Final Fantasy -haaste: Päivä 15

Päivä 15 - Suosikkini Final Fantasy -naisista

Joo-o, tämä tosiaan menee samaan sarjaan edellisen kanssa. En lupaa yllätyksiä, mutta lupaan jälleen rikkoa haasteen sääntöjä, koska en pysty nimeämään vain yhtä hahmoa. Tämä olisi helppoa, jos olisi pelannut vaikka vain yhtä tai kahta Finalia, mutta kun on valtaosaa ainakin kokeillut, vastaaminen vaikeutuu todella paljon. Eri hahmot vain ovat eri tavalla hyviä, siksi niitä on todella vaikea laittaa järjestykseen.

Tämäkään lista ei siis ole missään paremmuusjärjestyksessä. Tässä on vain viiden kärki, jolle naishahmot sijoittuvat eri paikkoihin oman fiiliksen mukaan. Olen varmaan todella ailahtelevainen ihminen, kun suosikkini todellakin vaihtelee aina sen mukaan, mikä peli nyt sattuu sillä hetkellä innostamaan.

Jonkinlaista listaa siis taas:

Fran - Final Fantasy XII


Viera kiinnitti huomioni välittömästi. Hän on kahdessatoista ainoa ei-ihminen päähahmojen joukossa. Yleensäkin eri lajien edustajat ovat olleet ihan kiinnostavia ja persoonallisia, mutta aiemmin en ole tykästynyt heihin yhtä palavasti. Myönnän, että ulkonäöllä on ollut osuutta asiaan. Quinaan on ehkä hieman vaikea ihastua, mutta Franiin... Noh, puputyttö on puputyttö.

Franissa kuitenkin kiehtoo luonne yhtä paljon, jollei jopa enemmän, kuin ulkonäkö. Hän on hitusen etäinen, hiljainen ja älykäs. Toisaalta hän osaa näpäyttää Balthieria tarvittaessa, ei sillä piraatti osaa yhtälailla antaa vieralle takaisin (kertonee siitä, miten hyvin nämä kaksi tuntevat toisensa?). Franin tarina on myös hieman surullinen. Hän on jättänyt kotinsa taakseen ja tietää, ettei paluuta vain ole. Lähtiessään hän on luopunut myös kyvystään kuulla Metsän (The Wood) äänen ja katkaissut välit siskoihinsa.

En sääli Frania, mutta minua surettaa hänen puolestaan. Toisaalta olen myös iloinen, sillä hän on löytänyt uuden elämän ja päässyt kiitämään pitkin taivasta Balthierin kanssa Strahlilla. Vierat kuitenkin elävät paljon pidempään kuin ihmiset, joten tähänkin tietoon liittyy surua. Jonain päivänä Franin nykyiset ystävät ovat poissa...

Oerba Dia Vanille - Final Fantasy XIII


Minulla on heikkous punapäisten naisten (joidenkin miesten myös) suhteen. Vanillessakin kiinnitin ensimmäisenä huomiota ulkonäköön. Tämä johtui jo pitkälti siitä, että näin kuvan, ennen kuin pääsin tutustumaan hahmoon muuten. Tykästyin tytön pirteyteen ja ääneen kovasti trailereiden myötä.

Sen takia kävinkin aikamoisen taistelun itseni kanssa, kun ryhdyin peliä pelaamaan. Enkkuääni ei nimittäin ollut yhtä viehättävä kuin japanilainen. Nyt olen siihen jo tottunut, mutta välillä silti häiritsee, kun Vanille kuulostaa taistelussa halvalta pornoelokuvalta. Olen kuitenkin oppinut elämään asian kanssa.

Vanille on minusta kaiken kaikkiaan ihana hahmo. Hän pitää yllä pirteää ulkokuorta ja yrittää samalla suojella itselleen tärkeitä ihmisiä. Hän vain tekee sen usein väärällä tavalla: valehtelemalla näille. Hän luulee tekevänsä oikein, mutta eihän tuolla tavoin tietenkään pidä asioita hoitaa. Hän myös pakottaa itsensä hymyilemään, vaikka haluaisi itkeä, mutta päätyy silti itkemään unissaan.

Minulle Vanille on kiehtova yhdistelmä pirteyttä ja synkeyttä. Samastun myös häneen monella tasolla, joten ehkä tästä hahmosta pitäminen on jonkinlaista kieroa itserakkautta. Yritän tosin olla miettimättä tuota seikkaa liikaa ja keskittyä vain siihen, miten suloisen ihana kyseinen hahmo minusta on.

Oerba Yun Fang - Final Fantasy XIII


Ulkonäkö taas kerran, koska näin kuvan ennen peliä. Paritin Fangia ja Vanillea jo pelkästään kuvien perusteella toisilleen, mitä en ole koskaan aiemmin tehnyt. Olin aidosti hämmästynyt ja ilahtunut, kun pelissä tosiaan näkyi viitteitä tämän parituksen suuntaan.

Mitä Fangista voi sanoa? OMG. Sisäinen fanityttöni vain tuijottaa hiljaa ja ihastuneena eikä osaa enää puhua. Hienoa. No, yritetään kuitenkin. Fang on todella, todella, todella kaunis, rakastan hänen ulkonäköään ja eleitään ja ilmeitään, sitä kokonaisuutta, jonka nuo muodostavat. Pidän myös hänen pitkistä, hieman sotkuisista, ruskeista hiuksistaan ja vihreistä silmistään.

Fangin ääni toimii myös. Sitä vain pysähtyy kuuntelemaan, mutta kuulen kyllä hänen sanansakin. Hän on fiksu ja rauhallinen, mutta tyyni ulkokuori murtuu ajoittain. Sen alla on palavia tunteita. Fangilla on polttava tarve suojella Vanillea, hän sanoo tarvittaessa repivänsä vaikka taivaan alas, jos niin on tehtävä Vanillen pelastamiseksi. Hän on turvallinen, lämmin ja suojelevainen, rakastava.

Siinä missä Vanille yrittää suojella Fangia valheillaan, Fang suojelee Vanillea voimalla. Fang on jopa valmis uhraamaan itsensä Vanillen puolesta. Hän pitää yllä kovaa kuorta, mutta toisaalta myöntää, että sekin voi murtua. Hän kieltää Vanillea valehtelemasta, mutta toivoo myös, ettei tämä itkisi, koska pelkää itsekin purskahtavansa itkuun.

Niin, Fang on vain aivan uskomaton nainen. Ni-in ihana. Taidan toistaa tuota sanaa näiden hahmojen kohdalla, mutta en voi sille mitään. Fang on kuuma, Fang on kaunis ja puhdasta rakkautta. Ja nyt lopetan tästä hahmosta, ennen kuin joku oksentaa näppäimistölleen.

Yuffie Kisaragi - Final Fantasy VII


Ninjaprinsessa taitaa mennä samaan hahmokategoriaan Vanillen kanssa. Tykästyin häneen heti, kun sain hänet tiimiini. Hän on salainen hahmo Final Fantasy VII:ssa, mutta kaverini vinkkasi minulle hänestä, joten hommasin tietysti hänet heti, kun pääsin ensimmäiseen metsään. Sen jälkeen olen aina tehnyt saman, kun olen pelin aloittanut alusta.

Yuffie ei ole mitenkään tyrmäävän kaunis, mutta on söpö ja suloinen. Hän on toisinaan rasittavan äänekäs kälättäjä ja toivoton häseltäjä, joka kompastelee omiin jalkoihinsa, mutta juuri nuo asiat tekevät hänestä sen Yuffien, josta minä niin kovasti pidän.

Wutain prinsessa on materiavaras, mutta se ei tee hänestä pahaa ihmistä. Hänellä nyt vain on pienehkö materiapakkomielle. Sen ohella hän on hyvä ystävä, joka välittää aidosti ja syvästi. Minulla on sellainen muistikuva, että Yuffie itki hysteerisesti, kun Aerith kuoli, vaikkei ollut tuntenut tätä niin kovin pitkään. Okei, en ole aivan varma, tapahtuiko tämä todella vai olenko kuvitellut, mutta tosiaan tällainen ajatus on päähäni jostain syystä jämähtänyt.

Yuffie on myös niitä hahmoja, jotka elävät jokaisen tunteen täysillä. Ninjaprinsessa on harvoin rauhallinen, ns. normaalissa mielentilassa. Hän suuttuu tulisesti, hän leppyy helposti, hän on äärimmäisen iloinen tai pohjattoman surullinen. Okei, tuollainen on varmasti kuluttavaa sekä hänelle itselleen että hänen ympäristölleen, mutta jostain syystä minua tuo piirre viehättää suuresti.

Rydia - Final Fantasy IV


Ja sitten kolmas hahmo, joka voidaan työntää samaan sarjaan. Olen itse asiassa joskus tainnut nimetä tämän hahmotyypin ADHD-tytöiksi (tai sitten joku ystävistäni käytti ensimmäisenä tätä nimitystä, en ole varma). Sanon suoraan, etten tunne Rydiaa vielä hahmona niin hyvin kuin edellisiä, mutta koen hänet yhtä kaikki viehättävänä.

Lapsena Rydia oli melko rasittava. Kyllä hän menetteli, mutten kokenut mitään suurta ihastusta. Kun hän sitten palasi peliin mukaan nuorena naisena, tilanne oli täysin toinen. Tykästyin rytinällä. Pidän hänenkin ulkonäöstään, erityisesti vihreistä hiuksista, mutta kyllä hänen persoonansa kiehtoo myös. En vain osaa vielä kuvailla sitä kunnolla, mutta jokin siinä on.

Onpa selkeää. Ehkä kirjoitan Rydiasta joskus tarkemmin, kun nelonen ja After Years on tullut pelattua loppuun, sen jälkeen osaan varmasti perustella tykkäämiseni paremmin. Tai ei sitäkään tiedä, vaikka muuttaisin Rydian suhteen mieleni, mutta jotenkin en vain jaksa uskoa siihen.


Sellainen lista tällä kertaa. Olen monesti saanut kuulla siitä, että naismakuni on aika käsittämätön, ainakin näiden fiktiivisten naisten suhteen. Pidän ADHD-tytöistä, jotka tuntuvat lähinnä ärsyttävän useimpia kaveripiirissäni. Myönnän kyllä, että he ovat tietyllä tavalla rasittavia, mutta samalla herttaisen suloisia. Ehkä minulla on jokin ruuvi löysällä, mutta en vain voi olla pitämättä heistä.

Franista olen myös saanut joskus palautetta. Hän pukeutuu liian paljastavasti, luotu vain miesten silmää miellyttämään. Noh, onhan se varmaan totta, tosin miellyttää hän minunkin silmiäni. Franilla on oikein kiva pelata ;) Toki vieralla voisi olla enemmänkin päällään, ja jotenkin sellainen voisi sopia paremmin hänen luonteensa ja persoonansa kanssa yksiin, mutta en kuitenkaan anna hänen pukeutumistyylinsä häiritä.

Fang onkin sitten listalla ainoa, josta kukaan ei ole sanonut minulle poikkipuolista sanaa... mutta ehkäpä sekin päivä vielä nähdään ;D

Ei kommentteja