Xenoblade Chronicles 2:n hahmopohdintoja 2: Nia

Edellisessä hahmopohdintapostauksessa käsittelin Rexiä ja aegis-sisaruksia Pyraa ja Mythraa. Tällä kertaa nostan käsittelyyn Nian, hänen suhteensa muihin päähahmoihin ja yhteytensä Torna-organisaatioon.

Spoilereita on luvassa, joten luet omalla vastuulla!


Tätä kirjoittaessa pelikelloon on pärähtänyt 150 tuntia ja olen saavuttanut pelin viimeisen luvun. En kuitenkaan ole vielä nähnyt loppuratkaisua, joten jos tulkintani on osin puutteellista, se voi johtua tästä.

Mikäli peli ei ole sinulle tuttu, suosittelen tutustumaan aiempaan postauksiini pelin maailmasta ja ensivaikutelmistani pelin parissa. Jos tämä kaikki on jo tuttua huttua, hyppää toki suoraan asiaan tämän postauksen myötä.

Xenoblade Chronicles 2:n hahmogalleria koostuu kahdenlaisista hahmoista: draivereista ja bleideistä. Draiverit ovat henkilöitä, jotka ovat onnistuneet herättämään eräänlaisista ydinkristalleista rinnalleen bleidin. Bleidit puolestaan jakautuvat tavallisiin ja uniikkeihin bleideihin. Tavalliset eivät ole erityisen kiinnostavia, mutta uniikeilla on kaikilla oma persoona ja myös oma sivutehtävä, jonka kautta kyseisestä hahmosta saa tietää lisää. Bleidit ovat sidoksissa heidät herättäneeseen draiveriin ja palaavat takaisin ydinkristalliinsa, kun draiveri kuolee. Kun heidät seuraavan kerran herätetään, he eivät muista menneisyyttään vaan aloittavat uuden elämän.

Nia on yksi pelin pelattavista hahmoista ja oleellinen osa tarinaa. Muihin päähahmoihin verrattuna hän on erityisen kiinnostava, koska hän on sekä draiveri että bleidi. Tässä postauksessa pohdin Nian erityislaatuisuutta, mutta sivuan myös hänen bleidiään Dromarchia sekä Nian yhteyksiä pelin niin sanottuun pahisorganisaatioon Tornaan.

Nian taustatarina


Nia, Xenoblade Chronicles 2
Nia draiverimuodossaan
Kun Nia oli vielä pelkästään bleidi, hänen draiverinsa oli gormottilainen aatelismiehen tytär. Kyseinen tyttö kuitenkin sairastui parantumattomasti ja hänen isänsä tuhlasi omaisuutensa ja ajautui velkoihin yrittäessään pelastaa lapsensa. Viimeisenä pelastusyrityksenä hän yhdisti tyttärensä soluja Niaan. Tytär kuoli ja Niasta tuli niin sanottu ihmissyöjäbleidi. Samalla Nia menetti kuolemattomuutensa.

Nia eli aatelismiehen rinnalla vielä jonkin aikaa ja oli ikään kuin hänen tyttärensä. Kun mieskin kuoli, Nia otti käyttöönsä häneltä jääneen ydinkristallin, josta herätti Dromarchin bleidikseen. Gormottissa Niaan ei suhtauduttu kovin positiivisesti, sillä hänet nähtiin rikollisena. Niinpä hän joutui pakenemaan mutta tuli myöhemmin vangituksi. Hänen kohtalonsa kantautui kuitenkin Torna-organisaation korviin, minkä seurauksena Jin kävi pelastamassa hänet ja Dromarchin. Koska järjestön jäsenet ovat ihmissyöjäbleidejä ja bleijinsyöjäihmisiä, Nia löysi paikkansa maailmasta.

Nia työskentelee edelleen Tornalle, kun hän kohtaa pelin päähenkilön, Rexin. Hän ei kuitenkaan hyväksy toveriensa tapaa uhrata Rex organisaation tavoitteiden vuoksi, mikä saa hänet vaihtamaan puolta ja pakenemaan paikalta Rexin mukana.

Nian suhde muihin hahmoihin


Nia, Xenoblade Chronicles 2
Nia bleidimuodossaan
Nia on siinä mielessä erityinen hahmo, että hänellä on oikeasti henkilökohtainen suhde niin pelaajan tiimiin kuin pahisorganisaatioonkin. Hän on  tavallaan tarkastellut asioita molemmilta puolilta pöytää, joskin on selvää, etteivät Jin ja Malos ole valottaneet hänelle kaikkia suunnitelmiaan.

Vaikka Tornan jäsenet tietävät, kuka ja mikä Nia oikeasti on, pelin päähahmoporukalle hän esiintyy hyvin pitkään pelkästään draiverina. Nialla on menneisyytensä vuoksi kompleksinen suhde omaan todelliseen olemukseensa, joten hän kokee paremmaksi salata sen muilta.

Nia ja muut päähahmot


Keskustelussa Nia saattaa toisinaan vaikuttaa muita kohtaan töykeältä. Erityisesti tämä puoli korostuu, jos peliä pelaa puhtaasti englanniksi. Itse olen pelannut japaninkielisellä ääninäyttelyllä ja englanninkielisellä tekstityksellä, ja eroja toisinaan huomaa. Periaatteessa Nia saattaa sanoa samoja tai samaa tarkoittavia asioita, mutta englanniksi sävy on ikävämpi kuin japaniksi ja sanavalinnat voivat olla ilkeämpiä. Mihin lie sarkastisuuteen tällä käännösvalinnalla on pyritty, mutta itse pidän enemmän japaninkielisestä Niasta, jossa on särmää mutta myös miellyttävää leikkisyyttä. Luonnollisesti en pysty ottamaan kantaa siihen, millä äänensävyllä Nian repliikit on englanniksi sanottu.

Särmikkyydestään huolimatta Nia tulee hyvin juttuun muiden päähahmojen ja heidän bleidiarmeijansa kanssa. Mòragiin Nialla tuntuu olevan kunnioittava suhde mutta sen sijaan Toraa hän pitää selkeästi vielä kakarana, joskin suhtautuu häneen silti asiallisesti. Zeken kanssa hänellä on menossa pienoinen mutta erittäin lämminhenkinen piikittelykisa, ja itselleni kuviosta tulee mieleen veli-sisko-asetelma, vaikka he eivät toisilleen mitään sukua olekaan. Bleideistä Nia selvästi välittää ja huolehtii heidän voinnistaan. Hän myös haluaa tukea bleidiensä tavoitteita ja kannustaa jokaista. Tällä voi olla jotain tekemistä hänen bleiditaustansa kanssa, mutta uskon, että osa ystävällisyydestä kantautuu silti hänen perusluonteestaan.

Rex, Nia, Xenoblade Chronicles 2
Rex ja Nia
Nia ja Rex päätyvät samaan porukkaan olosuhteiden pakosta, mutta heidän välilleen alkaa muodostua lämmin ystävyys. Nia piikittelee myös Rexiä mutta sävy on erilainen kuin Zekelle suunnatuissa sanoissa. Rex ei tätä seikkaa tosin taida huomata, sillä hänen ajatuksensa pyörivät enemmän Pyran ja Mythran ympärillä.

Kun Nia uskaltaa vihdoin paljastaa todellisen olemuksensa Rexille ja muille uusille ystävilleen, hän myös samalla tunnustaa Rexille tunteensa, jotka ovat enemmän kuin ystävyyttä. Valitettavasti Rex ei varsinaisesti ota tunnustusta vastaan vaan kertoo rakastavansa koko porukkaa. Täytyy myöntää, että tässä kohtaa sydän itki verta Nian puolesta, mutta on ymmärrettävä, että Rex on vielä aika lapsi eikä muutenkaan ole osannut edes katsoa Niaa sillä silmällä. Todennäköisesti hän häkeltyisi ja solkkaisi samanlaisia höpinöitä Pyralle ja Mythrallekin, vaikka heitä selvästi vähän jopa kuumottelee.

Nia ei onneksi vastarakkauden puutteesta muserru, vaikka se häntä kirpaisee. Hän jatkaa Rexin rinnalla ja odotankin mielenkiinnolla, miten tarina heidän osaltaan lopulta päättyy. Toivon, että he jatkavat ainakin ystävinä, vaikka Nia varmaan edelleen kaipaisi Rexiltä vähän enemmän lämpöä.

Nia ja Tornan porukka


Malos, Nia, Xenoblade Chronicles 2
Malos ja Nia
Vaikka Nia on löytänyt ennen pelin alkua paikkansa Tornan riveistä, hän ei vaikuta erityisen läheiseltä organisaation jäsenten kanssa. He ovat mitä ilmeisemmin tulleet toimeen, mutta heidän moraalikäsityksensä ovat lopulta liian erilaisia Nian näkemyksiin nähden.

Jin tekee tässä asiassa kuitenkin poikkeuksen. Minusta on näyttänyt siltä, että Niaan oikeasti sattuu se, että hän ja Jin ovat päätyneet eri puolille. Kun Nia oli joutunut entisen draiverinsa isän tekojen takia yhteisön hylkäämäksi ja vihaamaksi, juuri Jin ojensi kätensä hänelle. Jin oli valmis hyväksymään hänet sellaisena kuin hän oli ja ottamaan hänet rinnalleen. Jin osoitti välittävänsä Niasta ja halusi tarjota hänelle mahdollisuuden parempaan elämään. En ihmettele lainkaan, että tuossa tilanteessa Nia otti tarjouksen vastaan ja liittyi Tornaan. Ehkä Nia jopa näki Jinin isovelihahmona, jota rakasti ja kunnioitti.

Omat ajatukseni Niasta


Nia, Xenoblade Chronicles 2
Nia
Nettikeskusteluissa on näkynyt (enempi vähempi leikkimielistä) vääntöä siitä, kumpi on pelin paras tyttö Pyra vai Mythra (Mythra!). Väittelijöiltä on kuitenkin päässyt unohtumaan totuus ja se paras tyttö on tietenkin Nia. Eihän tästä nyt ole minkäänlaista epäilystä!

Niassa on särmää ja hän uskaltaa ilmaista myös eriävät mielipiteensä. Hänen ja Zeken sanailua on hauska seurata eikä hänen yksipuolisesta rakkaudestaan Rexiä kohtaan voi olla tuntematta sympatiaa. Hän kamppailee sisimmässään isojen asioiden kanssa mutta on valmis auttamaan toisia ja erityisesti Rexiä yhteisen hyvän vuoksi. Hänen on kenties vaikea luottaa toisiin kokemustensa takia mutta hiljalleen hän rakentaa lämpöisen suhteen koko porukkaan ja uskaltaa tuoda oman todellisen itsensä esille. Ehkä erityisesti tästä syystä löydän Niasta myös samastumiskohteen, sillä en itsekään anna toisten helposti nähdä kuoreni lävitse. Vaaditaan paljon luottamusta ennen kuin todellinen minäni tulee esille. Sen verran voin paljastaa, että valitettavasti se ei ole yhtä söpö kuin Nia.

Nia on siis ehdoton suosikkihahmoni pelissä enkä usko, että tilanne enää muuttuu, sillä jäljellä on lähinnä kasa sivutehtäviä ja pelin loppurytinät. Toivon, että Nian tarinalla on onnellinen loppu mutta pelkään, että toisinkin voi vielä käydä. Todennäköisesti teen pelin lopputunnelmista sitten ihan oman postauksensa, kun olen vihdoin niihin asti päässyt.Mitä sinä tykkäät Niasta? Onko hän paras tyttö vai kuuluuko se pysti Pyra-Mythralle?


Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja