Joku vanhoja muistelee... (Osa III)

Seuraavaksi olisi vuorossa viimeinen osa vanhoja muisteluja... ainakin tältä erää. Sitähän ei koskaan tiedä, onnistunko jostain kaivamaan esille jotain vielä vanhempaa materiaalia. Tein nimittäin lukiossa kuviksen kurssilla Finaleista tutkielman, jossa saattaisi ollakin jotain varhaisvaiheen ajatuksia peleistä. En tosin tiedä, kiinnostavatko nämä vanhemmat pohdinnat ketään, mutta itseäni ne ovat ainakin huvittaneet (joskin ajoittain myös kauhistuttaneet).

Ennen kuin mennään asiaan, voisin vielä mainita, että kyselyn tulos oli tällä kertaa odotettu. Tiedustelin siis suosikki-spin-offia/jatko-osaa. Crisis Core jyräsi muut kuudella (6) äänellä. Dirge of Cerberus ja FFX-2 saivat kumpikin kaksi (2) ääntä ja Revenant Wings ja FFXIII-2 yhden (1) äänen.

Yritän taas miettiä uutta kyselyä. Eiköhän sekin lähiaikoina siis ilmesty.

FINAL FANTASY XII - Suuri läpipeluu vuodelta 2007
Keskiviikko 14.03.2007 23:24


Tällä viikolla on tullut pelattua todella vähän, koska olen ollut aivan järkyttävän väsynyt. Senkin, mitä olen pelannut, niin olen vain kerännyt leveliä.

Nyt:

Vaan, Fran, Balthier - 49

Ajattelin ainakin 50:een nostaa, ehkä jopa 55:een, ennen kuin menen eteenpäin. Giruvegan olisi siis edelleen edessä. Jotenkin se paikka kävi tökkimään niin paljon, että mieluummin kehittelen hahmoja kuin etenen pelissä, mutta ehkä sitten viikonloppuna jo voisi harkita sitäkin.

Lauantai 17.03.2007 14:40


Tänään reilun viiden tunnin kehittämiset eli en vieläkään mennyt eteenpäin. Kävi mielessä, että voisin tietysti panostaa myös huonompaan tiimiini välillä, vaikka se hidastaakin etenemistä entisestään. Pitää vain tarkistaa, missä olin toisilla levelillä 11-14, jotta löydän sopivan kehitysmestan. Ainakin Giza Plains (kuivakaudella) oli liian helppo.

Levelit:

Vaan, Fran, Balthier - 54

Olisi kiva löytää jostain parempia aseita... Nuo nykyiset, kun iskevät n. 5000 HP:tä ja se on niin kovin vähän. Paremmat armouritkin olisivat tietysti ihan kivoja, ennen kuin jatkan matkaa, mutta minulla taitaa olla parhaat, mitkä tällä hetkellä kaupoista saa, ellen ole rahapulassa missannut jotain. Pitäisi tarkistaa.

Kävin äsken ostoksilla. En ole mitenkään ihastunut tekniikoihin, mutta ostin niitä nyt kuitenkin useamman. Voivathan ne osoittautua hyödylliseksi. Tähän mennessä olen kait käyttänyt vain libraa ja first aidia. Lisäksi ostin lisää targeteja gambiteihin ja kaikki loput taiat, jotka Rabanastresta saa ja minulla ei vielä ollut. Menikin noihin ihan kivasti rahaa.

Pelin kanssa on ihan kiva näprätä. Ajattelin tosiaan seuraavaksi ehkä kehittää huonompaa tiimiä tai sitten vain paiskoa vielä muutaman levelin paremmalla. Olisi ihan kiinnostavaa tutkia Henne Minesin toinen osa, mutta vielä näillä(kään) leveleillä sinne ei ole asiaa. Reilu 10 leveliä vielä lisää, sitten voin alkaa harkita. Sitten Zertina Cavernista voisi käväistä hakemassa Esperin ja Salikawoodsissa hakata sen pommin... olisihan sitä kaikenlaista. Hunttejakin on suorittamatta älyttömästi. Että päätä tässä sitten, mitä teet! Mennäkö eteenpäin vai hommatako kaikkea muuta kivaa?

"Salikawoodsissa hakata sen pommin..."
 Lauantai 17.03.2007 22:06

Ja uusi erä Finalia tänään vielä. Keksin mukavan keinon kehittää huonompaa tiimiä (ei mitenkään, etten haluaisi mennä Giruveganiin, ei sinnepäinkään :P). Eli kävin ostamassa porukalle parhaat mahdolliset aseet ja armourit. Lisäksi laitoin heille sen esineen, jolla saa tupla-EXPot. Sitten Ozmone Plainsille (<3) hakkaamaan vihuja. Meni aivan loistavasti :) Kunhan on tarpeeksi leveleitä, siirryn Phon Coastille.

Eli levelit nyt:

Vaan, Fran, Balthier - 56
Basch, Penelo, Ashe - 35

Mukavasti kertyi, kun lähdettiin alle pari tuntia sitten leveleistä:

Basch - 11
Penelo, Ashe - 14

Huomenna varmaan jatkuu vielä. Pakko kuitenkin jossain vaiheessa on sitten Giruveganiin suunnata. En vain tykkää paikasta yhtään. Pimeää ja ikäviä vihuja. No, jospa sen jälkeen pääsisi nätimpiin maisemiin. Viholliset tuskin muuttuvat yhtään mukavemmiksi. 

Lauantai 24.03.2007 18:37
Ja kehitysoperaatio jatkui taas. Suoritin myös pari hunttia, mutta varmaan pitäisi niitäkin enemmän tehdä. Olen vasta Headhunter.

Jäin miettimään, että miten siellä Estersandin yhdessä kylässä saa lautan palaamaan paikalle. Se on aina vain joen toisella puolella. Olisi kiva sekin paikka käydä tutkimassa. Tosin sinne varmaan pääsee muualtakin (mutta mistä?), joten pitäisi varmaan vain yrittää etsiä reittejä.

Ketuttaa se, etten voi saada Zodiac Spearia, ellei käy überhyvä tuuri Henne Minesissa. Sinne pitäisi kyllä muutenkin huntin perässä mennä, joten samalla voi kokeilla onneaan. Olisi aika hemmetin jees saada se ase. Se saattaisi kummasti helpottaa etenemistä... ehkä Giruvegan ei enää sitten tuntuisi niin tympeältä paikalta. Ja ei, en ole vieläkään mennyt takaisin sinne.

Levelit nyt:

Vaan, Fran, Balthier - 56
Basch, Penelo, Ashe - 47

Yhdeksän vielä huonommalle tiimille, niin sitten kaikki hahmot ovat samalla tasolla. Hassulta tuntuu. En nimittäin koskaan ole Finaleissa jaksanut panostaa kaikkiin hahmoihin ja ensin ajattelin, että jaksa sitä tässäkään tehdä. Nyt kuitenkin näyttää kerrankin tulevan tasaiset tiimit... mikä nyt on sinänsä vähän hassua, koska tässä pelissä ei edes taida tulla sellaista tilannetta, että joutuisi pakosta pelaamaan joillain tietyillä hahmoilla. No jaa, tuleepahan tehtyä jotain, mitä en aiemmin ole saanut aikaiseksi.

Se on vähän tyhmää, ettei jokaiselle hahmolle ole omaa erilaista lisenssilautaa. Kaikki hahmoni osaavat kohta kaiken mahdollisen magian yms. asiat ja ovat siis aivan samanlaisia. Samoin kaikki aseet ovat kaikilla pian hallinassa. Tietysti niitä ei kaupoista vielä saa, mutta silti... Haluanko muka esim. ostaa jollekulle jonkun staffin, jos tarjolla on kirvestä tms. kunnolla damagea tekevää asetta? No, en tietenkään... mieluummin sitä hommaa aseen, joka tekee mahdollisimman paljon damagea. Ja sehän entisestään lisää sitä, että kaikki hahmot ovat samaa sarjaa. Tai sitten vain pitää piruuttaan hommata jokaiselle erilainen ase, vaikkei saisikaan tehtyä yhtä paljon damagea... katsotaan nyt.

*muoks: pari tuntia myöhemmin*

Kehittelin huonommalle tiimille vielä 3 leveliä lisää :)

Perjantai 30.03.2007 21:17
Viikonloppu saapui ja Afenikin löysi aikaa pelata. Tosin vain pari tuntia sain tahkota, koska mies halusi päästä ajalemaan rattipolkimilla.

Vieläkään en mennyt eteenpäin, tiedän: tylsä minä. Sen sijaan kehittelin Phon Coastilla pari leveliä ja sitten menin Atomoksen perään. Siinä joutessani eksyin Estersandin sellaiseen osaan, jossa en ollut aiemmin käynyt. Löysin kylän, jossa oli pelkkä moogle. Se ihmetteli, minne kaikki ovat menneet. Arvelisin, että tässä on joku sidequest "etsi kaikki". Pyörin kyllä paikassa, mutta en löytänyt muuta kuin reitin Westernsandille... ja senkin tukki hiekkamyrsky. Pitänee kiertää toista kautta sinne ja katsoa, onko siellä mitään erikoista. Enivei, en sitten jäänyt etsimään porukkaa, vaan palasin sen Atomoksen pariin.

Se oli aika helppo hunt johtuen varmasti aika pitkälti hyvistä leveleistäni. Vielä pitäisi yksi käydä nappaamassa, koska tarvitsen yhden huntin noustakseni clanrankissa sen verran, että saan ostettua Bubble beltit kaikille bazaarista. Tosin ne saattavat maksaa niin paljon, että joudun menemään vihujen perään kuitenkin vielä, että saan rahaa. Minulla on vain pikkusen vajaat 400 000 gilliä, enkä ole varma, mihin asti se tässä pelissä riittää. Raha on tuntunut nimittäin olevan tiukalla.

Levelit nyt:

Vaan, Fran, Balthier - 56
Basch, Penelo, Ashe - 53

Ashea sietää nykyisin, kun hänellä on pelannut. Laitoin hänet party leaderiksi, koska en välitä Baschista, enkä oikein tykkää Penelon vaatteista. Ihan kiva on ainakin katsella minihameessa keikkuvaa persettä hirviöitä lahdatessa... jos ei parempaa keksi. Tällä hetkellä kaikkien gambitit ovat niin, että he hyökkäävät automaattisesti lähimmän vihun kimppuun, joten eipä tässä kehittäessä tarvitse juuri muuta tehdä kuin pyöritellä tattia oikeaan suuntaan. Paitsi tietysti, jos valkoinen maagini saa silencen, niin silloin täytyy peräti heittää echo herbs. Tosin senkin voisi laittaa gambitiksi.

Franilta puuttuu enää viisi kohtaa lisenssilaudalta, muilta hieman enemmän. Tietysti lauta ei ole täydellinen, ellen hae kaikkia espereitä, mutta en ole ollenkaan varma, jaksanko tehdä sen. Jos keksisin niille kavereilla jotain järkevää käyttöä, niin ehkä sitten. Kutsuminen vain vie manaa, eikä iskukaan niin kovin kummoinen ole, että...

No juu, jäädään pohtimaan sitä. Nyt voisi puuhata muuta siihen asti, että pääsee taas pelaamaan x)

Huntteja mä metsästän...
Lauantai 31.03.2007 18:28

No niin, tavoitteet on ainakin osittain saavutettu. Eli kävin tekemässä vielä yhden huntin lisää. Iso pettymys vain oli, etten saanutkaan bazaarista bubble betltejä, vaan pelkän bubble-taian, höh. Siis onhan se taikakin jees, mutta paljon mukavampaa olisi, jos saisi koko ajan vain HP:n pidettyä tasaisena.

Levelit:

Kaikki - 56

Kävin myös hakkaamassa Bomb Kingin. Siinä meinasi jo mennä hermot, kun se healttasi HP:nsä täysille kolme tai neljä kertaa taistelun aikana. Lopulta Ashe, Basch ja Penelo olivat hengiltä ja yritin toisella tiimillä sitä tahkota. Sitten päätin luopua esperivastaisuudestani ja kutsuin Mateuksen. Franilla vaan heelataan sitä ja Mateus hakkasi pommin puolestani. Tosin jouduin kutsumaan sen kahdesti. No, nyt voin oikeasti sanoa, että espereistä voikin olla hyötyä.

Pommin hakattuani pistäydyin Necrohol of Nabudiksessa ja Nabudia (?) Deadlandseilla, mutta visiitit jäivät kovin lyhyeksi. Piru vie, vihujen leveli on about 47 ja ne iskevät silti 2000-3000 O_O; Sitten kun niitä vielä hyökkää niskaan 3-4 yhtä aikaa, niin toivoa on aika vähän bubblenkin kanssa. Ja oli minulla myös protect ja shell käytössä.

Täytyy palailla niihin maisemiin myöhemmin. Kumpikin paikka kyllä näytti ihan kiinnostavalta, mutta ei niissä kovin pitkälle pääsisi etenemään. Fleellä saattaisi johonkin asti selvitä, mutta olen jo aiemmin todennut, että se taktiikka ei ole kovinkaan hyvä. Jossain vaiheessa tulee ongelmia ja paljon.

Aijuu, kävin myös Westersandin puolella tutkimassa sen hiekkamyrskypaikan, mutta siellä vain kävi samalla tavalla kuin Estersandin puolella. Olen varma, että siinä on joku jekku. En vain ole vielä keksinyt sitä. Siihenkin voi sitten jossain vaiheessa paneutua.

Kohta vain alkaa Giruvegan kutsua. Aika pitkään onnistuin sitä mestaa välttelemään. Sinne mennessä ekaa kertaa olin kait jollain levelillä 47 parhaimmillaan, nyt on 9 leveliä enemmän ja yli 20 tuntia kehittämistä takana. Seuraavan kerran voisin kakkostiimiäni kehitellä sitten, kun parempi tiimi alkaa lähestyä 99 leveliä.

Lauantai 31.03.2007 22:57

Selvittelin asiaa, kun jäi vaivaamaan saamani väärä tieto. Tarvitsen vielä 4 hunttia, ennen kuin saan niitä pahuksen kuplavöitä. No, ajattelin tietysti hoitaa asian pois alta, mutta etsiessäni erästä asiakasta törmäsin johonkin hiekkamyrskyjen tutkija -heppuun. Se sitten vihjaisi kaverista, joka tietää siitä hiekkamyrskystä, jota olen tässä jo hieman ehtinyt ihmetellä.

Näin loistavasti eksyin sivuraiteille. Juoksin ensin Lowtownissa ja sen jälkeen Westersandilla tuota sidequestia suorittamassa. Ja lopulta pääsin pieksemään rumaa dinosaurusta, joka näin sivumennen sanoen hoitui parissa minuutissa, vaikka olikin bossi.

Sen jälkeen eksyin Estersandin South Bank Villageen ja pääsin vihdoin lautalla liikkumaan. Sen pikkupojan perhe löytyi joen toiselta puolelta ja pääsin kaktus-jahtiin. Kun se homma oli suoritettu, puhuin huvikseni Dantron vaimolle, joka alkoikin juoksuttaa minua oikein huolella joidenkin lääkkeiden perässä. No, se sidequest on vielä kesken, koska tympäännyin hommaan, mutta ehkä myöhemmin voi sen hoitaa.

Eli huntit ovat vieläkin tekemättä, mutta eipä voi mitään... Teen kun kerkiän.

Sunnuntai 01.04.2007 14:47

Kaksi sidequestia ja neljä hunttia. Ei siinä niin kovin kauan sitten mennytkään. Sitten ostin kuplavyöt kaikille, eikä rankaissutkaan kuin reilulla 100 000 gillillä, että kivat siitä. No, minulla kyllä on rahaa oli 500 000, joten ei se oikeasti niin paha ollut.

Pari hunteista tuotti pientä vaikeutta. Trikster oli varsinainen riesa nopeutensa takia, varsinkin kun samaan soppaan änki pari sutta ja yksi elementtaali riehumaan. Balthier otti osumaa vähän liikaa ja jouduin vaihtamaan Asheen, mutta selvisinpä kuitenkin.

Ja sitten Afenin tie kulki vihdoin Giruveganiin, koska sain tehtyä kaiken, mitä uhosin tekeväni ennen sinne menoa. Hurjaa, en nimittäin edes itse uskonut, että niin oikeasti kävisi.

Paikka ei ollutkaan enää ihan niin kamala kuin ennen. Vivianien ja Gargoilien kanssa tuskailin hieman, mutta esuna ja pari esinettä auttoivat kummasti. Onneksi varastot olivat hyvällä mallilla. Tosin seuraavan Gate Crystalin jälkeen pitänee teleportata Rabanastreen vähän ostoksille joka tapauksessa.

Nyt minulla on vain paha epäilys, että sen Gate Crystalin löytämiseen menee pirusti aikaa. Pääsin paikkaan, jossa on save point, eikä mitään muuta. Okei, siellä on yksi portti, joka ei liikahda mitenkään. Olen aika ulalla, mitä ihmettä siellä pitää tehdä, joten tässä voi todellakin mennä aikaa. Ehkä vielä keksin sinne piilotetun jekun, mutta heikolta näyttää. Jos en ole ihan sokea, niin siellä ei ole tosiaan yhtään mitään. Ei vihuja, ei arkkuja, ei vipuja tai mitään. Tyhjiä käytäviä vain.

Paikan/portin nimi taisi olla Fire Gate. Yritin vanhaa jippoa ja kutsuin Beliaksen, mutta sekään ei vaikuttanut porttiin. Jostain muusta on nyt kyse... Tietysti voisi vielä kokeilla Mateuksen kutsumista, mutta sen elementtihän on jää, joten miksi tuliportilla? No jaa, ei voi tietää.

Levelit:

Vaan, Balthier, Fran - 58
Basch, Ashe, Penelo - 56

Sain muuten Sky Pirate's Deniin merkinnän siitä, että olen käyttänyt yli 1 000 000 gilliä ostoksiin. Järkyttävä summa kerta kaikkiaan, mutta toisaalta kyllähän sitä melkein 90 pelitunnin aikana tuleekin jo tehtyä ostoksia.

Aijuu, Sassan oli todella söpö <3 Siis eipä se sen kummemman näköinen ollut kuin ne muutkaan pyöreät linnut (en muista lajin nimeä), mutta ne avioliittoajatukset ihmisen kanssa. Hih, ihuna lintu.

Sain myös Barheim's key'n. En tiedä tarkalleen, mihin sitä pitäisi käyttää (no juu, varmaankin johonkin mestaan Barheim Passagessa :P), mutta ehkä sekin selviää, kun jaksan mennä tutkimaan asiaa.

Kävin myös uudestaan Henne Minesissa. Ei merkkiäkään Zodiac Spearesta, mutta toisaalta se nyt ei ole mikään yllätys. Ehkä sitten ennen viimeistä vastusta voisi ravata siellä toiveekkaana vähän enemmän, mutta epäilen vahvasti, ettei minulla käy niin maksimaalisen hyvää tuuria, että todella saisin sen. Siitä huolimatta en ole kyllä ihan heti aloittamassa peliä alusta, sen verran paljon on tullut tässä tehtyä työtä.

"Aijuu, Sassan oli todella söpö <
Perjantai 06.04.2007 18:36

5-6 tuntia tuli taas pelattua. Giruvegan on onnellisesti takana ja nyt olen Pharoksessa. On muuten aika hemmetin rasittava paikka. Vetäisin juuri komeasti Game Overin kohdassa, jossa pitää etsiä ensimmäiseksi joku seal of night tai jotain sinnepäin. Ei ole aavistustakaan, mitä way stonea pitää käyttää.

Levelit:

Vaan, Balthier, Fran - 59
Basch, Ashe, Penelo - 56

Ostelin uudet aseet ja suojat kaikille. Mitään überasetta ei ole vieläkään tullut vastaan, mutta kaipa näillä pärjää. Ainoa ongelmahan tällä hetkellä tuntuu olevan se, että keksii oikean tavan edetä. Bossitkin ovat hoituneet hienosti. Tänään vastaan tulleissa olen käyttänyt vain yhdessä quickening-putkea, muut ovat menneet ihan vain mätkimällä, eikä niihin ole edes niin kamalasti aikaa tuhlaantunut. Olen ihan tyytyväinen tämän päivän saavutuksiin, vaikka se kuolema ketuttaakin. No, ehkä keksin vielä oikean ratkaisun.

Jäin vähän miettimään, miksi Balthier olisi valmis antamaan ilmalaivansa Vaanille, jos hänelle itselleen sattuu jotain. Fran on kuitenkin kulkenut hänen mukanaan jonkin aikaa, joten minusta Fran olisi siinä tapauksessa enemmän oikeutettu siihen alukseen. No jaa... Balthier on kyllä vaikuttanut semi-homolta, joten ehkä tässä on takana jotain muutakin. Tai sitten minulla on vain liikaa mielikuvitusta x)

Perjantai 06.04.2007 23:44
Ratkaisu löytyi ja löytyi sitten pelin loppukin. Vaan, Balthier ja Fran olivat levelillä 60 ja loput 56, mutta huonompaa tiimiä en edes tarvinnut. Quickeningit unohdin myös, kun innostuin mättämään vihuja oikein kunnolla.

Nyt on todella tyhjä olo... jotenkin en vielä käsitä, että reilun kuukauden peliputki on todellakin loppu. Toki pelissä riittää yhtä sun toista tehtävää, mutta juonen osalta kaikki on nyt nähty. Se on vähän surullista.

Loppu oli... No, petyin, ettei loppudemossa enää näytetty Balthieria ja Frania, mutta toisaalta heidän karkaamisensa kahdestaan oli melkoisen romanttista. Olinkin koko ajan sitä mieltä, että he ovat pari. Olisivat saaneet suudella siellä Pharoksessa Cidin kuoleman jälkeen, se olisi nimittäin ollut täydellistä <3

Äh, olen ihan sanaton. Surettaa ja ties mitä muuta. Ihana peli, ihanat hahmot. Tahdon lisää! Mietin tässä, pitääkö minun tosiaan ostaa Nintendo DS, että saan Revenagt Wingsin (tai jotain sinnepäin) sitten, kun se täällä Euroopassa ilmestyy. Ensimmäistä kertaa toivon ihan aidosti FF:lle jatko-osaa. Se saisi tulla PS2:lle ja kertoa Balthierista ja Franista. Sellainen tilaukseen, kiitos. Olisi myös kiva, jos se ilmestyisi Euroopassa ennen vuotta 2010.

Ah ja voih, ehkä suljen suuni ja jatkan itsekseni tätä hämmästelyä. Mahtava kokemus tämä peli. En kadu yhtään, että jätin uudet vaatteet hankkimatta ja satsasin synttärilahjarahani tähän.

The leading man never dies <3

Ei kommentteja