Ajatuksia FF-hahmoista osa 15: Beatrix

Nolona joudun myöntämään unohtaneeni yhden jos toisenkin asian. Lupaamiani videopostauksia puuttuu tällä hetkellä ainakin yksi (korjaan asian heti, kun materiaali on editoitu) ja tajusin myös tämän Final Fantasy -hahmoja käsittelevän sarjan olevan kesken. Siispä näitäkin postauksia on nyt tänä syksynä tulossa pitkin matkaa.

Beatrix [Final Fantasy IX]

Kuva: Final Fantasy Wiki
Beatrix on mielestäni hahmona erittäin mielenkiintoinen. Alkuun en kiinnittänyt häneen kovin suurta huomiota, sillä eihän hän heti FFIX:n alkumetreillä nouse kovin suureen rooliin. Kun sittemmin pääsin häntä vastaan taistelemaan, hän nosti ärsytykseni tappiin. Kuolin nimittäin ensimmäiseen Beatrix-taisteluun aika turkasen monta kertaa, ennen kuin tajusin, miten homma kannattaa hoitaa.

Vastustajana Beatrix onkin melko lyömätön, joten oli pienoinen pettymys, ettei hän ollut yhtä kova, kun hänet sai omalle puolelleen. Tosin ihan riittävä mättäjä kuitenkin, joten hänen vähäiset taistelunsa sujuivat kyllä. Olisinkin suonut, että hänellä olisi päässyt pelaamaan enemmän.

Kun ysiä ensimmäisen kerran pelailin, kuulin myös sitkeän huhun, että jollain jipolla olisi Beatrixin saanut loppudynkkyyn (Memoriaan) mukaan esim. Garnetin sijaan, mutta itse en ainakaan tällaista ihmettä koskaan ole päässyt todistamaan. En usko tuon huhun pitävän paikkaansa, mutta olisihan se aika vekkulia ollut. (Jos jollakulla on parempaa tietoa, jaa se toki meidän kaikkien iloksi.)

Beatrixin osuus pelissä ei ole mitenkään valtava, vaikka hänellä on merkittävä rooli. Häneen ei paneuduta syvällisesti. Osittain tästä syystä omassa päässäni fakta ja fiktio ovat kiertyneet miellyttäväksi keräksi, josta ei enää selkoa ota. Osa näkemyksestäni Beatrixin suhteen pohjautuu epäilemättä erään kaverini kirjoittamaan ficcisarjaan hänestä. Kyseiset ficit on linkattu tähän postaukseen, jossa käsittelin muiden kirjoittamia FF-ficcejä. Sieltä muuten löytyy pari muutakin ihan lukemisen arvoista teosta, kannattaa tutustua.

Minusta Beatrix on oman elämänsä sankari, joka on omalla työllään saanut ansaitsemansa paikan Alexandrian sotajoukoissa. Hän on myös ylpeä saavutuksistaan ja valmis taistelemaan arvojensa puolesta. Sanoisin, että yksi tärkein häntä ohjaavista arvoista on oikeudenmukaisuus, minkä vuoksi hän hyppääkin kuningar Brahnen puolelta prinsessa Garnetin rinnalle.

Toinen tärkeä seikka Beatrixissä on minusta hänen rakkautensa Steineria kohtaan. Minusta on hienoa, että vahva nainen voi myös rakastua. Joskus kuulee sanottavan, että rakkaus tekee heikoksi, mutta eikö heikkoudelle antautuminen voi joskus myös olla vahvuutta? Jos ei muuta, se voi vaatia paljon rohkeutta. Ja rohkeutta sekä Beatrix että Steiner keräävätkin koko pelin ajan, ennen kuin uskaltavat myöntää tunteensa toisiaan kohtaan. Minusta tämä on herttaista ja suloista.

Olen käsitellyt Beatrixiä myös tässä postauksessa, jonka aiheena olivat naiset Final Fantasy IX:ssä.

Ihan loppuun pitää vielä sanoa, että Beatrix on niitä hahmoja, joita haluaisin cossata. En ole kuitenkaan vielä saanut aikaiseksi. Hänen cossaamisensa vaatisi ehdottomasti myös Save the Queenin valmistamista... ja minä en oikein propeissa loista. Toivon kuitenkin, että vielä jonain päivänä saan tämänkin puvun aikaan.

_____________

Sarjassa tulossa

- Auron (FFX)
- Rydia (FFIV)
- Faris (FFV)
- Edward (FFIV)
- Edge (FFIV)

Ei kommentteja