Ajatuksia FF-hahmoista osa 18: Faris

Viidennen Final Fantasyn hahmoista en olekaan ihan kamalasti kirjoitellut, mihin on tosin selkeä syykin. Peliä ei ole juuri tullut pelattua, vaikkakin yritystä on kyllä ollut. Ehkä vielä jonain päivänä pääsen pelin läpi ja voin tehdä syväanalyyseja hahmoista ;)

Faris Scherwiz [Final Fantasy V]

Kuva: Final Fantasy Wiki
Faris on lempihahmoni Final Fantasy V:ssä, vaikken tosiaan voi sanoa tuntevani häntä syvällisesti. Pidin hänestä kuitenkin heti, kun hänet pelissä esiteltiin. Tähän voi osaltaan vaikuttaa viehtymykseni piraatteja kohtaan. Farisissa on kuitenkin kunnolla myös asennetta, joten pelkästä piraattikapteenistatuksesta ei ole kyse.

Farisin tarina on mielenkiintoinen, samoin hänen asemansa miehistössä. Hän on nainen, joka esittää miestä, sillä hän pelkää muutoin menettävänsä miehistönsä luottamuksen. Toisaalta miehistö tuntuu arvostavan häntä ehdottomasti.

Farisista saa alkuun käsityksen, että hän kiukkuinen, omapäinen ja haluton toimimaan toisten hyväksi, mutta hänestä paljastuu muitakin puolia. Minua myös kiehtoo ajatus hänestä epävarmana kauniissa kultaisessa mekossa ja muutenkin naiselliseksi laitettuna. Elettyään ikänsä miehen roolissa Faris ei yhtä äkkiä olekaan omassa elementissään.

Pidän hahmosta ja haluan tietää hänestä vielä lisää. Haluaisin todella päästä hänen päänsä sisälle ja kenties jopa kirjoittaa hänestä jonkin ficin. Yhden oneshotin olen hänestä aikoinaan raapustanutkin.

Mieluusti höpöttäisin tähän postaukseen lisääkin, mutta valitettavasti hahmotuntemukseni Farisin osalta on vähän heikohkoa, joten sanottavaa ei kovin paljon ole. Tykkään joka tapauksessa.

Tähän loppuun voisin lisätä muutaman cossikuvan, sillä Farista olen cossannut jopa kahdessa conissa viimeisen vuoden sisään... ja violeteilla hiuksilla totta kai ;) Myöskin puvut perustuvat pelin spritekuviin, vaikka taidekuvien versio olisi kenties ollut näyttävämpi ja haasteellisempi toteuttaa.

________

Sarjassa tulossa

- Edward (FFIV)
- Edge (FFIV)

Ei kommentteja