Ensikosketus Tales-sarjaan

Sain eilen I-chanilta lainaan Tales of Xillian. En ole aiemmin Tales-sarjan pelejä pelannut, mutta olen nähnyt vähän alkua Tales of Graces f:stä. Se ei silloin kolahtanut, ja koska en itse pidellyt ohjainta, en laskenut tuota varsinaiseksi ensimmäiseksi kokemukseksi.

Olen nyt jonkin aikaa seurannut Twitterin puolella Tales of Xillia 2:n hehkuttamista. En siis tarkoituksella, twiittivirtani on vain jostain syystä ollut täynnä kommentteja kyseisestä pelistä... eli osa seurattavistani tuntuu siitä kovasti tykkäävän. Tiedän myös I-chanin pitävän kyseisestä pelistä ja eräs toinenkin kaveri kehaisi sitä, kun asiasta kysäisin.

Makuni ei aina mene täysin yhteen kaverieni kanssa, mutta meillä on myös paljon samansuuntaisia mielipiteitä. Olisi siis suorastaan typeryyttä olla ottamatta selvää, olemmeko tällä kertaa samaa mieltä vai emme. Koska en nykyisin haluaisi tehdä kamalasti harhaostoksia pelien suhteen, aloitin perehtymisen jututtamalla kavereita. Sitten I-chan tarjoutuikin kyseisen pelin lainaamaan, mikä on tietenkin aivan mahtava juttu minun kannaltani. Kiitokset :) Jos peli tempaisee kunnolla mukaansa, ostan sen omaan kokoelmaan. Se on selvä.

Eilen illalla sitten miehen kanssa yhdessä peliä lähdettiin kokeilemaan. Yhdessä siksi, että sitä pystyy useampikin pelaamaan. Tosin mies ei nyt ihan varauksettomasti innostunut yhdessä taistelemisesta, joten voi olla, että pääasiassa pelaan pelin yksin. Yritin kuitenkin ehdottaa, että hyppäisi esim. bossitaisteluihin mukaan (mikä oma lehmä, en tunnusta!).

Taistelusysteemistä yleisesti ottaen on sanottava, että se toi mieleeni Star Ocean: The Last Hopen. Itse asiassa se oli aika pitkältikin samanlainen. Hieman kuitenkin ärsytti se, että siinä missä Star Oceanissa taistelukentällä sai automaagisesti juosta vapaasti, tässä pelissä on pidettävä L2-näppäintä pohjassa tehdäkseen niin. Rasittavaa.

En myöskään vielä oppinut kaikkia taistelun hienouksia, joten taitoja pitänee hioa. Toistaiseksi kaikki taistelut on päässyt X:ää hakkaamalla läpi, mikä tietysti vaikuttaa myös siihen, ettei ole ollut edes tarvetta kokeilla mitään hienompaa... ottelu on ollut ohi, ennen kuin kunnolla tajuaa. Myös Star Oceanin kanssa minulla kävi alkuun tätä, mutta ongelma korjautui aika pian. Uskon siis, että pääsen kyllä hiomaan omia taistelutaitojani ajan myötä.

Ensivaikutelma pelistä oli ihan hyvä. Se on nätti, silmäkarkkia, kuten jrpg:ltä oikeastaan voikin odottaa. Pidin värimaailmasta kovin paljon. Ensimmäinen kaupunki kuitenkin vaikutti kovin kuolleelta. Joo, oli siellä väkeä, mutta kaikki vain seisoivat paikoillaan eikä suurimmalle osalle voinut edes puhua. Nykyään on kuitenkin mahdollista laittaa NPC:t puuhastelemaan edes jotain pientä tai vaikka kävelemään jonkinlaista reittiä. Ei sen liikkeen tarvitse olla suuren suurta, mutta jonkin verran sitä soisi olevan, että illuusio eläväisestä kaupungista syntyy. Harmillista myös oli, ettei kaupungissa voinut edetä kuin yhteen suuntaan, mutta ehkä se oli juonella perusteltavissa.

Päähahmoista ehdin nähdä kolme. Aloitin pelin Millalla, koska yleensä pelaan mielelläni naishahmolla silloin, kun sellainen mahdollisuus suodaan. Aivan alkuun ajattelin, että Milla on lightningmainen kylmäkiskoinen biacht, mutta tämä luulo osoittautui aika äkkiä vääräksi. Itse asiassa hän alkoi nopeasti vaikuttaa ihan kivalta. Tukka on tosin aika eeppinen ja vyötärö pelottavan kapea, mutta ei kai hänen ihan ihmiseltä kuulukaan näyttää.

Jude ilmestyi mukaan kuvioon hyvin nopeasti. Olin ajatellut, että alku pelattaisiin pelkästään Millalla ja Judella olisi sitten ihan omat kuvionsa alkuun, jos hänellä päättää pelata. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole, vaikka tarinoissa kai jonkin verran eroa on. Jotenkin Judesta tuli sellainen perus-jrope-päähahmofiilis siitä huolimatta, ettei hänellä ole blondia päätä :P Ei siis ollut mitään välitöntä rakkautta, mutta toisaalta en kiivennyt seinillekään. Olen ehkä pikkuhiljaa oppinut sietämään näitä sankaripoikia, mutta eivät he vieläkään makuuni ole. Kenties Judesta kuitenkin jossain kohtaa paljastuu myös mielenkiintoisia puolia?

Aika nopeasti pelissä esiteltiin myös Alvin. Hänestä tykkäsin paljonkin ja mieluusti kuulen hänestä myös lisää, kun peli lähtee etenemään. Hän toi mieleeni etäisesti Balthierin, vaikkei olekaan täysin samanlainen. Hänessä on sellainen hienoinen ripaus samoja elementtejä, muttei liikaa. Odotan, mitä tuleman pitää hänen suhteensa.

Kovin pitkää pelisessiota tästä ei tullut tältä erää. Illalla alkoi vointi olla taas sen verran huonompi, etten jaksanut pelailla kuin tosiaan vähän pelin alkua. Suunnatonta intoa peli ei toistaiseksi herättänyt, mutta ei kauhuakaan, joten jatkan kokeilua sen parissa.

5 kommenttia

 1. Me pelattiin ensin myös Millalla, mutta varoitan vähän että tarinaan jää silloin aukkoja (monet suositteleekin Judella pelaamista, jos peliä ei aio läpäistä kahta kertaa). Toisaalta taas itse tykkäsin muutamista jutuista Millan puolella enemmän ja kyllähän se lisäsi läpipeluuarvoa kun Juden tarina vähän selvensi asioita. Mutta joo, ei ne erot kovin suuria ole.

  Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista, että aukkoja jää. En osaa vielä sanoa, jaksanko samaa peliä kahta kertaa pelata läpi, mutta katsotaan. En silti viitsi vaihtaa hahmoa, kun tosiaan mieluummin naishahmoilla pelaan x)

   Tosin eihän sitä koskaan tiedä, jos innostuu niin paljon, että vetäiseekin pelin kahdesti läpi :D Nykyisin vaan tuntuu käyvän aika harvoin niin... tiettyjä kestosuosikkeja jaksaa uudestaan ja uudestaan, mutta mistään ihan uudesta jutusta ei ole innostunut tarpeeksi. (Toisaalta nyt reilun tauon jälkeen Star Ocean: The Last Hope taas houkuttelisi uusintapeluuseen... masokistisuus kunniaan.)

   Poista
  2. läpipeluuarvoa = uudelleenpeluuarvoa :DD

   Poista
 2. Itsestäni tuntuu että Tales of sarja on mennyt jonkinasteista alamäkeä jonkin aikaa. Ei ole tullut yhtään Tales sarjan peliä pelattua PS3 aikakaudella. Snes, PSX ja PS2 olen useammankin Tales pelin läpi pelannut kun ollut mukavia sivutehtäviä ja mielenkiintoiset hahmot sekä juoni. Uusille osille en ole lämmennyt. Nytkin kyllä tulossa niin paljon kaikkea muuta pelattavaa että jäisi muutenkin pelamaatta vaikka jostain halvalla saisikin, tai edes lainaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla, että sarjan kohdalla on näin käynytkin. Kantaa en pysty ottamaan, koska tosiaan kokemusta pelisarjasta ei aiemmin ole. Kenties joskus kokeilen jotain noista vanhemmistakin ihan vertailun vuoksi.

   Samaa olen kuullut sanottavan Final Fantasy -sarjasta ja myös Star Oceanista. Välillä tulee tunne, että PS3 pilasi jrpg-sarjat ;D Noh, onneksi makuja on moneksi. Uusillekin pelisarjojen tuotoksille tuntuu omat faninsa löytyvän. Tosin harmillista vanhojen fanien kannalta, jos uudemmat eivät enää iske.

   Hieno juttu kuitenkin, että muutakin mielekästä pelaamista on. Silloin tarvitse jäädä harmittelemaan, jos joku sarja ei enää omaan makuun istu :)

   Poista