Ys VIII:n hahmopohdinnat osa 3: Sahad ja Ricotta

Viimeistä Ys VIII:n hahmopohdintapostausta viedään. Jäljellä ovatkin pelin päähahmoista enää Sahad ja Ricotta, jotka siis otan nyt käsittelyyn. Tämän lisäksi postaus sisältää lyhyen yhteenvedon ajatuksistani pelin päähahmojen suhteen.Sahad


Sahadin taustatarina


Sahad on nelikymppinen kalastaja, joka sattuu olemaan Lombardian matkustajien joukossa, kun laiva haaksirikkoutuu Seirenin saarelle. Hän on myös järjestyksessä toinen hahmo, joka liittyy Adolin rinnalle pian Laxian jälkeen.

Ennen haaksirikkoa Sahad oli matkalla kotiin, jossa häntä odottavat vaimo ja lapsi. Hänen suurin motivaationsa selviytymiseen näyttääkin olevan perheen luokse palaaminen, mikä tietysti on aivan luonnollista.

Omat ajatukseni Sahadista


Sahad oli pelihahmona vähän sellainen harmiton ukkeli, jolla riittää hölmöjä juttuja ja pieruja. Pieruhuumori pelissä kieltämättä yllätti enkä nyt äkkiseltään muista yhtään toista pelihahmoa, joka olisi piereskellyt yhtä häpeilemättömästi kuin Sahad tai ylipäätään piereskellyt. Sahad on hahmona myös vahva ja voimakas isätyyppi, johon on yksinkertaisesti helppo luottaa.

Pelasin kuitenkin Sahadilla pelissä melko vähän, koska hän edusti samaa taisteluhahmotyyppiä kuin tämän postauksen toinen hahmo, Ricotta. Tykkäsin jälkimmäisellä pelaamisesta enemmän, joten Sahad vaihtuikin heti tilaisuuden tullen vaihtopenkille Hummelin seuralaiseksi.


Ricotta


Ricotan taustatarina


Ricotta on 12-vuotias tyttö, joka on päätynyt Seirenin saarelle jo ennen pelin alkua. Minulle jäi hiukkasen epäselväksi, miten tämä on tapahtunut, mutta ehkä sitten vain missasin jotain. Ricotta asuu vuorella ottoisänsä, Thanatoksen, kanssa. 

Ricotta on lukenut paljon kirjoja, joita on ilmeisesti kertynyt saarelle haaksirikkojen myötä, ja hän myös tietää saaresta melko paljon, mikä on pelaajan kannalta tietysti hyödyllistä.

Omat ajatukseni Ricottasta


Tuntuu vähän hassulta, että Ricotta ja isokokoinen Sahad ovat samantyylisiä taistelijoita, mutten antanut sen silti estää itseäni, kun valitsin Ricottan omaan tiimiini. Yleisesti ottaen hän onkin hauska ja herttainen pikkutyttö, mutta myös tiimin tehokas jäsen. Häntä käy hieman sääliksi, kun alkaa miettiä, millaista elämää hän on viettänyt saarella vaarallisten petojen keskellä ja yksi ainoa ihminen seuranaan, mutta Ricotta itse ei taida kokea kärsineensä suuremmin.

Hahmon ulkonäöstä on sanottava sen verran, että vaikka muuten siitä tykkäänkin, olisin suonut, että Ricottalle olisi laitettu paita päälle. Pelkkä lappuhaalari pistää häiritsevästi silmään, ja luulisi jo ihan saarella liikkumisenkin kannalta paidan suojaavan ihoa. Tykkään kuitenkin hahmon värimaailmasta ja ilmeestä noin yleisesti ottaen.

Ys VIII:n päähahmoista yleisestiTämä oli viimeinen postaus, jossa käsittelen Ys VIII:n hahmoja (tosin Danasta saattaa olla tulossa vielä yksi lisäpostaus Naiset japanilaisissa roolipeleissä -sarjaan). Kaiken kaikkiaan vielä pelin läpäisyn jälkeenkin minusta tuntuu, että käsitykseni pelin hahmoista jäi pinnalliseksi. Hahmot olivat kyllä kivoja, mutta kovin syvälle heidän persoonaansa ei lopulta menty.

Peleissä ei kuitenkaan ole välttämätöntä aina luodata syviä vesiä hahmojen persoonan suhteen. Oleellista on, että hahmot sopivat tarinaan ja tukevat sen kertomista. Minua ei siis varsinaisesti haittaa, vaikka heitä käsiteltäisiin kevyelläkin otteella. Tällaisista hahmoista on kuitenkin hieman vaikea lähteä kirjoittamaan, mikä tietysti jättää sitten myös hahmopohdintapostaukset pinnallisiksi.

Kaiken kaikkiaan Ys VIII oli kuitenkin loistava peli ja olen iloinen, että löysin sen syksyni piristykseksi. Minulla oli sen parissa erittäin hauskaa.

Lue myös


Ys VIII:n hahmopohdinnat osa 1: Adol ja Dana
Ys VIII:n hahmopohdinnat osa 2: Laxia ja Hummel
Ys VIII - fiilikset pelin läpäisyn jälkeen

Kuka on sinun suosikkisi pelin hahmoista?

Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja