"Ihan kiva, mutta..."

Joulukuun projektina piti olla Star Ocean: First Departure. Tässä kohtaa joudun tunnustamaan, että olen viettänyt aikaa enemmän näppäimistön kuin PSP:n ääressä. Ficcihommelit ovat vieneet mennessään tai pikemminkin painaneet niskassa sen verran, että illat ovat vierähtäneet kirjoittaessa. En siis usko, että ehdin enää joulukuun aikana saamaan kyseistä peliä loppuun... vaikka taidan olla jo vähän yli puolenvälin.

En jotenkin ole päässyt peliin enää sisään kunnolla pitkän tauon jälkeen. Fiksumpaa varmaan olisi ollut aloittaakin se kokonaan alusta, mutta päätin kuitenkin jatkaa jo olemassa olevaa tallennusta. Nyt tarina ei sitten enää ole kunnollinen kokonaisuus päässä, vaikka muistan kyllä osioita alkupuolelta.

Hahmojen osalta on vähän sama juttu. He eivät tunnu kovin tutuilta, saati sitten rakkailta. En ole erityisen tykästynyt keneenkään, mutta siedän kyllä kaikkia mukana hiipparoivia tyyppejä. Ilmeisesti tässä vaiheessa peliä minulla voisi olla isompikin joukkio heppuja matkassa, mutta olen onnistunut tekemään sellaisia valintoja, että jengiä on vain viiden hengen verran.

Elikäs tiimissäni on nyt Roddick, Millie, Ilia, Cyuss ja Ronyx. Saa nähdä, saanko enää ketään muuta. Ihan mieluusti kyllä ottaisin vielä jonkun pätevän tyypin tähän tiimiin lisukkeeksi. Ehkä olisi pitänyt tutkailla walktrough'ta hieman tarkemmin ennen pelin aloittamista... mutta toisaalta se syö osan hauskasta. Katson siis tiukan paikan tullen, mitä ihmettä pitää tehdä (jos nyt jostain syystä oma polla ei vain riitä), mutta en halua pelata peliä läpi opas kädessä. Tosin olisi kiva, jos porukassa olisi edes yksi hahmo, josta tykkäisi ihan täysillä. En tietysti voi sanoa, että joku puuttuvista olisi sellainen, mutta mistäs sitä koskaan tietää.

Pelissä on muitakin pikkuongelmia. Ääninäyttely on aivan kamalaa. Välillä tekisi mieli laittaa äänet kokonaan pois, mutta musiikit ovat kuitenkin ok, joten en ole viitsinyt. Harmi, ettei kakkosessakaan taida olla parempaa luvassa. Toinen ikävä juttu on maailmankartta. Joo, pelissä on sellainen, mutta se pyörii kameran mukana eikä siinä lue paikannimiä, joten olen koko ajan aivan totaalisen pihalla. Kai minulla on sitten huono suuntavaisto tai jotain, mutta elämääni helpottaisi edes se, että kartta pysyisi paikoillaan, vaikka käännänkin kameraa. Ja ne paikannimet. Oi, ne olisivat ihanuus.

Yritin googlailla karttaa, mutta en onnistunut löytämään. Jos jollakulla sellainen on tiedossa, sen saa linkittää kommenteihin. Tai jos kuva majailee koneesi syövereissä, arvostan sähköpostin liitetiedostoa ;) Voihan se toki olla, ettei pelistä vain ole kokonaista maailmankarttaa paikannimillä varustettuna, mutta on myös mahdollista, etten vain jostain syystä ole sitä onnistunut löytämään.

Hankaluuksista huolimatta olen edennyt pelissä ihan kivasti. Tällä hetkellä kierrän eri valtioiden kuninkaiden luona keräämässä tietoa siitä, miten demonimaailmaan oikein astellaan. Yksi kuningaskunta on vielä käymättä, sitten kai pitäisi siirtyä tuohon karmivaksi manattuun maailmaan antamaan pataan Asmodeukselle (noh, oikeasti saan varmaan vielä keräillä jotain relikkejä yms. jotta saan sen maailman oven auki).

Peliä on ollut ihan kiva pelailla, vaikkei se täysillä mukanaan viekään. Tarkoitus olisi saada se vedettyä loppuun asti, mutta ihan tosiaan joulukuun aikana se ei välttämättä onnistu. Jospa tammikuun?

Ei kommentteja