Kohti uusia pettymyksiä?

Square Enix uutisoi Final Fantasy Type-0 HD Collector's Editionista, joka on ihan kivan kattava paketti. Kaiken kivan pikkusälän lisäksi mukana tulee myös Final Fantasy XV:n demo. Ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa laitoinkin Collector's Editionin tilaukseen, vaikka hinta kyllä vähän kirpaisi... mutta tulihan veronpalautuksille jotain käyttöä.

Final Fantasy Type-0:n PSP-versio,
ostettu Japanista syksyllä 2013
Jotenkin minua ärsyttää se, että Type-0:n kohdalla koko ajan hehkutetaan sitä, että mukana tulee tuo mainittu demo. Onko se nyt oikeasti niin iso juttu? Demo oli minusta ainakin vähiten kiinnostava juttu tuossa paketissa. Itse pelin lisäksi eniten kiinnostavatkin taidekirja ja manga, mutta epäilemättä myös soundtrackia tulee kuunneltua. Keräilykorttien päälle sen sijaan en ole koskaan kovin paljon ymmärtänyt.

Mutta niin, jos joku halua sen demon, muttei kaikkea tuota muuta sälää, voi tilata pelin normaalin versionkin. Tosin ilmeisesti demoa on saatavissa rajoitetusti, joten on syytä olla nopea. Tämäkin on tavallaan ärsyttävä juttu. Se tuntuu rahastukselta. Mutta ei kai nyt kukaan oikeasti osta peliä demon takia? Eihän?

Tällä hetkellä olen vähintäänkin semisti kiinnostunut Type-0:sta. Suoraan sanottuna en uskalla innostua täysillä, koska pelkään pettyväni. Silti trailereista tulee aina sellainen kiva fiilis, että kyllä minä tätä nyt ainakin vähän odotan. Maailmaa katsellessa herää ajatus, että tämä voisi olla vähän kuin Final Fantasy XII siirrettynä nykyaikaan. Pelottavaa, koska se voisi oikeasti olla aika pirun siistiä.

Minun piti jossain vaiheessa aloittaa tuo japaninkielinen PSP-versio, mutta nyt lokalisoitu PS4-versio on vain muutaman kuukauden päässä, joten taitaapa jäädä aloittamatta. Ehkä pelaan sen sitten joskus myöhemmin vertailun vuoksi. Muutenkin noita japaninkielisiä pelejä on huomattavasti helpompi pelata sen jälkeen, kun on vähintään kerran vetänyt pelin enkuksi läpi. Ainakin Final Fantasy XII: International Zodiac Job System onnistui ihan kiitettävästi, kun osasi vähän japania ja muisti pääpointit pelistä. Tietysti enemmän kieliharjoitusta tulisi, jos tekisi toisinpäin, mutta en minä pelejä pelaa kieltä harjoittaakseni (paitsi shiritoria).

En ole vielä uskaltanut etsiä tietoa pelin hahmoista. Kuvia olen toki nähnyt, mutta muuten en tiedä, millaisia he ovat. Saattaisin jopa innostua kunnolla, jos alkaisin oikeasti paneutua aiheeseen. Tämä on toisaalta aika jännää, koska oli aika, jolloin odotin hirveällä hypellä seuraavaa Final Fantasya. Ensimmäinen pettymys tuli kympin kohdalla, seuraava kolmentoista ja kolmetoista-kakkosen. Toisaalta sitten Lightning Returns yllätti positiivisesti. Joka tapauksessa olo on sellainen, etten halua kerätä liikoja odotuksia. Pessimisti ei pety.

Silti... kyllä tuo peli aika hyvältä ja kivalta näyttää. Juoni on kuulemma synkempi kuin yleensä. En tiedä, onko se hyvä vai huono, se jääköön nähtäväksi. Kuten myös se, koska sorrun ja luen kaiken saatavilla olevan ennakkotiedon, kuten kahdentoista kohdalla kävi.

Onkos kukaan muu laittanut peliä jo tilaukseen?

___

PS.  Jouluarvonta on yhä menossa, vielä ehdit osallistua :)

5 kommenttia

 1. Itsekkin oli joskus tarkoitus hankkia tuo japaninkielinen Type 0 mutta nyt kun localisaatio on tulossa ja mun PSP alkaa olla todella huonossa kunnossa niin enpä näe enää mitään syytä hankkia sitä. Harmittaa vaan että localisoitu versio on vain PS4 ja Xbox onella niin en pääse kovin pian niitä pelaamaan (kun ei kumpikaan niistä ole kovin korkealla ostoslistallani). Olisi ollut mukavaa jos se olisi tullut myös Vitalle sillä originaalikin oli käsikonsolille ja muutenkin tykkään pelata pitkät RPG:t mieluummin käsikonsoleilla (puhummattakaan siitä että Vita tarvitsee lisää pelejä)

  Ja kun kysyit että ostaako joku pelin vain demon vuoksi, niin vastaus on kyllä. PS2:lle ilmestynyt Zone of the Enders myi hyvin melkeinpä ainoastaan sen takia koska sen mukana tuli demo Metal Gear Solid 2:sta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni sen japaninkielisen version Type-0:sta saisi Vitallekin. Tosin kun en Vitaa omista, en tiedä, onko tuossa jotain aluekoodirajoituksia, mitkä tietysti voivat estää pelaamisen. Mutta minulla on sellainen mielikuva, että peli ilmestyi Japanissa sekä PSP:lle että Vitalle.

   Musta on sinällään hassua, että joku maksaa täyden pelin hinnan vain saadakseen toisen pelin demon, mutta eihän siinä tietysti. Jokainen käyttää rahansa, kuten haluaa x)

   Poista
  2. Vitalle ei käsittääkseni ole edes Japanissa Type-0:llaa vaan jos sitä haluaa pelata Vitalla niin pitää ostaa PSP-versio PSN:stä. Mutta Vitan account systeemi on todella hankala jos haluaa käyttää muiden alueiden kuin Euroopan PSN:ää joten sen PSP-version hankkiminen Vitalle ei olisi hyvä vaihtoehto.

   Poista
  3. Okei, olin sitten käsittänyt asian väärin x)

   En omista itse Vitaa, joten en tiennytkään, että muiden alueiden pelien pelaaminen on tehty siinä noin hankalaksi. Ehkä se ei tosiaan sitten ole kannattava vaihtoehto. Todella harmillista kyllä. Nykypäivänä voitaisiin jo vihdoin luopua typeristä aluerajoituksista ja antaa ihmisten ostaa pelinsä, mistä haluavat.

   Poista
  4. Vita ei ole aluelukittu, siinä toimii aivan hyvin kaikkien alueiden fyysiset pelit. PSN:ssä sen sijaan on ongelmana se että Vitaan saa vain yhden accountin ja siksi jos accounttisisi on Eurooppalainen niin et voi ostaa digitaalisena muita kuin Eurooppalaisen PSN:n pelejä.

   Poista