Ajatuksia FF-hahmoista osa 16: Auron

Yritän nyt tämän syksyn aikana saada ajatukset hahmoista kursittua kasaan. Varautukaa siis FF-hahmospämmiin aina aika ajoin.

Auron [Final Fantasy X]

Kuva: Final Fantasy Wiki
Final Fantasy X ei pelinä ole koskaan ollut suosikkini siitä huolimatta, että olen kuullut siitä paljon hyvää. Aiemmin jopa inhosin sitä antaumuksella, mutta nykyisin suhtautumiseni on neutraalin positiivinen.

Pelin hahmoista Auron on siitä parhaasta päästä. Hän on aidosti äijä eikä hänen tarvitse sitä varten kiroilla kuin Barret tai polttaa ketjussa kuin Cid (FFVII). Hän on asiallinen, tiukka ja rauhallinen, muttei kuitenkaan tylsä vaan pikemminkin mysteerinen ja äärimmäisen mielenkiintoinen. Hänessä on asennetta.

Pelissä vilahteleva nuori Auron ei ole yhtä äijä vaan ikäisekseen ehkä vähän jäykkis, mutta toisaalta kuitenkin selkeästi nuorimies. Pidän ehkä enemmän tästä vanhemmasta Auronista kuitenkin.

Auron herättää minussa myös kummastusta. Hänhän kuoli Braskan pyhiinvaellusmatkalle, siis nuorukaisena. Siitä huolimatta hän on reilusti vanhemman näköinen kuin nuoruusvuosinaan saapuessaan hakemaan Tiduksen Zanarkandista. Miksi? Vanhenevatko kuolleetkin, jos eivät päädy Farplaneen? En muista, että peli olisi tähän tarjoillut minkäänlaista vastausta. Voi tietysti myös olla, että Auron on jollain tavalla itse pyrkinyt vanhentamaan ulkonäköään, ettei herättäisi kiusallisia kysymyksiä, mutta tästäkään ei mitään varmuutta ole.

Ylipäätään on hyvä kysymys, miksi kympissä Farplanen ulkopuolella hilluvat kuolleet ovat niin hyvin säilyneitä? Tai ylipäätään fyysisesti olemassa olevia? Mikseivät he ole muuttuneet vihollisiksi, vaikkei heitä ole lähetetty? Nuo kysymykset eivät kuitenkaan kuulu tähän postaukseen vaan olisivat kokonaan oma aiheensa. Ja voihan olla, että peli noihin vastaakin, mutta minulta on vain vastaukset menneet ohitse, koska en ole sitä niin intohimoisesti pelaillut.

Kympin HD Remasteredin mukana tuli muuten kuunnelma, joka nostatti kylmänhien allekirjoittaneen otsalle. Kyseisessä kuunnelmassa esiintyy Auronin 17-vuotias tytär! En muista enää kuunnelman yksityiskohtia (pitäisi siis kuunnella se uudestaan), mutta laskeskelin sen perusteella, että Auronin lehtolapsen siittäminen olisi pitänyt tapahtua aikalailla Braskan pyhiinvaelluksen kynnyksellä, jos hän on lapsen elävänä siittänyt... ja siltikin tuntui, ettei aikajana ihan täsmää. Mistä ihmeestä tässä on kyse ja haluanko edes tietää?

Auron onkin minusta hahmona enemmän kysymyksiä herättävä kuin vastauksia tarjoava. Tämä on tietysti antoisaa ja mukavaa, kun saa käyttää omia aivojaan ja pyöritellä vastauksia. Sanoisin, että hän on ehdottomasti kympin karismaattisin hahmo.

Loppuun mainittakoon, että minulta on tilattu jo alkuvuonna Auron x Rikku -ficci, jota en ole kuitenkaan saanut vielä aikaiseksi. Jos jollakulla on tähän heittää hyviä ideoita, otan niitä vastaan ;D


_______

Sarjassa tulossa

- Rydia (FFIV)
- Faris (FFV)
- Edward (FFIV)
- Edge (FFIV)

Ei kommentteja