Final Fantasy -haaste: Päivä 10

Päivä 10 - Paras Final Fantasy -kohtaus ikinä

Eräät ihmiset ovat sanoneet, että olen näiden juttujeni suhteen aika ennalta-arvattava. Luultavasti he ovat erittäin oikeassa, mutta minkäs sitä tekee. En viitsi ryhtyä valehtelemaan vain yllättääkseni ystäväni ;)

Tämä on siis sellainen juttu, mitä minun ei tarvinnut edes miettiä. Paras kohtaus on suosikkipelistäni. Yritin etsiä aiempia kirjoituksiani kyseisestä kohdasta, mutta totesin sivunneeni sitä vain lyhyesti. Tämä saattaa johtua siitä, että kohtaus sijoittuu pelin loppupuolelle ja vetäisin pelin sitten samoin tein läpi. Olinkin sitten kirjoittanut enemmän fiiliksistäni, kun sain pelin pelattua. Pieni maininta kuitenkin löytyi:

Afeni perjantaina 6.4.2007:

"Loppu oli... No, petyin, ettei loppudemossa enää näytetty Balthieria ja Frania, mutta toisaalta heidän karkaamisensa kahdestaan oli melkoisen romanttista. Olinkin koko ajan sitä mieltä, että he ovat pari. Olisivat saaneet suudella siellä Pharoksessa Cidin kuoleman jälkeen, se olisi nimittäin ollut täydellistä <3"

Jep, muistan tosiaan, miten paljon toivoin suudelmaa Franin "romahtamisen" jälkeen, mutta sitä ei koskaan tullut. Tosin Balthier ei ole tyyppiä, joka harrastaa julkisia hellyydenosoituksia. Siis se mies voi kyllä flirttailla avoimesti ties kenelle, mutta jos tunteet ovat oikeasti pelissä... No joo, tämä tulkinta ei kuulu tähän, joten ehkä en nyt paneudu siihen sen enempää.

Ja tajusin juuri, etten ole vieläkään suoraan sanonut, mistä kohtauksesta on kyse :D Ehkä kaikki ovat jo arvanneet, mutta olen siis pälättänyt tässä Pharoksen huipulla tapahtuvasta pitkästä kohtauksesta. Pidän siitä kokonaisuudessaan, siinä on niin paljon kemiaa eri hahmojen välillä. Se summaa monet pelissä tapahtuneet asiat ja kietoo juonenpätkiä yhteen. Se on myös älyttömän täynnä tunnetta. Siinä käydään rivien välissä läpi erityisesti Baschin ja Gabranthin välejä, Reddasin menneisyyden haamuja, jotka eivät jätä piraattia rauhaan, sekä Balthierin ja Cidin vaikeaa lapsi-vanhempi-suhdetta. Kaikki huipentuu, kun Fran ei kestä Usvaa vaan romahtaa lattialle.

Penelo on paikalla ensimmäisenä ja hyvin huolestuneena. Olin koko pelin ajan katsellut, että tytön ja vieran välille on selkeästi muodostunut ystävyyssuhde ja jotenkin minusta tuo Penelon ryntääminen Franin luo tukee sitä. Seuraavaksi paikalla on Balthier, jonka Fran käskee lentää. Minusta kuulostaa siltä kuin viera jopa kehottaisi miestä karkaamaan paikalta ilman häntä, sävy on sellainen... sellainen... tiedättehän? Balthier kuitenkin tarttuu Frania kädestä ja käskee tämän siinä tapauksessa roikkua mukana.

Tuijottelin sydämet silmissä tuota kohtausta silloin ensimmäisellä kerralla ja yhä se aiheuttaa saman reaktion. En pidä yhtään siitä, että joku alkaa höpistä vieressäni, kun tuo kohtaus on menossa. Se pitää katsoa ja siihen pitää keskittyä. Se vain on niin mahtava, ihana ja täynnä tunteita. Awww.


Ei kommentteja