Final Fantasy -haaste: Päivä 04

Päivä 04 - Suosikkitaistelutiimini suosikki-FF-pelissäni

Jokin aika sitten päädyin nimeämään FF-suosikikseni Final Fantasy XII:n. Nyt sitten pitäisi osata päättää tiimi, jolla kyseistä peliä mieluiten pelaan. Onnekseni voin kerrankin sanoa, ettei tämä tehtävä ole vaikea... tai se on korkeintaan semi-vaikea.

Kaikki, jotka ovat blogiani ehtineet lukea, osaanevat arvata, ketkä tiimiini kuuluvat. Kyllä, arvasitte aivan oikein: Fran ja Balthier. En vain voi pelata ilman heitä. Olen yrittänyt sitä, mutta pieni ääni takaraivossa alkaa valittaa. Ehkä minulla on jokin neuroosi, saan suorastaan huonon omatunnon, jos yritän pelata ilman heitä. On myös mahdollista, että kehitän näihin peleihin turhankin voimakkaita pakkomielteitä.

Tähän asti vastaaminen oli siis helppoa. Sen sijaan on vaikeampaa sanoa, kuka on tiimin kolmas jäsen. Ensimmäisellä kerralla otin Vaanin, koska hän on sentään pelin päähahmo. Joo, typerä syy, mutta onpahan typerä hahmokin. Toisella kerralla vaihdoin Baschin Vaanin tilalle ja siinä kokoonpanossa pysyin pitkään. Uusimmassa tallennuksessa minulla on Penelo ja haluisin kokeilla myös Ashella pelaamista. Olen kyllä pelannut kaikilla hahmoilla, koska tapanani on levelittää myös kakkostiimi aika korkealle, mutta silti pääsääntöisesti pelaan vain ykköstiimilläni.

Okei, Vaan karsiutuu kyllä ehdottomasti pois, vaikka hänet ensin otinkin piraattien kanssa samaan porukkaan. Penelo on aika kiva, mutta ei ehkä kuitenkaan tarpeeksi kiva. Ashea on erittäin mukava katsella pelatessa. Tämä nyt on aika pinnallista, mutta Ashella pelaaminen on varsin viihdyttävää, kun laittaa neidin partyleaderiksi ja gambitit oikein. Sitten vain juoksentelee ja laittaa vihollisia kumoon. Kyllä siinä silmä lepää, jos ei muuta.

Tosin Fran ajaa saman asian vielä paremmin...

Toisaalta jos Ashe ja Fran ovat molemmat tiimissä, silmäkarkkia on kaksin verroin. Sitten tulevat vain vastaan nämä neuroosini. Pelissä on viittauksia Ashe x Balthierin suuntaan, ja se häiritsee minua. Jotenkin minusta siis tuntuu väärältä pitää Ashea porukassa, se on väärin Frania kohtaan. Myönnän, ettei tässä ole yhtään mitään järkeä, mutta minkäs teet... ei minun pääni muutenkaan toimi ihan normaalisti.

Näin ollen jäljellä jää Basch. Noin, päästiinhän sitä ratkaisuun. Myös peliteknisesti herra on hyvä ratkaisu. Hänestä saa tankin, koska Fran ja Balthier eivät ehkä yhtä hyvin siihen rooliin sovellu. Kaikistahan saa samanlaisia tappokoneita, mutta en silti näe piraatteja tankin roolissa.

Mutta niin, vastaukseni päivän kysymykseen on: Fran, Balthier ja Basch.

Ei kommentteja