E3-messujen turhauttavat, ihan kivat ja potin räjäyttäjät

E3-messut tulivat, E3-messut menivät, mutta mitä oikein jäi käteen. Pakko on myöntää, ettei tänä vuonna lopulta kovinkaan paljon. En asettanut odotuksiani kovin korkealle mutta jouduin silti pettymään. Kuitenkin pari tähteä jäi taivaalle valaisemaan loppuvuotta.
Päätin jakaa postauksen kolmeen kategoriaan, joista ensimmäisessä käyn läpi, mitkä puutteet E3-messuilla kävivät vähän turhauttamaan siitäkin huolimatta, että vika on luultavasti omassa malttamattomuudessani. Toisessa osassa käsittelen pelit, jotka kuulostavat ihan kivoilta, ja kolmannessa kerron, räjäyttikö jokin uutinen potin kunnolla.

Melko pahat ja turhauttavat


Mitään suoranaista kiukkua ei E3-messuilla minussa herättänyt mikään. Pieniä harmistuksen aiheita silti oli ja ne liittyivät ensisijaisesti suosikkipelitalooni Square Enixiin.

Harmistukset TOP 2


  1. Ei Final Fantasy XVI:ta
  2. Ei Final Fantasy VII Remakesta mitään

Asetin odotukseni realistiselle tasolle enkä oikeasti kuvitellut, että paljastuksissa olisi ollut Final Fantasy XVI. Ehkä silti salaa toivoin tätä, koska petyin. Julkistus ollut luultavasti tajunnanräjäyttävä kokemus, mutta veikkaan, että saamme odottaa sitä vielä jokusen tovin. Ehkä sitten PS5:n aikakaudella?

Tällä kertaa Square tarjoili lähinnä yllätyksettömän kädenpuristuksen, joka jätti kaipaamaan jotain enemmän. Ymmärrän, että pelien kehittämisessä menee aikaa, mutta fanit ovat myös kärsimättömiä. On siis aiheellista kysyä, kannattiko Final Fantasy VII Remake oikeasti paljastaa jo kolme vuotta sitten. Eikö Final Fantasy versus XIII -sekoilusta opittu mitään? Kaikella rakkaudella, Square, älä piinaa meitä.

Ihan kivat


Kaiken kaikkiaan E3-messuista jäi sellainen "ihan kiva" -fiilis. Harva juttu sykähdytti oikeasti mutta aika moni kuulosti jepalta. On siis jokunen peli, joka ansaitsee tulla mainituksi siitä huolimatta, etten ole niistä täysillä täpinöissäni. Ja toisaalta, raskasta se olisikin olla jokaisesta asiasta todella innoissaan.

"Ihan kivat" TOP 3

Shadow of the Tomb Raider
  1. Shadow of the Tomb Raider
  2. Dragon Quest XI
  3. Octopath Traveler
Uusi Tomb Raider kiinnostaa aina, mutta peli ei tullut yllätyksenä. Onhan siitä jo puhuttu pitkään ja julkaisupäiväkin on ollut tiedossa. Oli kuitenkin kiva nähdä pelikuvaa ja odotan oikeasti seikkailua pelin maisemissa. Edellisen pelin lumiset vuoret eivät oikein iskeneet minuun, mutta viidakkoseikkailu sykäyttää aina.

Itse tuskin peliä pelaan. Näistä uusista Tomb Raidereista ensimmäinen aiheutti sellaiset ahdistuspaniikit väkivaltaisien kohtien takia, ettei pelaamisesta vain tullut mitään. Nyhjäänkin mieluummin sohvalla puolison kyljessä ja seuraan hänen pelaamistaan, jolloin voin tarvittaen kääntää katseeni toiseen suuntaan, kun meno menee liian hurjaksi.

Dragon Quest XI
Dragon Quest on minulle pelisarjana edelleen vieras, vaikka siihen olisi ehdottomasti jo pitänyt tutustua ajat sitten. Tarkoitukseni on hypätä tämän kelkan kyytiin syyskuussa, kun sarjan yhdestoista osa saa länsijulkaisunsa. Odotan mielenkiinnolla, millainen kokemuksesta lopulta tulee ja innostunko pelistä. Joka tapauksessa tässäkään "julkistuksessa" ei ollut mitään yllättävää, mutta olihan se kiva nähdä väläys pelistä.

Octopath Traveler
Octopath Travelerista olen pelannut sen demoa, jonka perusteella peli vaikutti mielenkiintoiselta ja teemoiltaan aikuiselle pelaajalle suunnatulta japanilaiselta roolipeliltä. Pelin visuaalinen ilme onnistuu olemaan yhtä aikaa raikas ja nostalginen, mikä on kai saavutus sinänsä. Olen siis lievästi kiinnostunut, mutten ole täysin varma, hankinko pelin heti julkaisupäiväksi. Ja tämänkin kohdalla on mainittava, ettei kyseessä ollut järisyttävä paljastus vaan pikemminkin muistutus siitä, mitä jo tiedettiin: peli ilmestyy heinäkuussa.

"Ihan kivat" -kunniamaininnat


Kingdom Hearts 3
  1. Kingdom Hearts 3
  2. Resident Evil 2 Remake 
  3. Life Is Strange: The Awesome Adventures of Captain Spirit

Monelle Square Enixin fanille tärkein paljastus oli luultavasti Kingdom Hearts 3:n julkaisupäivän ilmoittaminen (29.1.2019). Tiedän monien tuttavien odottavan peliä kieli pitkällä, joten olen ehdottomasti iloinen heidän puolestaan. Omalta osaltani uutinen tuntui sekin laimealta, koska en milloinkaan päässyt sisään Kingdom Hearts -hypeen. Kun ei iske, ei iske, minkäs sille voi. 

Resident Evil 2 Remake
Ihan kivan uutisen tarjoili myös Sony paljastamalla, että Resident Evil 2 saa remaken. Kakkonen on suosikkini kyseisestä sarjasta luultavasti siksi, että tutustuin siihen ensimmäisenä. Pienen teinin maailma järisi, kiitos kauhuelementtien, mutta myönnettävä on, että oman osansa tekivät pelin ihastuttavat päähahmot Leon ja Claire.

Epäilen kuitenkin vahvasti, etten pysty Resident Evileitä enää nykyisin pelaamaan (ja aika onnetonta se oli silloin ensimmäisen PlayStationin aikaankin), jos en selviä edes Tomb Raiderista ilman ahdistuspaniikkia. Jos henkilökohtaisia rajoitteita pelaamisen suhteen ei olisi, saattaisin nyt jo vähän hypettää.

Life Is Strange
Life Is Strange on kummallisella tavalla kiehtova pelisarja. Ensi viikolla meille tarjoillaan ilmaiseksi yksiepisodinen lisätarina, joka sisältää vihjeitä tulevasta kakkoskaudesta. Jostain syystä tämä ilmainen sisältö ei onnistunut saamaan sykettäni nousuun, mutta ladattua ja pelattua se ehdottomasti tulee. Katsotaan sitten pelaamisen jälkeen, innostunko kokemuksesta.

Potin räjäyttäjät


Oli E3-messuilla kuitenkin pari huippujuttuakin, jotka pistivät vähintään hymyilyttämään. Tosin näitä osui omalle kohdalle vain kaksi ja voin paljastaa, ettei kumpikaan ollut kohuttu The Last of Us 2. Jos olisin ylipäätään kiinnostunut kyseisestä pelistä, menisi se varmaan tuohon edelliseen kategoriaan.

Huikea TOP 2:


  1. Xenoblade Chronicles 2 -  Torna: The Colden Country
  2. Tales of Vesperia Definitive Edition

Xenoblade Chronicles 2 Torna the Colden Country
Xenoblade Chronicles 2 on ollut tämän vuoden juttu. Pelaan sitä oikeasti edelleen, vaikka aloitin pelin tammikuussa. DLC-paljastuksen myötä naureskelinkin, että pelaan pelin läpi nyt kesäkuussa, pidän reilun parin kuukauden tauon ja sitten pelailen sitä taas koko loppuvuoden. Näyttäisi nimittäin siltä, että DLC tarjoilee pelattavaa kunnioitettavan määrän, sillä sitä myydään myös omana pelilevykkeenään n. 40 euron hintaan. Mikäli pelaaja on lunastanut itselleen pelin kausikortin, lisäsisältö tulee sen mukana eli siinä tapauksessa lisähankintoja ei tarvitse tehdä.

Pelin lisäri sijoittuu aikaan ennen pelin tapahtumia ja sen pääpaino on nimensä mukaisesti Tornassa. Näemme siis tarkemmin, mitä esimerkiksi Jin ja Malos oikein aikaisemmin puuhasivat. Alkuvuodesta höpöttelin puolisolle, että tällainen peli olisi mahtava juttu, mutten rehellisesti sanottuna osannut odottaa sitä syksylle, jos ollenkaan. Tästä syystä ehdoton suosikkiuutiseni E3-messuilta oli jo olemassa olevan pelin lisäsisältö, mikä on ehkä hitusen surkuhupaisaa, muttei välitetä siitä.

En ole vielä tehnyt Jinistä omaa blogipostausta ja voi olla, että jätän sen lisärin jälkeiseen aikaan. Voin kuitenkin tässä kohtaa paljastaa, että minulla on jokin juttu häntä kohtaan. En myönnä fanityttöileväni, en, en missään nimessä tai sitten ihan pikkuisen vain, sillä tavalla semisti, ei mitenkään pahasti tai paljon. Ymmärretty? Sukat eivät pyöri jaloissa, eikä vatsaa nipistele. Kiellän kaiken! Tämä on tällainen pieni juttu vain. 

Mutta siis DLC:n verran lisää Jiniä! Ei elämä! Voidaanko nyt vain pysähtyä hehkuttamaan tätä? Lisää Jiniä, oi kyllä kiitos!

Kröhöm... Niin siis, minun piti jotain Tales of Vesperiasta puhua...

Tales of Vesperia
En ole Tales of Vesperian aiemmin lännessä ilmestynyttä julkaisua pelannut. Peli saapui alun perin Xbox 360:lle, jota en ole koskaan omistanut enkä sen vuoksi sen tarjontaa tutkaillut. Japanissa pelistä on olemassa myös PlayStation 3 -versio, joka ei kuitenkaan koskaan saapunut länteen asti. Nyt ilmestyvä Definitive Edition -pohjautuu tähän PS3-versioon.

Kun pelistä nyt uusi versio länteen vihdoin rantautuu, täytyy se toki omaan kokoelmaan hankkia. Omat suosikki-Talesini ovat tuoreemmasta päästä (Zestiria ja Berseria), mutta vanhempiinkin pitää mahdollisuuksien mukaan tutustua. Odotan siis mielenkiinnolla, mitä peli lopulta tarjoaa ja tykästynkö siihen.

Koska kyseessä on kuitenkin Tales of -sarjan peli, odotukseni eivät ole taskulämmintä kokemusta korkeammalla. Joskus taskulämminkin on silti hyvä juttu ja Talesien kohdalla tuntuu suurin piirtein tietävän mitä saa.

Näiden puheiden pohjalta voi tuntua hassulta, että listasin Vesperian potin räjäyttäjiin. Tähän on kaksi syytä, joista ensimmäinen on messujen laimea tarjonta ja toinen se, että minulla on vähän ikävä Talesien maailmaan. Berserian pelaamisesta on suurin piirtein puolitoista vuotta, joten huomaan jo ajattelevani pelisarjaa hitusen kaiholla. Nähtiin tämäkin päivä, kun sydämessäni käy hellittelevä sykähdys Tales of -pelille.

Lopuksi


En käynyt tässä postauksessa läpi E3-messujen koko tarjontaa, en lähellekään. Poimin lähinnä itseäni liikuttavat jutut ja jätin suosiolla syrjään kaiken muun. Oli mukavaa seurailla messuja kotisohvalta käsin, mutten voinut olla miettimättä, miten hienoa olisi joskus päästä paikan päälle. Harmillisesti matkustaminen on kovin kallista. No, ehkä vielä joskus...

Mitä sinulle jäi käteen E3:sta? Turhauttiko joku? Saiko jokin uutinen pulssin kiihdyksiin?


Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja