Malmeja kaivan mä

Viikonloppu hujahti yhtä kiireisissä merkeissä kuin viikkokin. On taas menossa sellainen vaihe, jossa aika katoaa käsittämättömästi eikä mitään ehdi kunnolla tehdä. Toisaalta viikonloppu oli myös pysähdyttävä hetki, sillä sen enempää cossit kuin ficitkään eivät edenneet. Blogiakaan en ehtinyt miettiä, vaikka kävin toki tarkistamassa, josko kommentteja olisi tullut.

Kuva: Terraria.org


Tarkoitus oli pelailla jo lauantaina kimpassa avomiehen ja tämän veljen kanssa Terrariaa, mutta allekirjoittanut yksinkertaisesti sippasi liian aikaisin. Ilmeisesti japanin tunnit ja leffassa käyminen on kovin väsyttävää puuhaa ;) En siis päässyt osallistumaan illan pelisessioon, koska vetelin autuaasti hirsiä suunnilleen 10 minuuttia koneiden avaamisen jälkeen.

Sunnuntai olikin sitten toinen juttu. Minut istutettiin koneen ääreen suoraan aamiaiselta eikä vaihtoehtoja annettu. Olimme aloittaneet pelin jo aiemmin ja veljekset olivat sitä jatkaneet myös keskenään, joten ensimmäisenä minulle jaettiin kasa uusia varusteita ja sainpa sitten aika pian myös kultaisen miekan ja hakun sekä muuta pientä kivaa.

Terraria on siis peli, jossa rakennetaan taloa, kaivetaan malmeja ja taistellaan mm. zombeja vastaan. Noin tiivistettynä. Toki siinä on kaikenlaista pientä muutakin. Itse olen ottanut henkilökohtaiseksi tehtäväkseni varastoida taloon pupuja, mutta avomiehen veli käy yhtä tasaiseen tappamassa niitä <_<

Olemme rakentaneet talon lumivuoreen. Siinä on 5 kerrosta maan alla, 2 maan päällä sekä katolla Sauronin silmä (avomiehen veljen älynväläys). Avomiehen veli asuttaa maanpäällisiä kerroksia ja me pariskuntana teimme oman pikkukolmion toiseen ja kolmanteen kerrokseen. Muissa huoneissa asuvat pelin NPC:t ja kellari toimii sekä aarrekammiona että rakentelutilana. Kaikki huonekalut, varusteet yms. pitää siis rakentaa itse.

En oikein tiedä, mitä ajattelisin kyseisestä pelistä. Talon rakentaminen oli minusta ihan kivaa puuhaa, samoin puiden hakkaaminen ja pupujen "pelastaminen". Sen sijaan tarvikkeiden rakentamisesta en oikein välitä enkä taistelemisesta. Limoja ja zombeja nyt tappaa vielä "siinä sivussa", kun on kaivoksessa etsimässä malmeja, mutta yleisesti ottaen taistelu ei innosta minua. Tähän epäilemättä vaikuttaa se, että olen edelleen surkea hiiri + näppäimistö -koordinaation suhteen. Taisteluissa taas pitää reagoida nopeasti, joten kuolo korjaa aika helposti. Miehet tosin ovat opettaneet ja auttaneet minua yllättävän mielellään.

Avomies tykkää kyseisestä pelistä kuin hullu puurosta, mutta itse en tosiaan ole aivan samanlaisiin fiiliksiin yltänyt. Se menee kevyenä ajanvietteenä olematta silti erityisen koukuttava. En ole itse perehtynyt siihen kovin syvällisesti enkä esimerkiksi tiedä, onko pelissä suurempaa päämäärää. Enemmänkin olen vain roikkunut veljesten mukana haalimassa malmeja ja muuta hyödyllistä sekä auttamassa (lue: kuolemassa) bossitaisteluissa. Jostain syystä mukana hengaamiseni on kuitenkin ilmeisen toivottavaa.

Olenkin ollut haistavinani, että minun toivottaisiin osallistuvan enemmänkin yhteisiin pelihetkiin. Taustalla on selkeästi salaliitto, jonka tarkoituksena on korruptoida minut. Terraria on luultavasti vain ensimmäinen askel, seuraavaksi minua luultavasti houkutellaan jo jonkin muun pelin syövereihin.

2 kommenttia

 1. täytyy myöntää että minäkin taidan olla tuollainen puurosta tykkäävä hullu kun viikonlopun aikana pelikello näytti 22 tuntia :D hauskinta tuossa on juuri tuo että jos ei halua niin siitä ultimate tavoitteesta ei tarvitse edes tietää kun muutakin puuhasteltavaa riittää ja aina on tilaa rakentaa uusia piilopirttejä :D bossitaisteluita en ole vielä kokenut mutta kuolema tullut vastaan jo turhankin monesti. tullut melkein tavaksi tippua (yleensä vihollisen tuuppaamana) jonnekkin syvään jyrkkäreunaiseen vesikuiluun ja kun kädessä ollut soihtukin on sammunut niin koita sieltä sitten kiivetä pimeydessä ja nopeasti kun hukkumispaniikki pääsee valloilleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni ne bossitaistelut täytyy itse eri tavoin aktivoida, joten ei ihmekään, ettei niitä ole tullut vastaan :)

   En ole pelaillut yksinäni kyseistä peliä vielä kertaakaan, aina lähinnä porukassa muiden painostuksesta. Ihan kiva se kieltämättä on, muttei ole onnistunut koukuttamaan ainakaan toistaiseksi x)

   Poista