Mitä halvalla saa...

Vuoden viimeinen työviikko on takana ja loma aloitettu innosta puhkuen. Tarkoitus on kirjoittaa ja pelata sukuloinnin ja kavereiden näkemisen ohessa. Pelaamisen suhteen tietysti on aikomus myös raportoida blogin puolella.

Eilen olin jopa aikeissa edistää Star Oceania, mutta kohtalo puuttui peliin Steamin alennusten muodossa ja PSP lojuu edelleen eteisen pöydällä koskemattomana. Mies nimittäin bongasi alesta sellaisen pelin kuin Hammerwatch. Siitä sai ostettua erittäin halvalla paketin, josta peli lohkesi niin itselle kuin kolmelle kaverillekin. Eli päätyipä tämä peli sitten myös minulle, veljelleni ja miehen veljelle.


Kyseessä on siis fantasiaroolipeli hack 'n' slash -meiningillä. Eilinen iltapäivä menikin sitten sen parissa miehen ja tämän veljen kanssa. Oma veljeni ei ehtinyt kyseiseen pelisessioon mukaan, koska oli jo pelaamassa jonkun muun kanssa. Tylsimys.

Kun mies ehdotti kyseisen pelin pelaamista yhdessä, suhtauduin alkuun melko nihkeästi. Se on täysin normaali reaktio minulta, kun tällaisia ehdotuksia tulee. Kuten vasta hiljattain blogissa kerroin, kimppapelaaminen nyt vain sattuu ahdistamaan minua johtuen ehkä aiemmista huonoista kokemuksista. Olen siis lähtökohtaisesti varpaillani ja pelkään epäonnistumista todella paljon. Nytkin päässä alkoi heti pyöriä, että mitä jos mokaan ja kuolen koko ajan.

Nooh, niinhän siinä kävi, että kuolin varsin ansiokkaasti vähintään kerran viidessä minuutissa. Tosin niin tekivät pelitoverinikin, joten eipä tuosta voinut paljon kenellekään ruveta avautumaan. Onneksi peliin voi laittaa loppumattomat elämät, muuten olisi varmasti rage quit tullut varsin äkkiä.

Mitä tuosta pelistä nyt sitten pitäisi sanoa ja ajatella? Kyllähän siinä tosiaan sai iltapäivän vierähtämään. Käytännössä pelaaminen oli minulle yhden napin hakkausta ja tatin pyörittelyä (pelasin siis ohjaimella, koska näppis ja hiiri -pelaaminen on minulle suoraan helvetistä). Kuolokin tosiaan korjasi aika usein, mutta onneksi pelissä sentään oli checkpointeja, ettei tarvinnut aina kentän alusta juosta taistelun tuoksintaan.

Kuten odottaa saattoi, ei pelissä juuri juonta ollut... tai jos oli, ei se paljastunut minulle missään vaiheessa. Arvostan juonta peleissä aika paljonkin, mutta toki välillä pelkkä pelaaminen on ihan ok. Ei tuo iltapäiväkään nyt mikään tylsä ja tyhmä ollut, mutta ei Hammerwatch silti suosikkilistalle päässyt. Ihan kivan aivotonta menoa, jota ei kuitenkaan jaksa tuntitolkulla hakata.

Minkäslaisia löytöjä te muut olette tehneet Steamin alesta?

Ei kommentteja