Pukeutumisinspiraatiota videopeleistä

Videopelit voivat inspiroida hyvin monella tavalla. Pelihahmoilla nähdään usein päällään melko eriskummallisiakin vaatteita, joita harva voisi kuvitella arkena käyttävänsä. Toisinaan taas asuista voi kuin voikin napata inspiraatiota pukeutumiseensa.


Jaksan usein napista videopelihahmojen pukeutumisesta ja aivan erityisesti naisten pukeutumisesta. Tähän on montakin syytä, joihin en kuitenkaan tällä kertaa sukella sen tarkemmin. Ikävää kuitenkin on, että monesti saatan pitää hahmosta paljonkin, mutten voi vaatetyylin takia kuvitella cossaavani häntä tai edes ottavani arki-inspiraatiota asun perusteella.

Tällainen hahmo on esimerkiksi Star Ocean: Integrity and Faithlessnessin Fiore. Hän kiehtoo ja kiinnostaa minua persoonansa puolesta erittäin paljon. Siihen päälle hän on erittäin hyvännäköinen, hänellä on upea tukka ja mahtava hattu. Muu asu meneekin sitten fetissiosastolle, joten se siitä, että nappaisi Fiorelta tyylivinkkejä. Tosin hänen hattunsa voisi kyllä olla hävyttömän hieno, joskin epäkäytännöllinen asuste. Joskus olen myös leikitellyt ajatuksella, että värjäisin tukkani vihreäksi, mutta jospa ei kuitenkaan.

Minua siis kismittää kovasti, ettei tyylivinkkejä kannata omilta suosikkihahmoiltani napata, mutta onneksi pelihahmojen joukossa on vähän vähemmän paljastavasti pukeutuviakin hahmoja. Heräsin tähän ajatukseen hiljattain ja siltä pohjalta kasasin kaksi pelihahmon pukeutumisesta inspiroitunutta asukokonaisuutta tämän vuoden Desucon Frostbiteen.

Tässä ei kuitenkaan ole kyse cosplaysta. Kun pelihahmolta hakee tyylivinkkejä, ei yksityiskohtien tarvitse olla täysin samanlaisia vaan omaa luovuttaan saa luonnollisesti käyttää.Final Fantasy VII:n kukkaistyttö Aerith inspiraationa


Olen ehkä joskus saattanut mainitakin, etten erityisemmin pitänyt Aerithista, kun häneen Final Fantasy VII:ssä tutustuin. Myös Crisis Coressa hän sai otsasuoneni sykkimään kukkakärryn kasausvaatimuksillaan, joten häntä ei voi edes hyvällä tahdolla sanoa suosikkihahmokseni.

Aerithillä on kuitenkin kohtuullisen siveä ja arkinen vaatemaku, joka osuu myös jossain määrin yhteen oman makuni kanssa. Hän oli siis helppo valinta inspiraation lähteeksi, koska shoppailla ei tarvinnut.

Yhdistelin asussa lähinnä Aerithin värimaailmaa ja tyyliä, joten tosiaan täydellinen kopio ei ole kyseessä. Coniin lähtiessä lisäsin kokonaisuuteen vielä ruskeat feikkimaiharit, joita en ehkä muussa yhteydessä olisi pukenut vaaleanpunaisen mekon kanssa.

Aerithin hiustyyliä en lähtenyt tavoittelemaan lainkaan. Kyseisen päivän sää vaikutti sellaiselta tukan välittömästi lässäyttävältä katastrofilta, että koin nutturan ponnaria turvallisemmaksi vaihtoehdoksi. Jäätävää otsatukkaa en taas edes halunnut lähteä kokeilemaan.

Luultavasti kukaan conissa ei inspiraation lähdettäni tunnistanut, mutta itselle tästä tuli hyvä fiilis. Asu oli myös rento ja sopi siinä mielessä hyvin pitkään conipäivään.

Final Fantasy XIII:n Serah'lta varastettu tyyli


Seuraavana conipäivänä kopioin tyylini Final Fantasy XIII:n Serah'lta, vaikkei hänkään ole suosikkihahmojeni listalla. Huomaan tässä sellaisen ristiriidan, että omaa silmää miellyttäviä vaatteita löytyy vähemmän kivoilta hahmoilta, kun taas kivempien tyyliä ei voi edes harkita.

Tähänkin kokonaisuuteen kaikki löytyi valmiiksi omasta vaatekaapista ja oikeastaan jokainen vaatekappale on sellainen, joita käytän aktiivisesti arkipukeutumisessa, mutten ole aiemmin tajunnut yhdistää niitä keskenään. Serah'n tyyli ja värimaailma sopiikin aika hyvin yhteen omani kanssa.

Sitä en osaa sanoa, huomasiko kukaan conissa, keneltä tyylini lainasin, mutta yksi kavereistani kuitenkin tunnisti kuvan perusteella. Hän tosin sattuu fanittamaan Serah'aa melko paljon ja on myös itse cossannut kyseistä hahmoa muutaman kerran, mikä varmaan auttoi kiitettävästi.

Serah'n hiustyylin yritin myös apinoida pääpiirteissään. Kuva on iki-ihana teinipeili, joten ponnari on siinä väärällä puolella, mutta ei nyt välitetä siitä. Tästäkin asusta jäi kiva fiilis, ja se oli myös sopivan rento conittamista varten.

Uusi ja hauska leikki


Hetken mielijohteesta alkanut pukuleikki osoittautui yllättävän innostavaksi ja nyt olenkin säännöllisesti selaillut pelihahmojen asuja ympäri nettiä ja Pinterestin "inspired outfits" -kuvia. Vähän on sellainen kutina, että jatkoa vielä seuraa ja testailen uusia kokonaisuuksia sen mukaan kuin oma vaatekaappi antaa myöten. Pyrin siihen, ettei tarvitsisi ostaa ainakaan mitään sellaista, mitä en sitten käyttäisi myöhemminkin.

Mikäli oikeasti saan näitä asukokonaisuuksia aikaan, saatan niitä blogissa uudemman kerrankin väläyttää. Kesäaikaan valoisuus antaa myös paremmat kuvausmahdollisuudet.

Lue myös


Pelaajan bullet journal
Päivä GameXpossa
Synttäriylläri pelaajalle

Oletko sinä saanut pukeutumiseen inspiraatiota pelihahmoilta tai videopeleistä ylipäätään? Kommenttiboksiin saa linkata myös kuvia vaikkapa sometileiltäsi!

Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

2 kommenttia

 1. Itse inspiroiduin teini-iällä, yllätys yllätys, Squallin vaateparresta. Jossakin vaiheessa kaavailin pistäväni penkkareissa päälle puuhkakauluksista pilottitakkia, mutta lopulta sitten pukeuduin kuitenkin Legolasiksi x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Squall kuulostaa sellaiselta, että olisi varmasti ollut helposti toteutettavissakin. Tosin nykyään en muista nähneeni karvakauluksisia takkeja, mutta hämärä muistikuva on, että sellaiset olisivat joskus olleet muodissa ja sitä myöten helposti ostettavissa.

   Legolas on silti varmasti ollut hänkin hyvä valinta penkkareihin. :)

   Poista