Xenoblade Chronicles 2:n hahmopohdintoja 1: Rex ja aegis-siskokset

Olen pelannut Xenoblade Chronicles 2:ta tammikuusta lähtien, pelikellossa komeilee 135 tuntia ja olen pelin kahdeksannessa luvussa tätä kirjoittaessa. Hahmoista puhumista olen lykännyt ja lykännyt, koska halusin saada heistä ensin kunnollisen otteen ja lisää tietoa. Nyt en kuitenkaan enää malta olla hiljaa.


Helmikuussa puhuin Xenoblade Chronicles 2:n maailmasta omassa postauksessaan. Mikäli peli ei ole sinulle tuttu ja haluat siihen perehtyä, suosittelen aloittamaan tuon postauksen lukemisella ja vasta sitten jatkamaan tämän parissa.

Xenoblade Chronicles 2:n hahmogalleria koostuu kahdenlaisista hahmoista: draivereista ja bleideistä. Draiverit ovat henkilöitä, jotka ovat onnistuneet herättämään eräänlaisista ydinkristalleista rinnalleen bleidin. Kaikilta tämä ei kuitenkaan onnistu vaan yrittäessä voi käydä köpelöstikin. Monet draivereista ovat sotilaita mutta päähahmojen joukossa on vain yksi varsinainen sotilas.

Bleidit jakautuvat tavallisiin ja uniikkeihin bleideihin. Tavalliset eivät ole erityisen kiinnostavia, mutta uniikeilla on kaikilla oma persoona ja myös oma sivutehtävä, jonka kautta kyseisestä hahmosta saa tietää lisää. Bleidit ovat sidoksissa heidät herättäneeseen draiveriin ja palaavat takaisin ydinkristalliinsa, kun draiveri kuolee. Kun heidät seuraavan kerran herätetään, he eivät muista menneisyyttään vaan aloittavat uuden elämän.

Tässä postauksessa puhun pelin päähahmosta, Rexistä, ja hänen tärkeimmistä bleideistään, Pyrasta ja Mythrasta eli aegis-siskoksista. Myöhemmissä postauksissa pureudun pelin muihin päähahmoihin ja heidän tärkeimpiin bleideihinsä.

Spoilereita on luvassa jonkin verran. Luet siis tästä eteenpäin omalla vastuullasi.

Rex - puhtoinen sankari


Azurda, Rex, Xenoblade Chronicles 2
Azurda-titaani ja Rex
Pelin päähahmo Rex on kirkasotsainen ja hyveellinen nuorimies tai pikemminkin vielä poika. Pelin alussa hän asustaa Azurda-nimisen titaanin selässä ja työskentelee eräänlaisena romunkerääjänä. Kohtalo kuitenkin heittää hänet suurempiin seikkailuihin, kun hän erinäisten tapahtumien seurauksena menettää henkensä, päätyy jumalallista alkuperää olevan aegisin, Pyran, herättämäksi ja hänestä tulee samaisen aegisin draiveri. Hieman myöhemmin Azurdallekin käy höpösti ja sen seurauksena hän palautuu pikku-titaaniksi, joten Rex ei voi enää asua hänen selässään. Eipä sillä, aegisin draiverina häntä odottaa uudenlainen elämä eikä hän voi enää keskittyä romun keräämiseen.

Pyra haluaa suunnata maailman keskellä sijaitsevaan maailmanpuuhun ja tavata maailman jumalan, Arkkitehdin. Rex on suunnitelman kannalla, koska kuolevaisten elintila on käymässä vähiin titaanien hiljalleen kuolessa pois. Rexin tavoite on siis pelastaa kaikki ja sen hän haluaa toteuttaa yhdessä Pyran kanssa.

Pojan taustoista ei tiedetä paljon. Hän on kotoisin Fonsettin kylästä, muttei ole syntynyt siellä. Hänen vanhempansa kuolivat ollessaan matkalla kohti kylää ja kyläläiset kasvattivat orvoksi jääneen Rexin. Vanhempiaan Rex ei oikeastaan muista, vaikka heidän haudallaan säännöllisesti vieraileekin. On erittäin todennäköistä, että pelin loppupuolella Rexin taustasta paljastuu vielä jotain hyvin eeppistä. Kenties hän on jonkin suuren sankarin jälkeläinen tai jumalallista sukua.

Vaikka Rex on pelin sankari, pikkupoikuus huokuu hänestä. Ihastus Pyraa ja Mythraa kohtaan on luettavissa hänen eleistään mutta silti se näyttäytyy pelaajalle lapsen ihastuksena hieman vanhempaa henkilöä kohtaan. Myös Rexin tapa vastata rakkaudentunnustukseen kertomalla, kuinka hänkin rakastaa tunnustajaa ja kaikkia muita heidän tiiminsä jäseniä paljastaa ettei hän ole ihan vielä perillä, saati valmis mihinkään vakavaan parisuhteeseen. Omasta mielestäni tämä on vähän sääli, koska olen romanssin ystävä ja aikuisempi päähahmo olisi luonut todellisia mahdollisuuksia hahmojen väliselle rakkaudelle. Nyt en oikeastaan edes kaipaa suhteiden etenemistä, koska Rex on aivan liian lapsi sellaiseen.

Pyra - yliluonnollinen naapurintyttö


Pyra, Rex, Xenoblade Chronicles 2
Pyra ja Rex
Rexin ensimmäinen bleidi on hänet henkiin herättänyt aegis, Pyra. Aegisit eivät ole tavallisia bleidejä vaan Arkkitehdin tärkeitä luomuksia, joilla on oma erityinen tehtävänsä. Pelin pahispuolelta löytyvän aegisin, Malosin, mukaan aegisien tehtävä on tuhota maailma ja siellä elävät kuolevaiset. Oma epäilykseni on, että Malos on ymmärtänyt jotain pahemman kerran väärin tai jos hän on oikeassa, hyväksi mielletty Arkkitehti paljastuu vielä tarinan todelliseksi pahikseksi. Mielenkiinnolla siis odotan tarinan viimeisiä käänteitä.

Pyra on hitusen ujo ja herttainen. Hän on erittäin ystävällinen ja rakastaa ruoanlaittoa. Jos hän ei olisi eeppisen mahtava olento, hän voisi ominaisuuksiensa puolesta olla tavallinen naapurintyttö. Omaan makuuni hän on hieman hajuton ja mauton, muttei häntä silti inhota voi. Pyra pyrkii ajattelemaan muiden etua ennen omaansa ja käsittelemään muita lämmöllä. Hän on valmis uhrautumaan, jotta toisilla olisi hyvä olla. Hänessä on siis paljolti samaa kirkasotsaisuutta kuin Rexissäkin, ja ehkä he sen takia sopivatkin erinomaisen hyvin yhteen.

Käytöksestä ja sivulauseista käy pian ilmi, että Pyra ajattelee Rexiä muunakin kuin draiverinaan tai ystävänään. Hän ei silti ole kovin herkästi paljastamassa todellisia tunteitaan suoraan Rexille. 

Mythra - ihana kiukkupussi 


Mythra, Rex, Xenoblade Chronicles 2
Mythra ja Rex
Aegisin toinen muoto on Mythra. Pyra ja Mythra eivät voi olla yhtä aikaa paikalla vaan jakavat saman kropan, vaikka ovatkin erinäköisiä. (Ei, älä ajattele sitä liian monimutkaisesti, hyväksy se vain, pääset helpommalla.) Periaatteessa Pyra ja Mythra ovat sama henkilö mutta he edustavat hyvin erilaisia puolia tästä henkilöstä. Kummallakin on oma persoona ja omat ajatukset. Lisäksi he pystyvät keskustelemaan toistensa kanssa, vaikkeivät näkyvästi ole molemmat yhtä aikaa läsnä. Tästä olisi helppo ajatella, että Pyra-Mythralla on jakautunut persoonallisuus, mutta koska kyse on fantasiamaailmasta, näen heidät enemmänkin siskoksina, jotka jakavat saman kehon.

Pyran ujous ja herkkyys näkyy Mythran ollessa läsnä eri tavalla. Mythra yrittää pitää yllä kovaa kuorta ja esittää, ettei oikeasti ole kiinnostunut. Hän myös kiukustuu Rexin muka lähentelystä, jonka on ensin itse aiheuttanut. Mythralla on siis selkeitä vaikeuksia näyttää todellisia tunteitaan ja hän mieluusti esittää etäistä mutta onnistuu siinä surkeasti.

Toisaalta Mythralla on hetkensä ja hän osaa halutessaan ottaa toisten tunteet huomioon. Hän ei siis oikeasti ole tyly ja kylmä, vaikka sellaisen kuvan joskus tahtoo itsestään antaa. Tosin on hänessä myös suoraan täräyttelijän vikaa eli jos häneltä erehtyy jostain asiasta kysymään, saattaa saada raadollisen rehellisen vastauksen. Hauska nyanssi Mythrassa on myös se, miten hän suhtautuu siihen, jos joku kyseenalaistaa hänen voimansa ja väittää vaikka voittaneensa hänet taistelussa joskus menneisyydessä. Moiset väitteethän eivät tule kysymykseen ja ovat automaattisesti valheita.

Rex ja Pyra eivät ole minua erityisemmin säväyttäneet mutta sen sijaan Mythrasta pidän paljonkin. Hänessä on enemmän sisua ja särmää kuin noissa kahdessa muussa yhteensä, joten hän on voittanut minut puolelleen. Toisaalta hänen ujostelunsa hieman ärsyttää, mutta muuten tykkään hänen yrityksistään pitää muut käsivarren mitan päässä mutta silti lähellä. Jotenkin hän on vain entistä rakastettavampi, koska on vähän äksy ja hukassa omien tunteidensa kanssa.

Kolmas muoto


Siskoksilla on vielä kolmas olomuoto, niin sanottu aegisin todellinen muoto, joka on taisteluissa melko ylivoimainen mutta voi olla läsnä vain pienen hetken. Kolmannella muodolla ei ole omaa nimeä vaan voit valita, kutsutko häntä Pyraksi vai Mythraksi. Oma valintani oli jälkimmäinen, mitä ei varmaan ollut enää tässä vaiheessa postausta vaikea arvata.

Tästä kolmannesta muodosta en tiedä oikeastaan mitään vielä. Veikkaan, ettei hänellä ole varsinaisesti Pyrasta ja Mythrasta erillistä persoonaa vaan hän on nuo kaksi yhdessä. Toisaalta olisi kiva olla tässä asiassa väärässä ja saadakin Pyra-Mythraan vielä jotain lisää. Minulla on peliä vielä pari lukua jäljellä, joten toistaiseksi olen tämän asian suhteen odottavalla kannalla.

Kumpi on sinun suosikkisi, Pyra vai Mythra? Mitä tykkäät Rexistä päähahmona?


Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja