Pelaaja lukemassa: Tales of Zestiria -manga

Pelaaja on jälleen hieman lueskellut tarinoita ja haluaa jakaa ne teidän kanssanne. Tällä kertaa tartuin kirjan sijasta kasaan mangapokkareita. Vaikka en ole Tales of Zestirian mangaversiota vielä lukenut kokonaan, haluan jo nyt päästä puhumaan mangasta.


Kun ryhdyin pelaamaan Tales of -sarjaa, olin hieman varautunut sen suhteen. En uskonut jääväni erityisemmin koukkuun. Tales of Xilliat ja Tales of Symphonia vahvistivat käsityksiäni. Ne olivat ihan kivaa pelattavaa, mutteivät sytyttäneet sen ihmeemmin.

Sen sijaan Tales of Zestiria, joka on saanut osakseen myös kiitettävästi kritiikkiä, kolahti minulle todella hyvin. Itse asiassa niin hyvin, ettei minun tarvinnut kahdesti miettiä, katsonko peliin pohjautuvan animesarjan Tales of Zestiria the X, joka sivuaa myös Tales of Berseriaa (hyvä peli sekin). Anime tuli ahmittua, ja sen voisi joskus katsella uudestaankin.

Tämän vuoden Desucon Frostbitesta tarttui sitten mukaan Tales of Zestiria: A Time of Guidance -mangan kolme ensimmäistä pokkaria. Ne tulikin ahmaistua alkuvuodesta ja nyt odottelen, että saisin käsiini lisää.

Kaunis ja pelille uskollinen piirrosjälki


Pidän mangan piirrosjäljestä erittäin paljon. En ole itse kovin taiteellinen ja siksi olen ehkä vähän huono arvioimaan toisten kädenjälkeä, mutta ainakin osaan sanoa, mikä omaa silmääni miellyttää ja mikä ei.

Sarjakuvia lukiessa visuaalinen puoli on minulle erittäin tärkeä. Jos mangakan tyyli ei miellytä, lukuelämys kärsii huomatavasti enkä halua välttämättä jatkaa teoksen parissa, vaikka tarina kiinnostaakin. Kirjan kohdalla tilanne ei ole yhtä paha. Vaikkei kansi herättäisi ihastusta, sisältö ratkaisee. Ja totta kai sarjakuvissakin tarina on ratkaisevassa asemassa, mutta mieluummin sitä soisi, että visuaalinen puolikin osuu omaan makuun.

Tales of Zestirian mangaka on myös onnistunut hyvin loihtimaan hahmot pelille uskollisesti. Hommaa varmasti helpottaa se, että hahmot on jo pelissä toteutettu animetyylisesti. 


Tuttu tarina sopivasti maustettuna


En tiennyt tarkasti, mitä odottaisin mangalta. Anime ja peli kulkevat tarinallisesti hieman eri reittejä, vaikka alkavat samoista lähtökohdista. Anime harhautuu vähän sivupoluillekin toisella kaudella, tarpeettomasti, jos minulta kysytään. Kummassakin on kuitenkin omat hyvät puolensa enkä osaa laittaa eri versioita paremmuusjärjestykseen keskenään.

Kolmen pokkarin perusteella manga näyttää seuraavan aika pitkälti pelin linjoja, mutta myös anime teki näin alkuun. Erojakin on, vaikka ne säilyvät pieninä. Hahmojen väliseen kemiaan on panostettu ja manga tuntuu sisältävän yksityiskohtia, joita en pelissä havainnut. Joskin on sanottava, että minulta varmasti jäänyt pelatessa joitain skittejä välistä.

Odotankin mielenkiinnolla, miten tarina tästä jatkuu. Seurataanko pelin linjoja vai lähdetäänkö kulkemaan animen suuntaan? Ketkä hahmot saavat sivutilaa ja jäävätkö jotkut pienempään rooliin? Päädynkö kolmannen kerran parkumaan Dezelin kohtalon vuoksi? Miten käy tällä kertaa? Ilmassa on niin paljon kysymyksiä!

Hahmot parasta - taas kerran


Vaikka Zestirian (ja Berserian yhdistetty) tarina on mielestäni kiinnostava ja vetovoimainen, minulle erityistä roolia näyttelevät kuitenkin hahmot. Dezel on mangassa ehkä vielä vähän ihanampi kuin pelissä ja animessa enkä vain saa tarpeekseni häneen liittyvistä jutuista. Pidän myös edelleen Rosesta ja Ednastakin olen alkanut pitää koko ajan enemmän. Nyt kun en enää kohdista aiheetonta antipatiaa Zaveidiin, olen innostunut myös hänen hahmoarkistaan ja haluan tietää hänestä lisää.

Nekin hahmot, jotka eivät minua erityisen paljon kiinnosta, toimivat mangassa hyvin ja ovat hauskoja. Soreyn ja Mikleon keskinäinen kemia on yllättävän hauskaa seurattavaa, Alisha on ihan mukava ja Lailahkin on omalla tavallaan hauska hahmo.


Suosittelen pelin ja animen faneille


Mikäli Tales of Zestiria maistui sinulle pelinä ja/tai animena, manga on tarttumisen arvoinen. Se tuo oman näkökulmansa tarinaan ja hahmoihin eikä lukiessa haittaa, että suurin osa on jo tuttua. Pikemminkin mangaan uppoutuminen on ainakin minut vienyt takaisin niihin tunnelmiin, joissa pyöriskelin pelin aloittaessani.

Näyttääkin siltä, etten ole ihan vielä kyllästymässä Tales of Zestiriaan. Toivon saavani pian lisää mangaa käsiini eikä haittaisi uppoutua tarinaan vielä vaikka kirjanakin... vaikken rehellisesti sanottuna usko, että kirjaversiota on tulossa.

Lue myös


Pelaaja lukemassa: Warcraft: Durotan
Pelaaja lukemassa: Final Fantasy V
Pelaaja lukemassa: Beta


Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja