Ilmaispelien ihmemaassa

Hommasin tiistaina Nokia Lumia 820 -puhelimen. Uusi kännykkä olikin tarpeen, sillä vanha veteli viimeisiään, mutta se ei oikeastaan ole tämän blogin asiaa.

Hankinnan myötä kuitenkin löysin tieni Nokian kauppaan ja sitä kautta ilmaispelien suunnattomaan tarjontaan. Luonnollisesti en kaikkea ole ehtinyt selata läpi enkä välttämättä koskaan kerkiäkään. Muutaman mielenkiintoisen kuitenkin poimin itselleni ja eilen illalla vähän testailin. Tässä siis lyhyet arviot kyseisistä peleistä.

Final Fantasy Trivia

Kuten nimikin jo kertoo, kyseessä on peli, joka sisältää triviakysymyksiä Final Fantasyista. Itse viihdyin tämän parissa pidemmänkin aikaan. Kerralla kysytään 10 kysymystä, mutta pelasin peliä uudestaan ja uudestaan. 215 pistettä tuli yhdellä rupeamalla kerättyä.

Osa kysymyksistä oli todella helppoja ("Kuka on Sephirothin biologinen äiti?") ja osa taas oikeasti sellaista triviatietoa, ettei niitä ollut helppo muistaa, esim. "Kuinka monta potionia FFXIII:n ensimmäinen bossi pudottaa?" (vastaus on muuten kuusi ja ei, en tiennyt sitä ennakkoon). Vaikeita ja helppoja kysymyksiä tuli sopivassa suhteessa ja niitä oli kattavasti eri Final Fantasyista tarjolla. Itse ei voi valita, mistä pelistä kysymykset ovat, vaan ne arvotaan randomisti.

Olisin vielä kaivannut taustamusiikkia peliin. Tosin siinä olisi epäilemättä tulleet tekijänoikeuskysymykset vastaan (eiköhän peli ole fanituotantoa). Musiikkien puuttuminenkaan ei sinällään ole suunnaton tappio, sillä pelin parissa viihtyy hyvin ilmankin.

4/5 pistettä

ClockPuzzle

Final Fantasy XIII-2:ta pelanneet muistavat nämä kyllä. Hemmetin kellopuzzlet. Latasin tämän pelin, vaikka olin kyseisissä puzzleissa jopa surkea. Helpot onnistuivat jotenkin, mutta vaikeammat ei. Yleensä siis tarjosin ohjainta ihan suosiolla avomiehelle.

Noh, tässä pelissä on kaksi vaikeustasoa, joiden alla on vielä erilaisia vaihtoehtoja. Easy-tason pelasin läpi aivan näppärästi, siis kaikki eri vaihtoehdot. Niitä ei tarvinnut edes ajatella, kunhan naputti menemään kerran kellotaulua vilkaistuaan.

Vaihdoin siis hyvin äkkiä medium-tasoon. Siinä jumahdinkin sitten heti ensimmäiseen puzzleen, jonka parissa jaksoin askaroida noin 20 minuuttia enkä edelleenkään ollut saanut läpäistyä sitä. Tur-haut-ta-vaa! Täytyy se nyt jossain vaiheessa vääntää läpi, koska muuten jää vaivaamaan.

Periaatteessa siis ihan kiva peli, mutta vaikeustasoissa voisi olla laajempi skaala. Törkyhelposta hypättiin törkyvaikeaan, joten pelaaja turhautuu joka tapauksessa. Ei näin.

2/5 pistettä

Dragon's Blade

Peli mainosti itseään Final Fantasy -faneille sopivana, joten olihan se aika pakkolataus. Mainospuheessa kerrottiin myös pelattavaa riittävän 60 tunniksi, joten kyseessä on aika massiivinen tuotos kännykkäpeliksi. Toivottavasti tallennusmahdollisuuksia on riittävän usein.

Kyseessä on RPG, joka ulkonäöltään toi mieleen SNESin aikaiset Finalit. Pelin alussa muodostetaan neljän hengen tiimi, joille valittiin ammatit. Omaani päätyi warrior, thief, cleric ja sorcerer eli juuri ne hahmot, jotka olivat valmiiksi valittuina :D Hahmot piti nimetä itse, joten heillä tuskin on kovin suurta persoonallisuutta?

Pelistä on mahdotonta sanoa juuta tai jaata lyhyen kokeilun perusteella. Se vaikutti kivalta, mutta vasta useampi pelitunti taitaa paljastaa todellisuuden.

Snake

Nokian perinteinen matopeli. Kaikkihan tämän muistavat? Peli on kääntynyt sujuvasti kosketusnäytölle, joskin tietysti täysin aitoon tunnelmaan ei pääse, koska näppäimistö näkyy kuvana. Tuntuma siis puuttuu. Mato tuntuu reagoivan hitusen viiveellä käskyihin. En muista, oliko näin alkuperäisessäkin pelissä, mutta se lienee täysin mahdollista.

Kovasti tykkään tästä. Nostalgiahuurussa on mukava elää ;D

4/5 pistettä

Wizard's Choice

Kyseessä on tekstiseikkailu, jossa pelaaja on miespuolinen velho. Pelaajan valinnat määräävät tapahtumat ja siten myös velhon kohtalon. Pelissä on tällä hetkellä kuusi lukua ja ilmeisesti lisääkin on luvassa.

Pelailin hieman ensimmäistä lukua ja tarina vaikutti kohtalaisen kiinnostavalta. Vielä en Kuitenkaan ole päässyt siihen kovin syvälle sisälle. Peli on toiminnaltaan varsin simppeli ja tallentaa koko ajan, joten kännykällä pelaamiseen se tuntuu soveltuvan hyvin.

4/5 pistettä


Yleisesti ottaen olen ihan tyytyväinen löytöihini. En edes odottanut, että valikoima olisi kovin kummoinen, joten yllätyin ihan positiivisesti. Voipi olla, että kahlaan myöhemmin läpi noita ilmaispelejä ja katson, löytyisikö jotain muutakin herkkua :)

2 kommenttia

  1. Haha!! Mul oli ihan sama ongelma sen XIII-2 kellopelin kans. :D Niis vaikeimmis meni aina vaa hermo ja piti ojentaa ohjain miehelle joka sit ratkas ne mun puolesta. XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, on se hyvä, etten ole ainoa, jolle näin on käynyt x)

      Poista