Ärsyttävät aluerajoitukset

Kävipä niin, että eräänä päivänä lueskelin Square Enixin Facebook-sivua ja huomasin, että kyseisellä putiikillahan on PSN:ssa kesäale meneillään. Pessimistinä ajattelin, ettei siellä mitään uutta ja kivaa ole, mutta meninpä kuitenkin linkkiä klikkaamaan ja vilkaisemaan alepelit.

Mitä silmäni näkevät? Chrono Trigger? Chrono Cross? Alkuperäinen Final Fantasy Tactics? Mitä noituutta! Eihän näitä ole ollut myynnissä ikinä. Innoissani toki kerroin miehellekin asiasta, mikä johti siihen, että hän lopetti Dark Souls II -videoiden sihtailun Youtubessa ja suuntasi sen sijaan PS Storeen tekemään ostoksia.

Vaan kuinkas sitten kävikään...

Kippas, kappas, kun minä en ollutkaan surffaillut Square Enix Europen sivuilla vaan jossain ihan muualla. Silmilleni oli lävähtänyt USA:n kesäaletarjouslista eikä se tietenkään koskenut meitä eurooppalaisia. Aika pian oli netin kautta myös selvitetty, ettei Chrono Triggeriä ja Chrono Crossia olla edes Eurooppaan PS3:lle / PSP:lle / PS Vitalle tuomassa, koska lisessointi ja kääntäminen.

Elikäs... koska olen suomalainen, en saa ostaa haluamaani peliä. Se on ihan sama, että olen valmis maksamaan siitä täydenkin hinnan alehinnan sijaan, kunhan nyt vain saisin sen pelin. Rahojani ei haluta, en ole toivottu ostaja, koska en asu oikeassa paikassa.

Kyllä vain, voisin hankkia emulaattorin ja pelailla tyytyväisenä sillä (paitsi, etten edelleenkään tykkää pelata PC:llä). Minä kuitenkin haluan ostaa pelejä, haluan tukea peliyhtiöitä, jotka tekevät juuri minua kiinnostavia pelejä ja siten lähettää viestiä, että tehkää lisää näitä. Tietenkään en haluaisi maksaa peleistä ihan järjettömiä summia, mutta järkevän hinnan olen valmis maksamaan. Uskon, etten ole ainoa.

Kiukkuhan siinä nousi, kunnes muistin, että jotenkin kaveri oli onnistunut Jenkkilässä julkaistun Hatsune Miku -pelin demon pleikkarilleen saamaan. Miehen kanssa ryhdyttiin tutkimaan asiaa. Tai mies tutki, minä lainasin siihen hommaan läppäriä. Näin siksi, että minun oli ehdittävä vielä suihkuun ennen nukkumaan menoa.

Kun palasin sohvalle, mies oli ehtinyt jo tehdä yhtä sun toista esivalmistelua. Vielä rekisteröitiin PS3:lle USA-tili, pyrähdettiin Storeen ja sieltä noukittiin sekä Chrono Trigger että Chrono Cross. Tactics ei ainakaan nyt vielä pudonnut ostoskoriin, koska minulla on PSP:lle jo The War of the Lions -versio.


Kun pelit oli ladattu ja asennettu, testattiin niiden toimimista vielä. Parasta oli, että  ne toimivat myös miehen tavallisella käyttäjätilillä (eli oletettavasti sitten myös minun tililläni onnistuu). Pitkästä aikaa ryömi jo pieni innostus pelaamiseen. Tosin mies eväsi luvan pelata Chrono Crossia PS3:lla, koska haluaa pelata sen itse eikä katsoa vierestä minun pelaamistani. Lupasi kuitenkin, että voidaan tuo USA-PS3-tili laitella toiselle PSP:lle, jolla voin sitten pelata spoilaamatta häntä. Jeij. (Hah, kuitenkin vain haluaa jatkaa Dark Souls II -maratoniaan eikä siksi halua päästää minua hallinnoimaan ohjainta ;P)

Vaikka säätämisen jälkeen homma onnistui, olen edelleen sitä mieltä, ettei tällaista pitäisi joutua tekemään. Voitaisiinko jo siirtyä oikeasti avoimeen maailmaan ilman typeriä aluerajoituksia ja -koodauksia?

4 kommenttia

 1. Juu itsekkin aikonaan tein tuon USA tilin pleikkarille. Ihan vain siksi että sai nuo Parasite Evet ja Resident Evil pelit itselle :D ei vielä silloin aikonaan olleet EU storessa... Parasitet eivät varmaa vieläkään. Säätämistä tuo kyllä on ja itsekkin jo unohtanut tunnukset tuonne USA puolelle. Onneksi ei ole tuhlannut rahaa noihin enempää kuin sen about 20€ :D nimittäin kun ei millään saa noita tunnuksia enää takasin kun sähköpostit ja kaikki unohtanut xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelisin nähneeni Parasite Eve 2:n pleikkarin storessa ja silloin jo ihmettelin, että miksi vain se eikä ykköstä. Pitääkin tsekata nuo USA:n kaupan puolelta. Jos vaikka irtoaisivat kohtuulliseen hintaan x)

   Harmillista, että sulta on tunnukset päässyt unohtumaan. Tosin ei se tietysti ihme ole, kun nykyisin täytyy olla sata ja miljoona tunnusta ja salasanaa. Kuka niitä muka pystyy kaikkia muistamaan...

   Poista
 2. Hei vaan blogger-kolleega!
  Liityin seuraasi hengailemaan, jotenkin oli mennyt multa ohi tähän asti tämä blogi, vaikuttaa kivalta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys itsellesi :)

   Mukava saada uusia tuttavuuksia tätä kautta. Sinunkin blogisi vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta.

   Poista