Taisteluja ja tarinaa

Eilen illalla päätimme ottaa toisen erän Tales of Xillian kanssa. Sain siis suostuteltua miehenkin pleikkarin ääreen, vaikka tämä tosin samalla näppäili tablettia ja katseli Dark Souls II -videoita Youtubesta :D


Vuorossa oli tutustuminen kakkoskaupunkiin, joka osoittautui todella pieneksi paikaksi. Tämä luonnollisesti johti aika nopeaan siirtymään kartalle ja sivutehtävän kimppuun. Jälleen kerran peli antoi vain yhden mahdollisen suunnan, mutta ainakaan ei päässyt eksymään. Aarteiden yms. tavaran määrää kartalla hämmästelimme, sillä sitä tuntui tippuvan ihan jatkuvalla syötöllä. Myöhemmin vielä selvisi, että tavara kartalla uusiutuu eli on poimittavissa matkaan useamman kerran. Noh, ainakaan ei tule pulaa tietyistä jutuista, mutta ihan hirveästi ei innosta alkupään karttoja palata tutkimaan uusiksi... ja liekö peli antaa siihen mahdollisuuttakaan. Tuntuu olevan aika tiukka putkijuoksu eikä putkessa käännytä takaisinpäin.

Hahmot eivät edelleenkään herättäneet suuria tunteita. Alvin on ihan kiva, pidän hänestä ehkä eniten, mutta sisäinen fanityttö ei ole ainakaan toistaiseksi nostanut päätään. Milla ja Jude ovat ok, edes Jude ei onnistu ärsyttämään. Vähän kuitenkin jää tästä kolmikosta sellainen hajuton ja mauton fiilis, mutta kenties myöhemmin mukaan liittyvät hahmot ovat innostavampia? En Star Oceanissakaan innostunut tai suuresti ärsyyntynyt alkupään hahmoista, myöhemmissä oli enemmän särmää.

Hahmojen välinen kemia herättää kysymyksiä... Alvin tykkää kovasti kaulailla Judea. Siinähän tietysti kaulailee, ei se minua haittaa, mutta olin käsittänyt joidenkin ihmisten puheista, että luvassa jotain sähköä Millan ja Juden välillä. Nyt olen nähnyt lähinnä yaoi-fanityttöjen kosiskelua, mikä ei taas itseäni kiinnosta yhtään. Noh, katsotaan, mitä tuleman pitää.

Taistelusysteemiin en ole vielä päässyt kovin hyvin sisälle... ehkä reaktionopeuteni ei ole riittävä. Jumituin yhteen tutoriaaliin todella pitkäksi ajaksi, vaikka tein aivan ohjeen mukaan -___-;; En ilmeisesti vain tehnyt asioita riittävän nopeasti. Joo, olen surkea tällaisissa... ehkä minun pitäisi pysytellä rivitanssipeleissä ;) Onneksi itse taistelut eivät ole tähän mennessä aiheuttaneet isoja ongelmia, lähinnä nuo tutoriaalit ovat ärsyttäneet, mutta onhan ne silti ihan hyvä käydä läpi. Ja edelleen olen sitä mieltä, että on kiva, että voi pelata yhdessä.

Pelin juoni ei ole vielä avautunut niin paljon, että osaisin sanoa siitä oikeastaan mitään. Tiedän, mitä pitää tehdä ja suurin piirtein, miksi niin toimitaan, mutta siihen se jääkin, koska Milla ei varsinaisesti ole selväsanaisin hahmo ikinä. Ei se mitään, oletan tarinan aukeavan myöhemmin lisää. Ja johan minua varoitettiin, että Millalla pelaamalla tarina jää aukkoiseksi... mutta ei se mitään. Itsepähän menin kyseisen hahmon pelattavaksi valitsemaan. Katson sitten myöhemmin, pelaanko pelin Judellakin läpi vai selvitänkö netistä epäselviksi jääneet jutut.

Tällä  hetkellä oma tuomio pelin suhteen on, että se on ihan kiva. Se ei herätä suurta ihastusta, muttei vihastustakaan. Sitä jaksaa pelata, mutta ei ole fiilistä, että on pakko päästä just nyt takaisin konsolin ääreen. Joka tapauksessa mukavaa, kun on jokin peli, joka on semimielenkiintoinen. Pelimotivaationi on jopa ok-tasoa tällä hetkellä, kun se on jo pitkän aikaa ollut melko huono.

Ei kommentteja