(Peli)naiskuvahaaste

Jokunen hetki sitten raapustelin postauksen kuumiksista pelimiehistä. Postaukseen innoitti Facebookissa tuolloin pyörinyt mieskuvahaaste, jossa siis oli tarkoitus julkaista viitenä päivänä kuva kuumasta miehestä. Itse tosin paneuduin ulkonäön lisäksi myös lueteltujen miehien muihin ominaisuuksiin.

Postausta kirjoittaessa tuli tunne, että olisi kiva tehdä samanlainen postaus myös naishahmoista. Osa lukijoista varmaan jo arvaa, keitä listalta löytyy, mutta ei anneta sen haitata. Tämä listaus on myös lähinnä tämän hetken fiilis, ensi vuonna voin joiltain osin olla eri mieltäkin.


5. sija - Lara Croft [Tomb Raider -sarja]

Nyt kun meillä on nuo Tomb Raider -pelit pyörineet urakalla, on taas Larakin palautunut vuosien tauon jälkeen mieleen. Pelattuna on siis nyt uutukainen, Anniversary ja Underworld. Legend on vielä työn alla.

Tällä hetkellä en osaa sanoa, pidänkö enemmän uudesta vai vanhasta Larasta, sillä kummassakin on puolensa. Vaikka vanhan Laran ruumiinrakenne on jokseenkin luonnoton, siinä on jotain silmää miellyttävää. Toisaalta yhtä lailla silmä lepää tässä nuoremmassakin Larassa. Myös molempien kasvojen piirteet ovat makuuni. Esimerkiksi vanhemman version huulet ovat melkoisen houkutteleva näky.

Luonteen puolesta vanha Lara on räväkämpi ja kovempi tapaus kuin uusi, joka taas on selkeästi herkkä, nuori nainen todella tiukassa paikassa. Jälleen kerran kumpikin konsepti vetoaa minuun, vaikkakin eri tavoin. Tästä syystä vitossija onkin periaatteessa jaettu näiden kahden erilaisen, mutta ihanan Laran kesken.


4. sija - Myuria Tionysus [Star Ocean: The Last Hope]

Kuva: Star Ocean Wiki
Kuten Arumat, myös Myuria kaappasi huomioni välittömästi, kun vain vilahti ruudussa Star Ocean: The Last Hopea pelatessa. Vaaleanpunainen tukka on ihana huomiomagneetti ja haltiakorvista ropisee myös plussapalloja niin paljon, ettei lattialla ole enää turvallista kävellä.

Myurian pukeutuminen sen sijaan ei ole mieleeni, vaikka naisellisia suloja on tietysti aina mukava ihastella. Hän ei kuitenkaan vaikuta naiselta, joka pukeutuisi kuvassa näkyvällä tavalla. Pidänkin enemmän Myurian mustasta asusta, joka yhdessä välivideossa vilahtaa... joskin se taas on aika tylsä. Jotain välimaastosta olevaa voitaisiin siis hänelle esitellä.

Vaikka Myurian ulkonäkö kiinnitti huomioni ensimmäisenä, ei se ole pelkkä syy siihen, että pidän hänestä. Tykkäilen kovasti hänen tavastaan kiusoitella Edgeä, mutta myös hänen vakavampi puolensa on mieleeni. Hän on ehkä kostonhaluinen ja juonikas alkuun, mutta tapahtumat saavat hänet ottamaan erilaisen asenteen tilanteeseensa. Hän on yhtä aikaa kiinnostava ja ihailtava.

3. sija - Sheena Fujibayashi [Tales of Symphonia]

Kuva: Aselia, The Tales Wiki
Sheena on minulle melko uusi tuttavuus, enkä ole vielä ehtinyt pelata Tales of Symphoniaa läpi asti, joten en pysty muodostamaan hänestä lopullista mielipidettä. Tähän asti olen kuitenkin hänestä pitänyt heti ensisilmäyksestä asti. Minulla tosin onkin jokin juttu ninjatyttöjen suhteen ja tällä sijalla olisi voinut olla myös Final Fantasy VII:n Yuffie.

Sheena on nätti ja suloinen nuori nainen, mutta hänenkään pukeutumista en täysin ymmärrä. Muuten asusta ei ole valittamista, mutta miksi, oi miksi, kaula-aukon pitää olla noin avoin? Sheena on kuitenkin enemmän puhtoinen tyttönen kuin... noh, en keksi tähän sopivaa termiä, mutta hän ei siis ole naistyyppiä, joka haluaa kaula-aukkonsa ulottuvan napaan saakka.

Tykkään siitä, miten Sheena esittää kovempaa kuin onkaan. Hän on pohjimmiltaan herkkä, haavoittuva ja melkoisen epävarmakin itsestään, mutta pyrkii peittämään sen räväköillä ja ajoittain jopa uhoavilla kommenteillaan. Jostain syystä tämä on sellainen piirre, joka saa minut haluamaan halata kyseistä hahmoa. Sheena on siis halattavan ihana.

Toivon, ettei Tales of Symphonian loppupuoli romahduta kuvaani Sheenasta. En tosin usko, että näin käy, mutta onhan tuo peli tuonut muitakin epämiellyttäviä yllätyksiä tässä matkan varrella. Ehkä Sheena ei kuitenkaan petä minua.


2. sija - Oerba Yun Fang [Final Fantasy XIII]

Kuva: Kuva: The Final Fantasy Wiki
Final Fantasy XIII -sarja ei ole mitään parasta ikinä, mutta Fang on sellainen nainen, jota nyt ei vain voi ohittaa. Pelkkä kuva ei oikeastaan edes riitä kertomaan kokonaisuudesta, sillä iso osa Fangin viehättävyydestä tulee hänen eleistään ja puhetyylistään. Ulkonäkö, puhetyyli, ääni, eleet, ilmeet ja tapa liikkua muodostavat aivan käsittämättömän vetävän kokonaisuuden. Fangia katsellessa minun on välillä jopa vaikea muistaa, että kyseessä on fiktiivinen hahmo.

Fang on itsenäinen ja rohkea toimija, joka tekee omat valintansa. Silti samaan aikaan hän on äärimmäisen huolehtiva Vanillen suhteen ja asettaa punapään oikeastaan kaiken muun edelle. Fang on kovapäinen ja joskus jopa turhan kova, mutta hänen sisällään selvästikin pehmeä ja herkkä kohta. Kyseessä on siis kaikin puolin ihana ja viehättävä nainen, jota on lähes mahdoton tarkastella objektiivisesti, kun sydämenkuvat vilisevät silmissä.1. sija - Fran [Final Fantasy XII]

Kuva: The Final Fantasy Wiki
Jos kolmetoista ei minuun niin kovasti iskenyt, niin Final Fantasy XII saa edelleen sukat vipattamaan jaloissa. Peli on täynnä toinen toistaan upeampia hahmoja, mutta Fran on kyllä siellä ihan kärkipäässä. Hän ja Balthier tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen, kun ensimmäisen kerran ruudussa vilahtivat. Sen jälkeen mikään ei ollut ennallaan.

Vierat nyt ovat ylipäätään viehättäviä ja olin heistä kiinnostunut jo silloin, kun luin pelistä ennakkojuttuja. Fran on siis hyvin kaunis nainen ja valkoiset hiukset ovat kerta kaikkiaan upeat. Toki pidän myös hänen korvistaan, koska kuka nyt ei rakastaisi puputyttöjä?

Sen sijaan minun on jälleen mainittava, että tällä(kin) naisella voisi olla enemmän päällä. Franin vaatteet eivät ole mitenkään erityisesti mieleeni, vaikka hänellä on nätti takapuoli. Mutta ihan oikeasti... kuka nainen haluaisi vaeltaa maailman halki tuollaisessa "haarniskassa"? Niinpä!

En silti voi dissailla Frania, sillä hänen käytöksensä ja persoonansa vain kiehtoo. Pidän myös erityisesti siitä kemiasta, jota on hänen ja Balthierin välillä, mutta yhtä lailla kiinnostava on hänen suhteensa Peneloon ja Asheen sekä siskoihinsa. Jaksan pyöritellä Franin tarinaa päässäni loputtomiin... ja siksi kai olen ajautunut myös kirjoittamaan hänestä ja Balthierista loputtoman pitkää fan fiction -sarjaa (saankohan sitä koskaan valmiiksi...).

Fran on ehkä Final Fantasy -hahmojen osalta parasta ikinä. Nyt kun taas pysähdyin ajattelemaan häntä, sormet syyhyävät niin pelin kuin ficcien ja fan artien pariin. Voi ihanuus!Kunniamaininta: Kuja [Final Fantasy IX]

Kuva: The Final Fantasy Wiki
Tässä postauksessa on pakko jakaa vielä yksi pysti. Mieshahmojen osalta ei kunniamainintaa tullut, vaikka sitä harkitsin, mutta annetaan nyt mennä.

Eli naisten osalta kunniamainintapystin saa ehdottomasti Final Fantasy IX:n Kuja. Hän on tyrmäävän kaunis, kopea ja kylmä, vaikka samaan aikaan hän on myös onneton reppana, joka tarvitsisi paljon rakkautta ja paijausta.

Tiettävästi Kuja ei ole nainen, mutta tämä fakta meni ainakin allekirjoittaneelta alkuun ohitse. Jossain kohtaa peliä havahduin siihen, että häneen viitattiin englannin kielen mieshänpronominilla "he" ja olin totaalisen järkyttynyt.Tai ehkä se on väärä termi, enemmänkin olin pettynyt, koska olin jo ehtinyt ajatella häntä naisena.

Mikä tahansa Kujan sukupuoli onkaan, pidän häntä edelleen hyvin kauniina ja viehättävänä. Pukeutumistyyli hänenkin kohdallaan on jokseenkin kyseenalainen, mutta en silti osaa olla pitämättä hänestä. Upea hahmo!

Nyt on pakko sanoa, että mieslistan laatiminen ei ollut helppoa, mutta se oli lastenleikkiä tähän listaan verrattuna. Ykkössijasta ei missään vaiheessa ollut epäilystäkään, mutta muuten minulla oli vaikeuksia. Listalle olisi voinut päätyä Final Fantasy IV:stä Rydia, Final Fantasy V:stä Faris, Final Fantasy VII:sta Yuffie, Final Fantasy IX:stä Beatrix tai Eiko, Final Fantasy XIII:sta Vanille sekä Final Fantasy XIV:stä Y'shtola tai V'kebbe. Valinnanvaraa tällä naisrintamalla oli siis liikaakin. Tiedän itsekin, että nuo ovat kaikki FF-hahmoja, mutta olen FF-fanityttö luultavasti hautaan saakka, joten mitä voi olettaa? Tosin ehkä listaan olisi myös voinut laittaa uusimmasta Tomb Raidereista Samanthan.


Haaste teille

Olisin törkeän kiinnostunut myös muiden listauksista. Facebookissa pyörineet oikeat miehet eivät innostaneet, mutta näitä pelihahmolistoja lukisin ja näkisin mielelläni. Perustelutkin maistuisivat, mutta ilmankin käy. Sekä mies- että naislistat kelpaavat.

Eli listoja voi raapustella tuonne kommenteihin tai jos joku tekee omaan blogiinsa, voi tänne käydä heittämässä linkin. Aivan varmasti käyn kurkkimassa. Olkoonkin vähän hömppää, minusta tämä on kiinnostavaa.
5 kommenttia

 1. Nää peliversiot mies- ja naislistoista on kyllä paaaaljon mielenkiintosempia kun ne facebookissa pyörineet! XD Voisin kyllä itekin raapustella saman tyyliset listaukset blogiin! o/
  Fang kolahti hahmona kyllä muhunkin! Se on sellanen nainen, Painen lisäks, joka saa sukat pyörimään jaloissa! Haha!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peliversiot voittaa kyllä alkuperäisen haasteen 6-0. Jos olisin tullut haastetuksi tuohon Facebook-versioon, olisin varmaan vain linkannut aiemman blogipostauksen :D Tai sitten postaillut jotain real life -näytteilijöiden roolihahmoja.

   Paine on kyllä aika jees myös, vaikkei ihan tähän mun kärkipäähän yltänytkään ^^

   Tee ihmeessä listaukset ja käy heittämässä linkit sitten mulle, lukisin mieluusti.

   Poista
 2. Ihan hyviä valintoja, tosin yksikään heistä ei yltäisi omalle listalleni

  Voisin nyt tällä kertaa listata ihan viisi hahmoa (ei missään järjestyksessä tosin) mutta olen sen verran laiska etten jaksa ruveta perustelemaan miksi

  Ensimmäiseksi Mimi Houllier von Schwarzlang, Atelier Merurusta http://i.imgur.com/L9Oln3h.png

  Toisena Marisa, Fire Emblem: Sacred Stonesista (josta on vaikea löytää hyvää kuvaa joten jouduin pistämään parikuvan) http://i.imgur.com/rILZlj1.jpg

  Kolmantena Tio Plato, Zero no Kisekistä (jota en ole tosin pelannut prologia pidemmälle koska sitä ei ole julkaistu englanniksi) http://i.imgur.com/KRf4rbr.jpg

  Neljäntenä Persona 3 Portablen (nimetön) naispäähenkilö http://i.imgur.com/r2caUXV.jpg

  Ja viimeisenä ehdoton suosikkini Totooria Helmold (joka on avatarini lähes kaikilla sivuilla nykyään), myöskin Atelier Merurusta http://i.imgur.com/DDupsMw.jpg

  Kunniamaininnan annan vielä Farisille FFV:stä, Erina der Vogelveidille God Eater 2:sta sekä Rorolina Frixellille Atelier Totorista (jätin hänet pois oikeastaan vain siksi ettei lista olisi pelkkiä Atelier hahmoja)

  Ps. mainittakoon vielä että Kuja on ehdoton suosikki FF pahikseni ja muutenkin yksi suosikki hahmoistani sarjasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nättejä tytyjä kyllä, muuten en osaa kommentoida, koska en ole yhtään noista peleistä pelannut. Olen joskus hiplaillut noita Atelier-pelejä coneissa ja pelikaupoissa, mutta toistaiseksi ei ole tullut napattua messiin. Ehkä joskus pitäisi siihenkin pelisarjaan tutustua :)

   Kuja on kyllä loistava hahmo, pidän hänestä erittäin paljon ^^

   Poista
  2. Atelier pelit ovat varsin hyviä mutta ne eivät todellakaan sovi kaikille ja niitä pelanneet usein joko rakastavat tai vihaavat niitä. Mutta jos joskus päätät pelata Atelier-pelejä niin älä odota mitään suurta seikkailua maailman pelastamisesta, sillä sitä ne eivät tule tarjoamaan (paitsi ehkä Atelier Iris-pelit jotka on enemmän kuin perus JRPGt, mutta en ole niitä pelannut joten en osaa sanoa)

   Mutta suosittelen kyllä pelaamaan listaamistani peleistä ainakin Persona 3:sta (löytyy PS2:lle ja PSP:lle sekä ladattavana PS3:lle, mutta vain PSP-versio antaa mahdollisuuden pelata naisella) se on hyvin epätavallinen JRPG:ksi ja välttelee todella paljon perus JRPG-kliseitä mutta siinä on loistava tarina/hahmot ja se on yksi parhaista peleistä joita olen koskaan pelannut (jatko-osa Persona 4 on myös pelaamisen arvoinen mutta omasta mielestä 3 on paljon parempi)

   Poista