Vertailun ja huvin vuoksi

Nyt kun uusi Tomb Raider on kahlattu läpi, piti vanhempiakin vilkaista. Tosin meidän TV:llä ne aivan ensimmäiset näyttävät melkoiselta pikselimössöltä, joten niitä ei alettu pelata uudestaan. Sen sijaan mies osti pari tuoreempaa, josta yhtenä Tomb Raider Anniversary. Meidän perheessä minä olen ollut aikoinaan Tomb Raiderien suurkuluttaja, mies sen sijaan ei ole niitä pelaillut, mutta tällä kertaa hän tarttui ohjaimeen ja minä olen ollut sivustaseuraajana.


Anniversaryhan on TR1:n uusi versio. En tiedä, kuinka isoja eroja näissä on, mutta oikeastaan en tässä kohtaa välitäkään. Ne selvinnevät aikanaan. Joka tapauksessa näyttää siltä, että Laralla on joukko liikkeitä, joita hän ei ykkösessä osannut ja grafiikat tosiaan ovat oikein nättejä alkuperäiseen verrattuna.

Itse olen pelannut ykköstä, mutten anniversarya. On ollut hauska  huomata, että alku menee aika samalla tavalla ja muistan oikeasti yksityiskohtia, vaikka edellisestä kerrasta on varmasti yli 10 vuotta. Osasin jo varautua Perun susien ja karhujen hyökkäyksiin, ennen kuin musiikki niistä varoitti. Olisi vain kai pitänyt tajuta myös  avata suu ja varoittaa miestä niistä.

Tykkäsin uudesta Tomb Raiderista todella paljon, mutta pakko on sanoa, että kyllä tämä Anniversarykin näyttää ja tuntuu hyvältä. Valitettavasti herkkyyteni ei ole vähentynyt tämänkään osan kohdalla vaan säikyn niitä perkuleen susia ja karhuja siitä huolimatta, että tiedän, milloin ne tunkevat kimppuun. Liekö sitten jokin vanhenemisen merkki tämä? Kun samaa on alkanut ilmetä myös leffojen kohdalla, ilmiö saattanee olla pysyvä. Eipä sillä, minulle sopii hyvin sekin, että mies pelaa ja minä katselen vieressä... vaikka se jonkin verran omaa pelaamista vähentää. En nimittäin nytkään malta tarttua PSP:een ja ryhtyä grindailemaan Star Oceanissa, koska miehen pelaamista on niin mielenkiintoista seurata.

Varmaan tässä taas nostalgiahuurut tekevät osansa, mutta Tomb Raider -innostus nostaa kovasti päätään. Muistan taas sen ihanan seikkailuntunnun, joka näissä peleissä on. Olisi oikeastaan aika hienoa, jos kakkosesta ja kolmosestakin tulisi uusintaversiot. Miksei tietysti nelosesta ja vitosestakin, vaikka ne eivät niin paljon enää minuun iskeneetkään.

Päivitetty Lara on ihan nätti, vaikkakin hyvin erilainen kuin uuden Tomb Raiderin versio.
Onko teistä lukijoista kukaan pelannut tätä peliä? Mitä tykkäsitte verrattuna alkuperäiseen?


PS. Kannattaa muistaa jouluarvonta ja jättää kommenttia ;) 

2 kommenttia

  1. TR-fani imoittautuu! Anniversary oli tosi mukavaa katseltavaa TR1:sen pikseleiden sijaan. Laran liikkuminenkin sujui paljon sulavammin tässä uudessa versiossa ja trophyjen löytäminen oli helpompaa kun ne eivät sulautuneet yhdeksi osaksi maastoa. Lisäksi jatko-osissa oli mukavasti jatkoa tarinalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis onko Anniversaryssa jotain ylimääräistä verrattuna alkuperäiseen vai mitä tarkoitit jatko-osilla?

      Poista