Final Fantasy -haaste: Päivä 03

Final Fantasy -teemalaulu, josta pidän eniten

Miksi näitä kaikkia on turkasen vaikea miettiä? Harkitsin Suteki da ne -kappaletta, koska se on niitä harvoja, joita ei ole käännetty englanniksi. Sen sijaan kolmessatoista soiva Leona Lewisin My Hands -vonkuna putosi listalta välittömästi, toisaalta pidän japanilaisen soundtrackin lauletuista kappaleista... hmmm.

Angela Akin japaninkielinen versio Kiss me goodbye -kappaleesta on myös aivan ihana ja rakastuin siihen joskus täysillä. Sitten taas One-winged Angel on myös omaa luokkaansa, mutta minun on myönnettävä, etten jaksa luukuttaa sitä samalla tavalla kuin muita FF-kappaleita.

Mielessä kävi myös Gacktin Redemption, koska viime aikoina se on laittanut vatsan solmuun (hyvällä tavalla) ja olen kuunnellut sitä sen verran paljon, että se soi jatkuvasti päässä ja osaisin luultavasti jo laulaa sen... jos osaisin ylipäätään laulaa. En kuitenkaan voinut valita sitäkään, koska olen vasta tutustunut kyseiseen kappaleeseen. Tämä on alkuinnostusta, enkä pysty vielä sanomaan, mihin kohtaan biisi asettuu suosikkilistallani.

Tästä syystä vastaukseni on Melodies of Life ja japaniksi kiitos. Sen on säveltänyt Nobuo Uematsu ja laulanut Emiko Shiratori. Kuulin luonnollisesti kappaleen ensimmäistä kertaa englanniksi, kun olin saanut pelattua Final Fantasy IX:n loppuun, mutta japaninkielinen alkuperäisversio kolisee silti lujempaa.

Pitkään meni niin, etten edes voinut kuunnella kyseisestä kappaletta itkemättä. Jotenkin onnistuin liittämään siihen niin suuren tunnelatauksen. Enää se ei nostata kyyneliä silmiini, mutta soi epäsäännöllisen säännöllisesti soittolistallani. Tunnustettakoon tässä myös, että minulla on ärsyttävä tapa laulaa suihkussa ja lähes aina laulan juuri Melodies of Life -kappaletta... japaniksi tietenkin. Opettelin sanat sillä kielellä jo ennen kuin aloin opiskella japania.
1 kommentti

  1. Melodies of Life on myös oma suosikkini, kummalla kielellä tahansa. Englanniksi osaan sentään laulaa mukana. ;) Tosin en ole tainnut kovin paljon lauleskella kappaletta suihkussa tai missään muuallakaan.

    Myös Suteki da ne ja Kiss me goodbye ovat kyllä ihania. Nostalgiasyistä nostan joukkoon myös Eyes on men. Pidin aikanaan siitä, miten kappale liittyy itse peliin. Minulla oli kasissa tallennus juuri ennen Eyes on me -kohtausta, ja opettelin sanoja ulkoa tuijottamalla kyseistä kohtausta yhä uudelleen. :P

    VastaaPoista