Pelihahmoilta pukeutumisinspiraatiota miehille

Kirjoittelin alkuvuodesta blogipostauksen, jossa esittelin parilta pelihahmolta inspiroitunutta pukeutumistyyliäni. Postaus kirvoitti pyynnön tehdä vastaava miesten pukeutumisesta, joten yrittänyttähän ei laiteta.Shoppailen miesten vaatteita äärimmäisen harvoin mutta pyrin silti löytämään sopivia kauppoja, joista postauksessa esiteltyjä pukineita voisi lähteä metsästämään. Kommenttiboksiin saa ilman muuta heittää lisää hyviä vinkkejä ja linkittää tietysti kuvia, jos olet jo testannut jonkin videopelihahmon tyyliä omassa arjessasi.

Valitsin postaukseen kolme videopelimiestä, joiden tyyli miellyttää omaa silmääni ja jotka pukeutuvat toisistaan poikkeavasti. Näillä kriteereillä tuli poimittua mukaan Tales of Berserian Eizen, Ys VIII:n Adol ja Resident Evil 4:n Leon.

Eizen - Tales of Berseria


Eizenin tyyli on synkähkö ja painottuu mustaan. Todennäköisesti jos pukeudut hevityyliin, sinulta saattaa jo kaapistasi löytyä jotain tähän kokonaisuuteen sopivaa, samoin goottimiehen vaatevalikoimassa voi olla valmiina jotakin. Jos arkityylisi on muunlainen, voit joutua shoppailemaan enemmän.

Kauluspaita


Valkoinen kauluspaita löytyy aika monen  perusvaatevalikoimasta. Jos sinulta ei valkoista kauluspaitaa löydy, kannattaa sellainen ehdottomasti hankkia jo muutenkin. Se on varsin kätevä vaatekappale monissa tilaisuuksissa.

Saat kauluspaidan esimerkiksi Dressmannilta. Monissa muissakin liikkeissä on varmasti vastaavia tarjolla. Valitse siis omaan budjettiisi sopiva putiikki.

Oranssi tankkitoppi


Jostain syystä värikkäitä miesten vaatteita on toisinaan hitusen vaikea löytää. Sen sijaan valkoista, mustaa ja harmaat on tarjolla. Onnistuin kuitenkin bongaamaan Zalandolta miesten oranssin urheilutopin. Kenties joku kokeneempi shoppailija osaisi kommenttiboksiin linkata myös muita vaihtoehtoja.

Eizenin oranssi paita näkyy joka tapauksessa vain vähän paidan alta, joten jos et pyri täyteen autenttisuuteen, voit myös jättää sen pois ja napittaa kauluspaidan vähän paremmin kiinni.

Takki ja liivi


Takin ja liivin voit hankkia erikseen. Liivejä löytyy esimerkiksi Zalandolta. Silmiini kuitenkin osui EMPin myymä takki, jossa on liivimäinen etuosa ja joka istuisi Eizen-tyyliin erittäin hyvin. Itse ehkä valitsisin nimenomaan tuon EMP:n tarjoaman takin, sillä se henkii jotain eizenmaista.

Mustat suorat housut


Nämäkin saattavat monen vaatekaapista jo löytyä valmiina. Jos et kuitenkaan vielä omista mustia suoria housuja, Dressmann palvelee jälleen. Housujen kanssa voit pukea kaksi vyötä tuomaan aitoa tunnelmaa. 

Musta nahka vyö tulee housujen vyötärölle ja voit pujottaa kauluspaidan helmat sen alta. Toinen vyö, joka on pidempi, ohuempi ja tummanruskea, roikkuu vyötäröllä rennosti vinossa. Kannattaa ehkä pujottaa se läpi yhdestä vyölenkistä, jolloin se pysyy paremmin paikoillaan.

Kengät


Esimerkiksi Zalando kuitenkin tarjoaa bootseja, joista osa on hieman Eizenin tyylisiä. Kenkien kohdalla saatat joka tapauksessa joutua tyytymään vähemmän autenttisiin vaihtoehtoihin, sillä pelihahmojen kengät ovat usein mielikuvituksellisempia kuin todellisten kauppojen tarjonta.

Lisäksi


Eizenin asua pukee synkkä ilme ja sarkastinen huumorintaju. Voit halutessasi myös tavoitella hänen hiustyyliään, mutta tämä kokonaisuus toimii varmasti myös muunlaisen tukan kanssa. Veikkaisin sen sopivan erityisen hyvin kuitenkin vähän pidempi tukkaisille herrasmiehille.

Voit vielä viimeistellä kokonaisuuden rajaamalla silmäsi mustalla kajalilla.

Adol Cristin - Ys VIII: Lacrimosa of Dana


Ys-sarjan päähahmon Adolin tyylin voisi yrittää kopioida useammastakin pelistä, mutta päädyin tässä postauksessa sarjan tuoreimpaan teokseen, koska sen olen jopa itse pelannut.

Adol on tyylikäs mutta eri tavalla kuin Eizen. Hän myös käyttää enemmän värejä, joten jos et viihdy pelkässä mustassa, Adol voi olla potenttiaalisempi tyyli-ikoni.

Kauluspaita


Myös Adol suosii valkoista paitaa. Hänen paidassaan on kuitenkin lyhyet hihat. Kuten edellisessä kohdassa sanoin, näitä löytää helposti esimerkiksi Dressmannilta. On kuitenkin mahdollista, että sopiva vaatekappale on valmiina kaapissasi. 

Adolin paidassa on koristeita, joita tuskin löytyy kaupan valmiista paidoista. Joudut siis turvautumaan ompelijan apuun tai ompelemaan itse, jos haluat täysin autenttisen paidan, mutta inspiraatiota hakiessa se ei ole välttämätöntä. Nosta kaulukset kuitenkin pystyyn, jotta tavoitat paremmin Adolin tyylin.

Liivi tai hihaton huppari


Haluatko tyylistäsi smart casualin vai casualin? Smart casualin suosija lähtee metsästämään sopivaa liiviä, joita löytyy esimerkiksi Zalandolta. Jos taas casual on enemmän sinun juttusi, voit hankkia esimerkiksi tällaisen hihattoman hupparin.

Jätä liivi tai huppari rennosti auki. Halutessasi voit kietaista ruskean nahkavyön vyötärölle, mutten suosittele kiinnittämään siihen miekkaa. Olisihan se päheä mutta isojen teräaseiden kanssa kulkeminen julkisilla paikoilla on Suomessa laitonta.

Housut


Adolin housuvalinta on tyylikkään rento. Mielestäni siihen voisivat sopia esimerkiksi nämä Zalandolta saatavat chinot. Muitakin sopivia housuja on varmasti tarjolla, mutta farkkuja en välttämättä valitsisi, jos lähtisin Adolin tyyliä tavoittelemaan.

Kengät


Adol-jalkineiksi valitsisin esimerkiksi Leatherheavenista saatavat New Rockin punaiset maiharit. Mielestäni niissä on samaa fiilistä kuin Ys VIII:n Adolin tyylissä muutenkin.

Lisäksi


Adolin asenne on rento ja seikkailunhaluinen. Anna sen näkyä siis olemuksessasi. Punainen tukka kuuluu periaatteessa asiaan mutta pakko ei ole värjäämään lähteä. Adolin tyylin kohdalla suosisin silti hieman ylikasvanutta mittaa, joka on sopivasti sekaisin. Älä tee lookista liian sliipattua.

Leon Scott Kennedy - Resident Evil 4


Jos Eizen ja Adol tuntuvat liian erikoisilta tyyliltään, voi olla, että tyyli-ikoniksesi sopiikin paremmin Resident Evil -sarjasta tuttu Leon Kennedy.

Leonin värimaailma on jälleen vähän synkemmän puoleinen mutta se ei kuitenkaan hengi heviä vaan on lähempänä tavallisen tallaajan pukeutumistyyliä. Se voi siis olla helppo valinta, jos haluaisi pelihahmoilta napata tyylivinkkejä muttei haluaisi erottua massasta liiaksi.

Paita


Leonin paidaksi voisi sopia ohuehko pooloneule. Sopiva löytyy esimerkiksi Zalandon valikoimista. Neule on tyylikäs, yksinkertainen ja käytännöllinen. Lisäksi se on lämmin viileämmillä keleillä.Takki


Leonin takki löytyy itse asiassa eBaysta, joten jos haluat mahdollisimman autenttisen, voit shoppailla sen esimerkiksi sieltä.

Miesten nahkatakkeja on tarjolla myös kotimaisissa kaupoissa. Jos siis suosit mieluiten suomalaista, kannattaa tsekata kotimaiset nahkatakkivalikoimat läpi. Päädyitpä ostoksille minne tahansa, Leonin takki on käytännöllinen ja sopii erinomaisesti Suomen sääoloihin, jos nyt ei aivan keskikesää lasketa.

Housut


Leon on käytännöllinen kaveri ja suosii reisitaskuhousuja. Sopivat voisivat olla vaikkapa nämä Salaisen agentin valikoimista löytyvät housut. Voit lisäksi yhdistää reisitaskuhousuihin mustan tai tummanharmaan kangasvyön. Nahkavyökin toimii erinomaisena vaihtoehtona.

Kengät


Myös kenkien osalta Leon jatkaa käytännöllisellä linjallaan. Vaihtoehtoja on runsaasti, mutta yksi hyvä valinta voisi olla Kuoma Walker Prot, joita saa esimerkiksi Jaanan Kengästä.

Lisäksi


Siinä missä Eizen on synkähkö ja Adol seikkailullinen, on Leon aikuisen asiallinen mutta sopivan huumorintajuinen kaveri. Hän on käytännöllinen ja pukeutuu siksi rennosti. Myös Leon suosii hieman tavallista pidempää hiusmallia, mutta kampaa sen huolellisen tyylikkäästi eikä niin rempseästi kuin Adol.

Tarttuiko näistä jotain matkaan? Ketkä pelihahmot sinä mieluiten valitsisit omiksi tyyli-ikoneiksesi?


Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja