Ajatuksia FF-hahmoista osa 19: Edward

Kaksi viimeistä postausta tähän sarjaan  käsittelevätkin sitten taas Final Fantasy IV:n hahmoja. Edelleen muistutan, ettei pelituntemukseni ole niin syvällinen kuin voisi olla, mutta nelosta on kuitenkin sen verran tullut hakattua, että jonkinlainen mielikuva on ehtinyt muodostua hahmoistakin.

Edward Chris von Muir aka Gilbert / Gilbart (Final Fantasy IV, Final Fantasy IV: Interlude, Final Fantasy IV: After Years)

Kuva: factpiletopia.com

Edward ei ole hahmona omia suosikkejani nelosessa. Minulla ei oikeastaan ole mitään häntä vastaan, mutta hän ei herätä innostustakaan. Toisaalta pidän kyllä hänen ja Annan tarinaa kiehtovana ja koskettavana, mutta senkin kohdalla symppaan enemmän Annaa kuin Edwardia.

Edwardista ensimmäisenä mieleen tuleva asia on pelkuruus. En edes osaa tarkasti sanoa, mistä tämä mielikuva juontaa juurensa, sen verran kauan nelosen pelaamisesta jo on. Silti se värittää kovin vahvasti näkemystäni kyseisestä hahmosta. Toisaalta hän vaikuttaa myös hiljaiselta (ujolta?) ja vähän syrjäänvetäytyvältä (ottaen huomioon, mitä Annalle tapahtui, tämä ei toisaalta hämmästytä, mutta kyse voi olla myös perusluonteesta).

Edwardin intohimo tuntuu olevan musiikki, vaikka hänet on politiikkaan kasvatettu. Olen sen verran epämusikaalinen itse, etten pysty tähän seikkaan samastumaan, mikä varmasti lisää tunnetta siitä, etten Edwardista ole oikein otetta saanut.

Kaiken kaikkiaan Edward on hahmo, joka roikkuu kätevästi siinä mukana, kun pelailee. Kyllä hänen bardin taidoistaan on hyötyä ollut, joten en todellakaan valita. Olisi toisaalta ihan mielenkiintoista nähä, millainen hänestä lopulta kehittyy.

... ja tästä herääkin pohdinta, pitäisikö minun tarttua läpipeluuohjeeseen ja selvittää, miten oikeasti pärjäisin siellä kuussa. Saisi nelosenkin joskus loppuun.

________

Sarjassa tulossa

- Edge (FFIV)

Ei kommentteja