Yhdessä Eorzeassa

Viikonloppu hujahti äkkiä ohitse. Osa tunneista tulikin käytettyä PS4:n ääressä Final Fantasy XIV: A Realm Rebornin ilmaisviikonlopun vuoksi. Perjantaina pelailin ihan itsekseni, mutta lauantaina ja sunnuntaina mies liittyi seuraan.


Emme menneet pääjuonta ollenkaan eteenpäin vaan sen sijaan teimme minun rogue-tehtäviäni ja miehen conjurer- ja archer-tehtäviä kimpassa. Kokonaanhan noita ei voi yhdessä tehdä, mutta autoimme toisiamme niin paljon kuin nyt ylipäätään oli mahdollista.

Yhdessä pelaaminen oli oikein mukavaa. Tosin huomaan aina ajautuvani siihen, että annan miehen tehdä päätökset ja seuraan kiltisti perässä. Se ei varsinaisesti haittaa, mutta joskus ihmettelen, miksi toimin niin. Ihan yhtä hyvin minä voisin sanoa, että nyt tehdään näin. Toki sen verran sanoinkin, että haluan tehdä rogue-tehtävät heti, kun levelit niihin riittävät. Ja se oli okei.

Viikonlopun aikana tuli rogue grindattua lopulta levelille 21 asti. Tehtävät sisälsivät hiippailua ja taistelua sopivassa suhteessa. Oikeastaan tykkäsin niistä paljon enemmän kuin pugilistin tai lancerin tehtävistä. Minulle tuli myös tunne, että roguen tehtäviin oli tungettu enemmän juonta kuin noihin aiempiin, mutta en mene vannomaan. Aina on mahdollista, että olen vain jo ehtinyt unohtaa yksityiskohtia. Aloitin pelin kuitenkin syksyllä 2013, joten ei olisi ihmekään, jos juttu tai pari on pudonnut mielestä.

Roguekillan pääjehut Jacke, V'kebbe ja Perimu Haurimu alkoivat jo tuntua hauskalta kaveriporukalta, omalta jengiltä. Aiempien kiltojen hahmoihin en ole mitenkään erityisesti kiintynyt, mutta tämä kolmikko on tehnyt vaikutuksen... ja sen takia mieluusti olisin voinut pelailla vielä lisääkin.

Puhuimmekin miehen kanssa peliajan ostamisesta, mutta totesimme, ettei siinä tässä kohtaa ole järkeä. Jos peliaikaa jossain kohtaa hankkii, olisi järkevää pelata pelin pääjuonikin läpi eikä vain roguen ja ninjan tehtäviä. Pääjuonen jatkaminen taas ahdistaa minua ajatuksena, sillä se tarkoittaisi lisää dynkkyjä, joissa täytyisi kulkea tuntemattomien kanssa. Pelin loppupuolella dynkkyihin ilmeisesti vaaditaan vielä kaiken lisäksi 8 hengen party, mikä tarkoittaa kuutta ventovierasta veetuilemassa minulle. Ei, se ei vain houkuta. Sen verran ikävä olo tulee koko ajatuksesta, etten taida ainakaan tässä kohtaa haluta kyseiseen urakkaan ryhtyä. Jääköön peliaika siis ostamatta.

Olisi kiva, jos jostain voisi saada "Eorzea Offline" -pelin. Ottaisin sellaisen mieluusti. Siis rusinat pullasta, hyvä peli hyvine hahmoineen, mutta ilman pakkososialisointia ikävien ihmisten kanssa.  Se olisi hienoa.

En nyt tarkoita, että kaikki peliä pelaavat olisivat k-päitä. Valtaosa on mukavaa sakkia ja välillä dynkyissäkin käy tuuri. Jotenkin olen vain onnistunut kehittämään asiasta itselleni liian suuren ahdistuksen, joten tällä hetkellä on parempi olla pelaamatta.

Toinen ongelmani pelin suhteen on, että rahasta pitäisi saada maksimaalinen hyötyä. Tuo tunne tunki mieleen nytkin, vaikken maksanut viikonlopun pelailuista mitään. Tuli vain fiilis, että pitää pelata mahdollisimman paljon, koska aikaa on rajoitetusti. En pidä tuosta asenteesta ja haluan ehdottomasti päästä siitä eroon, koska pelaamisen ei pidä olla mikään velvollisuus.

Eli... niin kivaa kuin minulla tänä viikonloppuna Eorzeassa olikin, jatkan hiljaiseloani A Realm Rebornin suhteen. Ehkä jonain päivänä en ahdistu pääjuonen dynkyistä ja kehitä paineita siitä, kuinka paljon pitäisi pelata. Silloin voin ostaa lisää peliaikaa ja nauttia chocobolla ratsastamisesta auringon laskiessa.


2 kommenttia

 1. Jos nyt vähän mainostan, nykyisessä suomalaisessa killassa on tosi mukavaa porukkaa ollut ja on hyvin auttavaista väkeä myös :> Sieltä voisi saada muutaman auttamaan Primal-mättöihin ja myös niihin 8man story dungeoneihin. Cutscenet tosin siellä saattaa joutua katsomaan jälkikäteen, koska ne on kuin lyhytelokuvia dungeonin sisällä. Idea ihan ookoo, ei vain toimi oikein dungeonissa minkä kaikki vetävät päivittäin uudestaan.

  Itsehän myös jonkin verran kärsin "pakko pelata"-syndroomasta, kun peliajasta on kuitenkin maksanut. Sen olen onnistunut kiertämään juurikin peliaikakorteilla, kuukausi tuntuu liian lyhyeltä, kaksi kuukautta antaa jotenkin tilaa hengittää.

  Teette kuitenkin omat päätöksenne pelin suhteen. Tällä hetkellä kuitenkin olisi saumaa päästä peliin taas mukavalla porukalla käsiksi jos vaan kiinnostaa. ^^

  -Pikkuveli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, tällä hetkellä on niin paljon pelejä pelattavana ja kaikkea muutakin tekemistä, ettei oikein A Realm Rebornille jää aikaa. Mikään mahdoton ajatus pelin jatkaminen "sitten joskus" ei ole, mutta justiinsa nyt ei näytä oikein ajankohtaiselta x)

   Poista