(Peli)mieskuvahaaste

Jokainen joka Facebookia käyttää on varmaan viime aikoina törmännyt feedissään pyöriviin miesten kuviin. Siitä, onko tämä ns. mieskuvahaaste järkevä vai ei, voidaan toki olla montaa mieltä, mutta eihän se ole homman pointti ollenkaan.

Minua ei ole kukaan tähän haastanut ja ehkä ihan hyvä niin, sillä en tiedä, olisinko Facebookin puolella edes lähtenyt mukaan. Ihan omaksi huvikseni ajattelin kuitenkin tehdä oman listan pelimiehistä. Osa ei varmasti tule yllätyksenä, jos kukaan, mutten silti voi vastustaa kiusausta. Toisaalta nämä tällaiset listatkin elävät aina, joten ensi vuonna tähän aikaan saatan olla ainakin osittain eri mieltä.

5. sija - Kratos Aurion [Tales of Symphonia]

Kuva: Aselia, The Tales Wiki
Kratos ei nyt yltänyt kuin sijalle viisi, osittain siksi, etten ole vielä pelannut Tales of Symphoniaa loppuun. En siis osaa toistaiseksi sanoa, millaiseksi lopullinen mielipiteeni hänestä muodostuu.

Hahmo on itse asiassa sellainen, että hän ärsyttää minua ajoittain todella paljon. Kaikki se ylimielisyys ja salakähmäisyys, en tykkää. Ja sitten samaan aikaan tykkään vähän liikaakin. Olen kovasti yrittänyt pitää sisäisen fanityttöni kurissa, mutta se mokoma haluaa uskoa Kratosista pelkkää hyvää ja vannoo, että kaikelle on selityksensä.

Mitä sitten Kratosin ulkonäköön tulee, pukeutumistyyli on hitusen meh, mutta punainen piikkitukka on aina kuumis. Siitä ei vain pääse mihinkään. Ja hei, siivet! Kuka voisi vastustaa siipiä?

4. sija - Arumat P. Thanatos [Star Ocean: The Last Hope]

Kuva: Star Ocean Wiki
Star Ocean: The Last Hope ei alkuun vakuuttanut hahmoillaan, mutta sitten ruutuun asteli arpinen, haltiakorvainen Sephiroth-klooni. Jep, välitön fanityttökohtaus ja kuolaämpärin etsintähän siitä seurasi! Tässäkin kohtaa poikkeavan väriset (hopeanharmaat), pitkät hiukset vetosivat minuun ja sitten tietysti ne korvat, ne korvat. Joo, minulla on joku juttu tällaisten fantasiaelementtien suhteen.

Myös Arumatin asenteessa on parantamisen varaa, mutta silti pidän hänestä juuri omana angstisena itsenään. Kun Arumat puhuu, pitää kuunnella hiljaa, mitä sanottavaa hänellä on... tai ainakin kuunnella sitä ääntä. Pitääkin joskus selvittää, kuka häntä ääninäytteli japaninkielisellä ääniraidalla.


3. sija - Vincent Valentine [Final Fantasy VII]

Kuva: Wikipedia
Arvoin pitkään, annanko kolmossijan Vincentille ja Final Fantasy IX:n Zidane Tribalille. Tänään kuitenkin tuntui siltä, että Vincent menee hitusen Zidanen ohi fanityttöilymittapuulla. Olisin toki voinut sitten sijoittaa Zidanen joko sijalle 4 tai 5, mutta toisaalta halusin myös Kratosin ja Arumatin mukaan. On tämä vaikeaa.

Mutta siis se Vincent. Hänestä löytyy taas sitä angstisuutta, joka nyt vain jostain syystä sattuu vetoamaan minuun. Toisaalta Vincent rypee niin syvällä synneissään, että välillä tekisi vain mieli ravistella häntä. Ehkä hän siis myös herättää jonkinlaisen suojelunhalun? En tiedä.

Ulkonäkö kelpaa myös. Pitkät, silkkiset (kyllä, ne ovat silkkiset!) mustat hiukset ja punaiset silmät ovat hot. Vincentistä tulee vampyyrivaikutelma, mikä on myös omiaan vetoamaan minuun. Vampyyrejakin on tullut jo aika monta vuotta fanitettua.2. sija - Balthier Bunansa [Final Fantasy XII]

Kuva: The Final Fantasy Wiki
Kakkossijan mies ei varmasti ole yllätys kenellekään pidempään blogia lukeneelle. Balthier eroaa suuresti kolmesta aiemmasta, vaikka hänelläkin on synkempi puolensa. Hän on kuitenkin enemmän sarkastinen ja humoristinen johtotähti kuin taustalla angstaava pitkätukka. Tykkäilen Balthierin elämänasenteesta, vaikka samaan aikaan minua surettaa se, mihin tilaan hänen perhesuhteensa ovat päässeet.

Ulkonäöllisesti Balthier on myös viehättävä, vaikkei ehkä ihan samalla tavalla kuumis kuin alemmille sijoille päätyneet herrat. Silti hänessä on tyylikästä seksikkyyttä, jota en pane lainkaan pahakseni. Lisäksi pakko on myös nostaa esille miehen ääni ja nimen omaan englanninkielisestä ääninäyttelystä. Gideon Emery ei ole minulle enää ikinä mitään muuta kuin Balthierin ääni. Uskomattoman upeaa työtä!


1. sija - Gareth Leonclaw [Final Fantasy XIV: A Realm Reborn]

En tiedä, onko tämä ykkössija nyt vähän huijausta, mutta... en voinut itselleni mitään! Gareth on siis rakkaan mieheni pelihahmo A Realm Rebornissa ja mies osasi kyllä hänestä melkoisen kuumiksen laatia. Ylipäätään miqo'tet ovat turkasen hot, mutta aivan erityisesti Gareth.

Miqo'tejen kuumuuspisteitä nostavat tietenkin häntä ja korvat, mutta ne eivät ole ainoa syy, miksi pidän Garethista. Tosin ehkä olisikin huolestuttavaa, jos en pitäisi hänestä?

Periaatteessa on tietysti niin, ettei hahmo ole minkään pelifirman tuotos. Ulkonäköpiirteet ovat toki olemassa ja pelaaja valitsee niistä haluamansa kombon, mutta pelaaja on se, joka tuo sisällön hahmolle, antaa persoonan jne. Jos haluaa, ei kai sekään pakollista ole, mutta ainakin itsellä se tulee hyvin vahvasti A Realm Rebornia pelatessa. Tosin Garethin persoonakin lienee osittain omaa mielikuvitustani ja osittain miehen käytöstä pelin tuoksinnassa, joten kai tästä olisi aika mahdotontakin saada jotain sellaista, mistä en pitäisi.


__

Nyt kun tuli tällainen lista tehtyä pelimiehistä, alkoi oikeastaan innostaa tehdä vastaava naisista... Ehkä sitä joku päivä voisi sellaisen raapustella, vaikka olenhan minä noista suosikkinaisistanikin jo aika paljon höpöttänyt. Listoja on vain jostain syystä tosi kiva laatia.

2 kommenttia

 1. Ihan hyviä valintoja (vaikka lähes kaikki olikin Square-Enixin hahmoja)

  Itse en jaksa ruveta miettimään viittä mutta näin nopeasti mietittynä sanoisin että kaikkein kuumin mies peleissä on kaiketi Saiki King of Fighters XIII:stä http://i.imgur.com/CRbbrgz.png

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, luonnollisesti valkkaan hahmot niistä peleistä, joita pelaan, eli pääpaino on siellä Squaren peleissä :P

   Kieltämättä tuokin mies on ihan hyvännäköinen ^^

   Poista