Final Fantasy -haaste: Päivä 12

Päivä 12 - Final Fantasy -peli, jonka olen pelannut useammin kuin viisi kertaa

Yritin miettiä, onko näitä pelejä useampi. Jos kuitenkin lasketaan vain kokonaiset pelaamiset alusta loppuun saakka, voin mainita ainoastaan yhden pelin. Muitakin olen varmasti aloittanut alusta yli viisi kertaa, mutta en ole vienyt loppuun asti yhtä monesti.Sen sijaan Final Fantasy IX:n olen aloittanut alusta 15-20 kertaa, olen jo seonnut laskuista. Läpi olen pelannut sen yli viisi kertaa, mutta alle kymmenen kuitenkin. Pidän seiskasta ja kasista todella paljon, mutta totuus on se, että juuri ysi sai minut haksahtamaan lopullisesti. Rakastuin sen tarinaan, maailmaan, musiikkiin ja hahmoihin. Rakastan noita kaikkia edelleen. Vasta kaksitoista oli sellainen peli, joka lohkaisi itselleen osan aiemmin ysille kuuluneesta paikasta sydämessäni.

Erityisesti pidän ysin alusta. Toisaalta on rasittavaa pelata matalalevelisillä hahmoilla, mutta toisaalta rakastan tunnelmaa. Muistan ne tunteet, jotka valtasivat mieleni, kun ensimmäistä kertaa pelasin kyseistä peliä. Saan takaisin sen 17-vuotiaan tytön innostuksen näin kymmenen vuoden jälkeenkin.

Luultavasti ykköslevy on suosikkini pelissä. Toisaalta pidän tarinasta kokonaisuudessaan, joten ei voi sanoa, että muutkaan levyt olisivat huonoja. Oikeastaan ainoat rasittavat kohdat ovat Kujan aavikkopalatsi, Oielvert ja Ipsenin linna. Muuten tykkään pelailla peliä vaikka kuinka paljon. Tällä hetkellä sen läpipeluu on jämähtänyt Ipsenin linnan edustalle, mutta kunhan saan itsestäni revittyä niin paljon, että vetäisen sen läpi, ei loppu varmastikaan tuota päänvaivaa.

Niin, mainittakoon nyt vielä, että viimeisen vuoden aikanakin olen aloittanut ysin alusta kahdesti ja näillä molemmilla kerroilla on tarkoitus pelata se loppuun asti. Toinen tallennus on ystävieni kanssa aloitettu yhteispeli, toisen taas haksahdin aloittamaan, kun menin ostamaan ysin PSN Storesta PSP:lleni. PSonen muistikorttini on niin täynnä, etten ole voinut sillä aloittaa aikoihin uusia tallennuksia mistään pelistä (en raaski poistaa vanhoja), joten vanhojen Finaleiden hankkiminen PSP:lle on ollut erittäin hyvä idea. Onneksi se on mahdollista.

Mitäpä tässä pitäisi vielä sanoa? Ysi on mahtava, pelatkaa se. Pelatkaa se uudestaan. Itse huomaan kaikkea pientä uutta pelissä jokaisella kerralla, vaikka olen viettänyt sen parissa jo kymmenen vuotta.

Ei kommentteja