Ajatuksia FF-hahmoista osa 14: Snow
Tajusin juuri, etten ole tätä sarjaa kirjoitellut aikoihin. Se on jotenkin unohtunut kesäksi. Nyt kun en tänä viikonloppuna pleikkarin ääreen pääse ja unohdin PSP:kin kotiin, on varmaan hyvä hetki raapustella yksi teksti aiheesta lisää.

Snow Villiers [Final Fantasy XIII ja XIII-2]


Kuva: sonyinsider.com
Snow on taas niitä hahmoja, jotka eivät missään vaiheessa tehneet minuun vaikutusta. Hän ei kaiken kaikkiaankaan ole minuun iskevää miestyyppiä. Jo kolmentoista ensimetreiltä pidin häntä rasittavana ja liian äänekkäänä tyyppinä, jonka jutut eivät mene edes huonosta läpästä.

Sankarihuutelusta tuli fiilis, että siitä olisi haluttu samanlainen läppä kuin kahdentoista Balthierin johtotähtiheitoista,mutta valitettavasti se ei toiminut siten. Siinä missä Balthier on hauska ja hyvällä tavalla omahyväinen, Snow on vain typerä pullistelija, jolla on liian suuri suu. Töks, töks, töks.

Tiedän, että jotkut pitävät Snow'ta hyvännäköisenä ja hauskana kaverina, mutta minuun ei edes hänen ulkonäkönsä tehnyt vaikutusta. En siis sano, että hän olisi ruma tai mitään, muttei hän minusta tyylillään loistakaan. Ulkonäöllisesti sanoisin hänen olevan neutraalitapaus, ei mitenkään ihastusta herättävä.

Se mainittakoon, että Snow'n suhtautuminen Serah'an on tietysti ihan hienoa, vaikkakin ajoittain ehkä hitusen lapsellista. Katastrofin kynnyksellä toisen rengastaminen ei juuri tilannetta pelasta, mutta toisaalta onhan se hyvin inhimillinen ratkaisu ja kenties antaa toivoa. Tosin lupaukset pitää myös lunastaa, mistä päästäänkin hyvin jatko-osan tapahtumiin...

Kolmetoista-kakkonen ei Snow'n pisteitä ainakaan nostanut, sillä hän sai negatiivista palautetta myös faneiltaan. Itsekin olin varsin tyrmistynyt siitä, miten hän vain jätti Serah'n ja jumittui sitten johonkin aikaluuppiin taistelemaan jättitomaattia vastaan. Ei voi tajuta. Minusta Snow oli jatko-osassa jokseenkin out of character, poislukien eräs paradoksiloppu, joka olisi oikeastaan saanut olla pelin alku. Siitäkin huolimatta, että ajatus pelin läpipelaamisesta Snow'lla ja Serah'lla aiheuttaa minulle harmaita hiuksia.

Snow'n ulkonäöstä sen verran, että pukeutumistyyli ainakin oli mennyt neutraalista typerään, joten ei edelleenkään positiivista vaikutusta minuun.

Lightningin paluu alkaa olla lähellä. Sen verran olen uutisointia seurannut, että ilmeisesti myös Snow on mukana. Jostain trailerista sai sellaisen käsityksen, että hän saattaisi olla jopa pahiksen roolissa, mikä tuntuisi vähän hämmentävältä. Ehkä hänet on possessoitu?

Joka tapauksessa en odota Snow'lta kovin paljon tulevaisuudessakaan. Hän ei ole lempihahmojani enkä jaksa uskoa, että hänestä sellaista tulee.


__________________

Sarjassa tulossa

- Beatrix (FFIX)
- Auron (FFX)
- Rydia (FFIV)
- Faris (FFV)
- Edward (FFIV)
- Edge (FFIV)

Ei kommentteja