Final Fantasy -haaste: Päivä 05

Päivä 05 - Suosikkikaupunkini Final Fantasy -peleissä

Oikeasti? Kuka tämän haasteen on keksinyt? Todella vaikea nimetä jotain yksittäistä kaupunkia, koska niitä on niin paljon ja ne ovat eri tavalla kiehtovia. Tähän on pakko varmaan laittaa jo top5-lista, koska vaihtoehtoja on aivan liikaa. Kyllä, yksi saattaa olla ylitse muiden, mutta silti on paljon paikkoja, jotka ansaitsevat tulla mainituiksi.

Sija 5: Timber - Final Fantasy VIII


Kun aloitin pelaamaan kasia, ei Garden, saati Balambin kaupunki iskeneet minuun erityisemmin. Olivathan ne toki ihan kivoja, mutteivät kovinkaan kiehtovia. Dolletista puolestaan sain lähinnä suunnattoman stressin, jonka liitän siihen edelleen.

Timber oli jotain muuta. Pidän kaupungin värityksestä ja siitä, miten suuri se on aiempiin verrattuna. Ainakin silloin se tuntui todella suurelta ja jännittävältä paikalta. Junatehtävästä en pidä (aika stressaa aina), mutta muuten viihdyn Timberissä.

Sija 4: Midgar - Final Fantasy VII

Midgar oli ensimmäinen paikka, johon Final Fantasyiden maailmassa ylipäätään tutustuin. Seiska alkaa kyseisestä kaupungista, ja seiska oli ensimmäinen FF, jota pelasin. Midgar siis jätti jälkensä mieleeni ja ehkä sydämeenikin. Se ei ole kovin kaunis paikka ja aika synkkäkin se on, ei hauska, ei suloinen, ei sellainen kaupunki, jossa itse haluaisin asua.

Silti se on kiehtova paikka, johon liittyy selittämätön tunnelma. Kenties osa siitä on nostalgiaa, muistoja yli kymmenen vuoden takaa, kun 16-kesäinen tyttö tarttui pleikkarin ohjaimeen ja sukelsi maailmaan, jollaista ei ollut edes osannut kuvitella. Ensirakkaus on aina erityinen, vaikka sen jälkeen tulee muita. Ei siitä pääse mihinkään.

Sija 3: Lindblum - Final Fantasy IX

Harkitsin hetken myös Alexandriaa, mutta Lindblum vei kuitenkin voiton. Minulla on kyseisen kaupungin kuva jopa seinälläni. Vuoren päälle rakennettu suurkaupunki näyttää minusta kutsuvalta, paikalta, jossa haluaisin oikeasti mennä käymään. Se suorastaan huutelee: "Tule tänne, täällä koet elämäsi seikkailut!"

Pidän myös ilmalaivoista, joita Lindblumin ympärillä pörrää jatkuvasti. Kaupungissa asustaa kiinnostavaa väkeä, ja aivan erityisesti viihdyn teatterialueella. Voisin liittyä Tantalukseen ja asustella porukan kanssa sen suuren kellon takana.

Lindblumissa on jännittävä tunnelma, se on elävä kaupunki ja vielä erittäin kaunis sellainen, vaikka onkin teknisesti ysin kaupungeista kehittynein. Olin hyvin, hyvin surullinen, kun Lindblum tuhoutui, mutta onneksi se saatiin rakennettua uudelleen.

Sija 2: Bhujerba - Final Fantasy XII

Dorstonisin leijuvalla mantereella sijaitseva vilkas kaivoskaupunki, jonka näköalatasanteen maisemia voisi tuijotella loputtomiin. Montakohan pelituntia olen oikeasti tuhlannut siihen? Ylipäätään koko kaupunki on niin kaunis, niin kiehtova, niin... en osaa edes selittää sitä :D

Lhusun kaivokset pelottivat minua aluksi (kahdessatoista on paljon paikkoja, joita olen jostain syystä pelännyt), mutta nykyisin seikkailen niissä mielelläni. Erityisesti kuitenkin rakastan siltaa, jolla käydään taistelu Gilgameshia vastaan. En Gilgameshin takia (vaikka hän on oma lukunsa) vaan sivuilta näkyvän sinisen taivaan. Näky on yksinkertaisen kaunis ja rauhoittava.

Sija 1: Balfonheimin satama - Final Fantasy XIIAika moni varmaan arvasikin tämän. Balfonheim on piraattikaupunki, vähän kuin Tortuga, mutta rauhallisempi ja hallitumpi. Se on itsenäinen osa Archadian valtiosta ja sijaitsee meren rannassa, mutta silti on vuorien suojassa. Kaupunkiin pääsee maitse vain kapeaa solaa pitkin, joten se on aika turvassa.

Ivalicen ilmapiraatit ja merirosvot näyttävät kokoontuneen kyseiseen kaupunkiin. Silti siellä asuu myös tavallisia ihmisiä, ainakin kauppiaita ja aerodromen työläisiä. Baldonheimista lennetään turistilentoja useampaan paikkaan Ivalicelle, mikä on sinänsä aika mielenkiintoista. Noh, ehkä tämä on enemmän pelitekninen juttu kuin juonellinen elementti.

Rakastan Balfonheimin merimaisemaa, jota voisin myöskin katsella lähes loputtomiin. Pidän myös arkkitehtuurista kyseisessä kaupungissa, vaikkei se ole mitään kovin erikoista. Luultavasti jo pelkkä ajatus, että kyseessä on piraattikaupunki, sai minut tykästymään paikkaan. Ei voi sanoa, että tarkastelisin asiaa kovinkaan objektiivisesti.

Mutta niin, lopullinen vastaukseni on tosiaan Balfonheimin satama. Se on suosikkini kaikista Final Fantasyissa esiintyneistä kaupungeista. Silti kaikki edellisetkin ansaitsivat tulla mainituiksi.

Ei kommentteja