Hype nousee... olenko valmis?

En halunnut tätä, en pyytänyt, yritin suorastaan vältellä tätä. Silti olen siinä tilanteessa, että meinaan sortua pieneen hypettämiseen. Toisaalta se on ihan mielenkiintoista, koska sitä ei ole tapahtunut aikoihin... toisaalta pelkään pettymyksiä. En halua olla jostain pelistä innoissani etukäteen, jos se sitten onkin vain kamalaa kuraa.

Mistäkö tässä on kyse? 

No, Final Fantasy -uutisista tietenkin! Mistä muustakaan? Nyt noita uutisia on ollut tarjolla taas ihan kiitettävästi ja minä olen seurannut niitä innolla, vaikkei pitänyt. Osasyyllinen on ehdottomasti Tumblr, jossa jutut pomppaavat joka tapauksessa silmille, mutta eihän minun olisi pakko siellä käydä, joten...

Final Fantasy Type-0

Type-0 on ollut jo jonkin aikaa pontenttiaalinen uhka hypen suhteen. Olen ollut siitä lievästi kiinnostunut vuosien ajan, vaikkakin hahmojen suuri määrä on epäilyttänyt. Nyt sitten kyseisestä pelistä on pärähtynyt uusia trailereita ilmoille ja eihän niitä ole voinut olla katsomatta.


Tuossa nyt yksi. Kiinnostuneet voivat kaivaa Youtuben syövereistä itse lisää. En oikein tiedä, mikä näissä videoissa on, mutta mielenkiintoni peliä kohtaan ainakin kasvaa koko ajan. Haluan jo päästä tutustumaan tarinaan ja hahmoihin, elää heidän tarinansa. Haluan löytää joukosta oman suosikki(tyttö)ni ja innostua pelaamisesta oikein kunnolla. En malta odottaa!

Lisäksi törmäsin tällaiseen uutiseen. Jatko-osat eivät minua nyt ainakaan vielä suoranaisesti kiinnosta (katsotaan sitten, kun olen pelin pelannut, palaan aiheeseen vielä), mutta sen sijaan uutisen mainittu pelin alkuperäisen teemakappaleen säästäminen myös Pohjois-Amerikan ja Euroopan lokalisoinneissa oli minulle iso juttu. Olin nimittäin todella pettynyt, kun Final Fantasy XIII:n nätin teemakappaleen tilalle vaihdettiin länkkärilokalisaatioon Leona Lewisin My Hands -hirvitys ja pelkäsin, että tämä on suunta jatkossakin. Onneksi niin ei ole ainakaan tämän pelin kohdalla.

Kuten Final Fantasy X:n Suteki da ne, tulee tämä Type-0:n teemakappale ZERO olemaan japaninkielinen eli sitä ei edes käännetä enkuksi, kuten monessa Finalissa on tehty. Se ei sinällään ole niin tärkeää kuin itse kappaleen säilyttäminen, mutta mieluusti minä silti japaninkielistä laulua kuuntelen. Tämä päätös teki minut todellakin iloiseksi.


Final Fantasy XV

Monet tietävät, että olen ollut Final Fantasy Versus XIII:n eli nykyisen Final Fantasy XV:n suhteen alusta asti vähän vastarannan kiiski. En edelleenkään aio liittyä Noctisin fanityttöihin ja korkeammat voimat minua auttakoon, ettei minusta koskaan sellaista tule. Noctisin ympärillä pyörinyt hehkutus vain ärsyttää niin paljon, että pettyisin itseeni pahasti, jos yhtyisin kuoroon. Tai no okei... Sitten kun oikeasti tiedämme, millainen Noctis on, olen valmis antamaan hänelle pisteitä. Olettaen, että hän paljastuu muuksikin kuin hyvännäköiseksi tyypiksi.

Kuitenkin uudessa Final Fantasy XV Jump Festa trailerissa vilautettiin uutta hahmoa, joka kyllä onnistui varastamaan mielenkiintoni.

Tähän mennessä kuvat pelin naisista eivät ole olleet kiinnostavia. Tämä uusi tytsi sen sijaan... noh, hänessä on jotain erilaista. Netissä pyörii tällä hetkellä kahta nimeä: Cindy ja Cidney, joista toivon nyt jälkimmäisen pitävän paikkansa. Nimittäin jos nimi väännetään enkuksi Cindyksi, se menettää ideansa. Olettaen, että tässä todella on viidentoista Cid.

Koska tyttö löytyy roplaamasta kulkupeliä ja esittäytyy mekaanikoksi, hän tosiaan täyttäisi Cidin tunnusmerkit. Mennään siis Cidney nimellä, jooko?

Joka tapauksessa on kiva, että vihdoin löysin tuostakin pelistä jonkin minua kiinnostavan jutun. Odotukseni eivät edelleenkään ole kummoiset, mutta ainakin tämän tytön haluan nähdä. Toivotaan, että hänen roolinsa on isompi kuin trailerissa ehdimme nähdä.

Fanityttökohtausta en vielä laukaise. Palataan siihen sitten, kun tiedämme tästäkin hahmosta oikeasti jotain.


Final Fantasy XIV: A Realm Reborn... vaiko sittenkin Heavensward?

Myös Final Fantasy XIV on puhuttanut tänä syksynä paljonkin. Edelleenkin olen kiinnostunut mahdollisuudesta mennä pelissä naimisiin. Olen myös iloinen siitä, että Eorzeassa laki puoltaa sukupuolineutraalia avioliittoa. Tämä siitä huolimatta, että itse olen menossa naimisiin miehen kanssa. Kiva joka tapauksessa, että kaikilla on sama mahdollisuus naimakaupoille.

Toinen kiinnostava juttu on uusi ammatti. Nyt voi liittyä rogue-kiltaan ja päästä myöhemmin ninjaksi. Tätä varten tarvitaan 30-levelinen rogue ja 15-levelinen pugilist. Minullahan tuo jälkimmäinen ylittyy jo reilusti, joten työstettäväksi jäisi vain tuo rogue ja sitten minusta tulisi ninja. Tosin huhujen mukaan ninjoja on jo niin paljon, ettei dynkkyyn meinaa saada partya, kun tarjolla on pelkkiä ninjoja. Ei siis tarvittaisi yhtään lisää, mutta...

Näiden uudistusten lisäksi keväällä on tulossa ensimmäinen lisäosa Heavensward. Sen mukana saamme uuden rodun ja uusia ammatteja. Tuolloin pelaajat voivat kouluttautua dark knighteiksi, astrologianisteiksi ja machinisteiksi. Noista viimeisin voisi kiinnostaa minua ainakin hieman.

Myös uusi rotu, Au Ra, näyttää mielenkiintoiselta. Kuvien perusteella sanoisin heidän olevan jonkinlaisia ihmislohikäärmeitä.

Kuva: Gamerescape.com

Okei, onhan tuo kliseistä, että naiset ovat pieniä ja sieviä ja miehet suuria karpaaseja, mutta silti minua kiehtoo. Ennustankin, että iso osa kissatytöistä muuntautuu Au Ra -tytöiksi, kun tuo mahdollisuus tulee. Itse en haluaisi omaa hahmoani muuttaa, mutta voisin harkita uudella hahmolla kokeilemista... ehkä.

Yllätin myös itseni. En ole koskaan ollut lihaskimppujen perään, mutta nuo Au Ra -miehet ovat kyllä melkoisia kuumiksi. Johtuisiko se sarvista? En sano, etteikö miehellä lihaksia saisi olla, mutta päänkokoiset hauikset ovat turn off. Mutta ehkäpä juurikin nuo sarvet riittävät kompensoimaan.

Eilen sitten jo pohdiskelin peliajan hankkimista taas. Alan pelätä, että jonain päivänä oikeasti sorrun, kun näitä mielenkiintoisia uutisia vain satelee lisää. Eorzea vetää minua puoleensa, houkuttelee kauneudellaan ja kiehtovuudellaan. Kuinka kauan voin vielä vastustaa?


Että niin...

Hieman pelottavaahan tämä on. Kovasti nuo vielä julkaisemattomat pelit huutelevat minulle ja käskevät kiinnostumaan. Samaan aikaan en uskalla olla innoissani ja olen silti. Onko se sitten lopulta niin paha asia? Fanityttöily kuitenkin pitää elämän hyvin mielenkiintoisana ja antoisana harmaassa arjessakin. Kenties minun pitäisi vain antaa sille periksi.

Ei kommentteja