Hyvää vuosipäivää!

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn on vuodenikäinen. Äkkiäpä tämä aika rientää ;)

Vuosipäivän kunniaksi pelailimme miehen kanssa eilen pitkästä aikaa. Emme menneet juonta eteenpäin vaan enemmänkin häröilimme tekemässä seasonal eventiä. Se oli tavallaan ihan hauskaa, mutta oli siinä rasittaviakin osuuksia. Oman kivansa hommaan toi se, että minulta olivat kontrollit täysin hukassa. PS4-ohjaimen kontrollit eivät olleet vielä ehtineet takaraivoon iskostua ja olivat tästä syystä päässeet pahasti unohtumaan. Hengissä kuitenkin selvittiin.

Ja näin me sitten illan vietimme...

Ihastelimme ilotulituksia
Sovittelimme yukatoja

Ja tanssimme ne päällä
Lopuksi menimme vielä viettämään iltaa rannallePelikerta oli tosiaan ihan mukava, kun ei tarvinnut murehtia dynkyistä eikä muutenkaan kanssapelaajista, kunhan puuhastelimme kahdestaan kaikenlaista turhaa. Mies kuitenkin sanoi jälkeenpäin, ettei oikein enää jaksanut pelistä innostua eikä ole kiinnostunut kuukausimaksua maksamaan.

Itse en oikein tiedä... Tavallaan haluaisin pelata enemmänkin, mutta peli on kamala aikasyöppö (ja syö se rahaakin). Lisäksi pelaaminen ilman miestä ei yllättäen tunnukaan kovin kivalta ajatukselta. Tämä on sinällään hämmästyttävä huomio, sillä olen aina karsastanut muiden kanssa pelaamista. Nyt yhtäkkiä pelaisin mieluummin kaksin kuin yksin. Toisaalta tässä voi olla jotain turvallisuushakuisuuttakin. Erityisesti dynkkyihin meneminen ilman miestä tukena ja turvana tuntuu täysin mahdottomalta ajatukselta :D (Joo, tiedän, että tämä on typerää.)

Eli en siis osaa vielä varmaksi sanoa, jatkanko pelin parissa vai en. Ehkä odottelen seuraavaa isoa päivitystä vielä ja harkitsen sitten uudestaan. Yksi vaihtoehto sitten nimittäin olisi lähteä kehittämään hahmostani roguen kautta ninjaa, mihin saisi jonkin verran aikaa uppoamaan... ehkä mies sai sitten tarpeeksi taukoa ja suostuisikin joku kerta vetämään pelin kanssani läpi asti ;D

6 kommenttia

 1. Nyt on pakko kysyä silkasta mielenkiinnosta, mikä on dynkky? Jokin suomi vedos sanasta Dungeon vai? En itse pelaile MMORPG pelejä niin hyvinkin monet termit ovat minulle outoja, mutta tuo varsinkin on itselleni täysin uusi :D

  Sekä siitä yksin/kaksin pelaamisesta. Itse ainakin pelaan joitain pelejä hyvinkin mielelläni oman kullan kans. :) Useampaakin peliä varmasti yhdessä pelattaisiin mutta ikävä kyllä osassa peleistä jotka siis konsolilla on, ei ole split screen pelimuotoa. Tietokoneella taas joutuu odottamaan joidenkin pelien hintojen laskua ennenkuin viitsii ostaa tuplana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dungeoniahan se sana tosiaan tarkoittaa. Minulla on "paha" tapa vääntää sanoista suomenkielisiä versioita. Toki välillä tulee käytettyä myös englanninkielisiä termejä tekstin / puheen seassa, mutta osa käännöksistä on jo vakiintunut osaksi omaa puhekieltä.

   Se on oikeastaan harmillista, että peleistä pitää ostaa tuplat samaan talouteen, jotta voi pelata yhdessä (no, ihan kaikista ei sentään onneksi tarvitse)... kallista lystiä se. Samoin se keljuttaa, että vaikka pelistä olisi olemassa konsoli- ja pc-versio, ei kaksinpeliä voi välttämättä harrastaa, jos toisella on toinen ja toisella toinen. ARR:n kohdalla onneksi tämä kuitenkin onnistuu... itse kun tosiaan pelaan lähes pelkästään konsolilla, mies on joustavampi laitteidensa suhteen.

   Poista
 2. blogis vaikuttaa mielenkiintoselta, taidanpa ruveta seurailemaan! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että vaikuttaa kiinnostavalta. Tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 3. A Realm Reborn vaikuttaa hyvinki mielenkiintoiselta :) Harmi tosiaan, että siinä on tuo kuukausimaksu niin ei oikein itse opiskelijabudjetilla vihti alkaa pelailemaan >.< Onko muuten tässä pelissä miten hyvin onnistuttu se tarinankerronta tekemään? Eli siis onko siinä enemmänkin hienoja visuaalisia videopätkiä ja miten ne ottaa huomioon sen itsemuokatun hahmon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se kuukausimaksu rajottaa ikävästi. Mieluusti itse pelailisi silloin tällöin, mutta jos maksaa kuukausimaksua, tulee tunne, että pitäisi ottaa rahasta maksimaalinen hyöty (tai sitten ongelma on vain mun päässä).

   Tarinankerronta on ihan ok, joskin itseltä on siitä yksityiskohdat unohtuneet, koska sivutehtäviä on tullut juonen seuraamisen välissä tullut tahkottua välillä viikkotolkulla :D Mutta siis tarina on kyllä ihan hyvä, joskaan ei ehkä niin syvä kuin Finaleissa yleensä. Nättejä videopätkiä on aina silloin tällöin ja oma hahmo näkyy niissä myös juurikin sellaisena kuin se sillä hetkellä on (eli esim. päällä on se armori, joka sillä hetkellä on muutenkin käytössä). Ainakin musta oma hahmo on sulautunut oikein hyvin kokonaisuuteen.

   Siitä myös yllätyin, että mukaan on otettu ääninäyteltyjä kohtauksia (oma hahmo tosin ei puhu niissä). Ainakin japanilaiset äänet toimii oikein hyvin ja miehen mukaan myös enkkuversio on ihan hyvä (itsellä ei siis siitä ole kokemusta).

   Poista