Interaktiivinen elokuvailta

Ehdin eilen valitella, kun Tales of Xilliassa ei ole hetkeen näkynyt osaa hahmoista ja viimeisin pelisessiokin oli ollut aika turhauttava, vaikka siinä tekemistä oli riittänytkin. Tästä huolimatta päätettiin miehen kanssa ottaa taas uusi erä eilen illalla.


Illan voi helposti tiivistää siihen, ettei taisteltu sitten ollenkaan. Tähän asti peli on ollut ihan hyvin tasapainotettu toiminnan ja välivideoiden suhteen, mutta nyt pääsi ainoastaan juoksemaan paikasta toiseen ja avaamaan uusia keskustelupätkiä. Mieleen tuli enemmän interaktiivinen elokuva (jossa et kuitenkaan voi vaikuttaa oikeasti mihinkään) kuin peli. Koska tasapainotus on tosiaan aiemmin toiminut, tämä onnistui yllättämään... ja toi jälleen mieleen sen Star Ocean: The Last Hope Internationalin, jossa tasapainotus oli tehty päin prinkkalaa.

Ei sillä. Ihan viihdyttävää tuokin oli, mutta olisin toivonut, että illan aikana olisi ehtinyt oikeasti myös pelata. Noh, seuraavalla kerralla sitten.

Tarinaa  ja hahmojen välisiä suhteita tuo osuus toki esitteli taas kiitettävästi. Alvinista paljastui puoli, jota en ollut osannut odottaa, vaikka toisaalta olisi ehkä pitänyt. Tokihan hänet on alusta asti esitetty jonkinlaisena palkkionmetsästäjänä, joka kumartaa aina rahapussin suuntaan. Siinä mielessä ei pitäisi olla mikään yllätys, että hän on koko ajan jotain juoninut Millan selän takana... mutta olipa nyt kuitenkin. Ehkä olen jopa liikaa assosioinut hänet Balthieriin, joka ilmapiraatin urastaan huolimatta on varsin kunnollinen ja suoraselkäinen mies.

Jotenkin en silti ole valmis uskomaan, että Alvin on suoraan niin sanottujen pahisten puolella. Ylipäätään tämä pahisjengi on jäänyt minulle toistaiseksi kovin hajuttomaksi ja mauttomaksi eikä heihin ole muodostunut minkäänlaista suhdetta. Alvin ei vain mielly tähän porukkaan sitten mitenkään. Veikkaankin, että hän pelaa enemmän omaan pussiinsa kuin kenenkään muun... ja vielä jossain kohtaa päättää parantaa tapansa ja liittyä aidosti taisteluun Millan puolelle. Katsotaan, olenko väärässä vai oikeassa.

Eilen saatiin takaisin myös Rowen, Elize ja Teepo (!). Juuri kun kerkesin asiasta vinkua! :D Teepo oli taas parhautta. Olenko jo sanonut, että haluan oman Teepon? Katselin jo, paljon sellainen kustantaisi, mutta ainakin eBayn hinnat hirvittivät tätä tyttöä sen verran, ettei tilaus välittömästi lähtenyt menemään. Jos jotenkin onnistun saamaan oman Teepon, lupaan halata sitä joka päivä ja olla sen superkamu. Voi Teepo <3

No niin, se fanityttöilystä ja takaisin ruotuun.

Jotenkin näiden kahden viimeisimmän pelikerran aikana Jude on alkanut ärsyttää minua yhä enemmän. Ei, en pidä siitä, miten hänen vanhempansa (erityisesti isä) häntä kohtelevat ja saatan jopa hitusen sääliä häntä, mutta ei hän itsekään ole nyt pisteitä kerännyt. Kun lähes jokaisen välivideon aikana hän toistelee milloin kenellekin, että tämän pitäisi jättäytyä jengistä, koska mukana olo on vaarallista, alkaa minulta savu nousta korvista. Kun kaikki ovat tehneet selväksi, että ovat vapaaehtoisesti tulossa mukaan, miksi koko ajan pitää jankata "minä teen tämän yksin tai korkeintaan Millan kanssa" -sontaa? Okei, Jude ei sano sitä suoraan, mutta antaa kuitenkin rivien välistä ymmärtää. Se antaa hänestä paukapäisen kuvan. Tarkoitus on varmaan ollut osoittaa, kuinka hän on hyvä ja urhoollinen ja yrittää suojella ympärillään olevia matkan vaaroilta, mutta minua ainakin lähinnä suututtaa ja turhauttaa. En haluaisi nähdä enää yhtään välivideota, jossa tätä eipäs-juupas-väittelyä käydään milloin kenenkin kanssa.

Kuten Teepo varmasti sanoisi: "Superkamut ei hylkää superkamuja, Jude. Älä ole ilkiö."

Tuoreimpanahan tämä minä-ihan-ite-ja-yksin-asenne on kohdistunut Leiaan ja Elizeen (+ Teepoon, hmph!). Leiaa Jude ei olisi halunnut ollenkaan mukaan ja Elizen Jude oli lähettämässä säilytykseen... minne jo kertaalleen jätti tyttöparan. Tavallaan pystyn tämän ajatuskuvion ymmärtämään, mutta kun kyseessä on kuitenkin porukan kiinnostavimmat hahmot, Juden käytös tökkii ja pahasti. Onneksi ilmeisesti klopin typerät ideat eivät ole toteutumassa. Pikemmin alkaa nyt näyttää siltä, että hahmokaarti alkaa olla kasassa.

Tosin muistaakseni kaveri vihjaisi vielä jostain hahmosta, joka ei tässä kokoonpanossa näy... ja josta saattaisin tykätä. Odotan siis ihan kohtuullisen kiinnostuneena. Veikkaan, ettei voita Teepoa, oli millainen tyyppi tahansa. Teepo FTW!

Mutta joo, eilinen pelisessio tosiaan koostui tästä "sä et tule mukaan" - "tulenpas" -väittelystä sekä yleisestä hahmojen välisestä sumplailusta. Sitä oli tosiaan tiettyyn pisteeseen asti ihan viihdyttävää seurata, mutta kieltämättä kaipaan jo tekemisen pariin. Oletettavasti seuraavalla kerralla edessä onkin juoksentelua kartalla ja kenties ihan riittämiin taisteluakin.

Ja tämä napina ei siis tarkoita, etteikö niitä välivideoita saisi olla. Tykkään niistä, ja tarina sekä hahmot ovat minulle monen pelin suola ja pippuri. Silti se pihvikin saisi tulla mausteiden alta esiin.

Ei kommentteja