Musiikkiostoksia

Ollaan jo pitkään puhuttu miehen kanssa, että olisi tosi hienoa omistaa Final Fantasy -soundtrackeja. Olen ihan omia aikojani myös himotellut niitä varmaan sellaisen kymmenisen vuotta ainakin. Eräänä iltana sitten puhuttiin, että josko pitäisi FFIX:n ja FFXII:n soundtrackit hommata, kun ne pelit ovat kummankin suosikkeja. Surffattiin sitten Square Enixin kauppaan ihan vain hintoja vilkaisemaan.

Yllättäen kävi ilmi, että FFIX:n soundtrack irtoaisi alle kahdellakympillä ja FFXII:n soundtrack ja piano collection oli alle neljäkymppiä. Ongelmaksi kuitenkin muodostuivat melkoisen korkeat postikulut. Jos niistä halusi eroon, piti tilata yli 180 eurolla.

Noo, katseltiin sitten muuta tarjontaa ja yhtäkkiä ostoskorissa olikin soundtrackit Finaleille VI, VII, IX, X, X-2 ja XII sekä Chrono Triggerin ja Chrono Crossin musiikit. FFVIII:n soundtrack olisi haluttu myös, mutta se oli valitettavasti loppu varastosta. Toivotaan, että niitä tulee lisää siihen mennessä, kun Fran-figuuri julkaistaan. Voidaan sitten tilata ne samassa paketissa.

Torstaina vihdoin saatiin paketti kotiinkin...

Laatikollinen kivuuksia
Final Fantasy VI
Final Fantasy VII
Final Fantasy IX
Final Fantasy X

Final Fantasy X-2
Final Fantasy XII
Chrono Trigger

Chrono Cross

Hieman jäi tosiaan kaihertamaan, ettei kasin soundtrackia saatu. Siinäkin on kuitenkin paljon hyviä biisejä. Tosin ehkä se saadaan myöhemmin hankittua, kuten mietittiin. Noissakin riittää kuunneltavaa hyväksi toviksi.

Jännästi Square Enixin kaupassa kappaleiden nimet oli listattu englanniksi, mutta varsinaisissa levykoteloissa ne olivat pelkästään japaniksi. Kuuntelemisen suhteenhan tämä ei ole minkäänlainen ongelma, mutta hassua sinänsä, ettei nimiä ole näihin käännetty, kun kaupan sivuille kuitenkin on. Tietysti se olisi vaatinut vihkosten uudelleen painamisen, joten ehkä siinä syy.

Tänään aamulla saatin vihdoin järjestettyä levyt myös hyllyyn. Hetken pohtimisen jälkeen päätimme sijoittaa ne FF-pelien kanssa samalle hyllylle, vaikka alkuun mietimme muuta. Myös Chronot laitoimme samaan paikkaan, koska niille ei oikein muutakaan järkevää paikkaa ollut. Nyt kuitenkin alkaa olla tila jo FF-hyllyllä vähissä, joten laajentaminen tulee vielä joskus ajankohtaiseksi.

Ei kommentteja