon. Vaikka pidän Franin menneisyyteen viittaavista pätkistä, en viihdy kyseisessä ryteikössä erityisen hyvin. Siispä en laske sitä enää suosikkiosuuteeni mukaan.

Yksi syy siihen, että pidän tuosta pätkästä, voi olla myös säännöllisesti esiintyvät välianimaatiot. Niitähän on tunnetusti kiva katsella, ne ovat ikään kuin palkinto siitä, että on pelannut. Sen sijaan Mt. Bur-Omisacen jälkeen edessä on pitkään vain juoksemista, juoksemista ja juoksemista vain parin hyvin lyhyen välidemon voimin. Kyllä, pidän niistäkin, mutta en silti yhtä paljon kuin tuosta pelin alkupuolen osuudesta.

Ei kommentteja