Etanan vauhdilla eteenpäin

Eilinen loppuilta vierähti taas SO3:n parissa. Tälläkin kertaa vain tuli aloitettua sen verran myöhään, ettei pelikelloon ehtinyt kierähtää kuin 1,5 tuntia lisää aikaa.

Joka tapauksessa se 1,5 tuntia nökötettiin miehen kanssa tiiviisti sohvalla ja tuijotettiin ruutua. Ohjain oli tosiaan minulla, mutta miestäkin peli kiinnostaa sen verran, että viihtyi seurassani.

Olin varma, että nyt alkaa vihdoin tapahtua vauhdilla, kun salaperäinen muukalaisrotu oli hyökännyt lomakohteeseen. Täysin väärässä en ollut, mutta tapahtumat tuntuivat silti matelevan kuin mummo lumessa. En tiedä, onko vika korvieni välissä vai jossain muualla, mutta missään vaiheessa minulle ei päässyt syntymään kiireen tai paniikin tuntua. Hahmot kyllä puhuivat, kuinka olisi paettava nopeasti, mutta elekieli ei kertonut tulipalokiireestä. Kun vielä minulle pelaajana annettiin tilaisuus joka välissä jubailla muiden pakolaisten kanssa, tunnelma oli lähinnä rauhallisen leppoinen. Tällainen fiilis oli minulle pakotilanteessa uusi, sillä yleensä eläydyn pelien tapahtumiin liiankin vahvasti.

Taisteluita tuli pakomatkalla jokunen. Ne olivat ohi ennen kuin ehtivät kunnolla alkaakaan. Sama tunne minulla oli myös SO1:n alussa. Tilannetta ei ehtinyt analysoida, hyvä jos tajutakaan, kun oli jo vuoro tuulettaa voiton kunniaksi. Luulen, että tämä kuitenkin korjautuu myöhemmin ja alan jopa kaivata alun pikataisteluja.

Pisteitä annoimme pelille siitä, että se alkoi - toisin kuin kaksi aiempaa osaa - rehellisenä scifinä keskiaikafantasian sijaan. Mikään kun ei ärsytä niin paljon kuin tavallisen miekan heilutus scifipelissä. Siispä taistelin ihan mieluusti käytävältä löytyneellä teräsputken pätkällä. Tosin mainittava on, että illan pelisession päätteeksi oli Fayt päätynyt takapajulaan ja tarttunut siihen miekkaan. Olisihan se pitänyt arvata :P

Luvassa on siis avaruusoopperaa keskiaikamiekoilla taas kerran. Koska kuitenkin tykkäsin nelososasta paljon, aion vielä jatkaa tutkimuksiani tähtimeressä. Kenties tarina vielä osoittautuu niin hyväksi, että miekat ja jousipyssyt eivät riitä laskemaan hyvää fiilistä.

Ei kommentteja