Joku vanhoja muistelee... (Osa II)

Toinen osa naftaliinista kaivettuja höpinöitä. Nämä ovat edelleen minusta aika valaisevia, joskin onneksi hieman fiksumpia kuin ne yleiset jutut, joita viisi vuotta sitten olen kirjoittanut. Monesta asiasta olen edelleen samaa mieltä, kun kahdestatoista puhutaan, mutta itse ilmaisuni on välillä jokseenkin mielenkiintoista... tai sitten vain katselen sitä itse turhan kriittisesti. Voi olla, että näistä nykyisistä jutuista tulee sama fiilis viiden vuoden päästä.

FINAL FANTASY XII - Suuri läpipeluu vuodelta 2007

Lauantai 03.03.2007 00:06

Hah, tänään en mennyt pelissä ollenkaan eteenpäin, vaan kehitin pelkästään hahmoja. Löysin lisenssilaudalta sellaisia kivoja juttuja kuin HP +200 ja HP +500 :) Hassua kyllä kuvitella, että kaikista ihmisistä minä innostuin kehittämään viitisen tuntia hahmojani... mutta se johtuu puhtaasti siitä, että taistelusysteemi on paras ikinä. Taistelut kulkevat mutkattomasti ja mukavasti, kun taas aiemmissa peleissä niihin satunnaisiin mättöihin tympiintyy hyvinkin äkkiä.

Levelit:

Vaan - 33
Balthier - 34
Fran - 33

Huomenna kehittelen vielä yhden levelin sekä Franille että Vaanille ja hommaan miehille sen HP +500. Sitten lähden viidakkoon mättämään bossia, joka kuusi leveliä sitten heitti Game Over -ruutua. Nyt varmaan pitäisi jo hoitua helpommin. Alkuun quickening-iskut ja sitten vanhanaikaista mättöä. Sitten loppuun tarvittaessa vielä heikoimmilta hahmoilta quickeningit... Sillä tavalla on päässyt jo monta bossia helposti. Eiköhän tämäkin siis mene nyt, kun on korkeammat levelit ^^

Elder Wyrm voi aiheuttaa päänsärkyä.
Lauantai 03.03.2007 20:22

Reilu yhdeksän tuntia tuli sitten pelattua. Bossin kohdalla tuli vielä yksi Game Over -ruutu, mutta sitten sekin hoitui kohtuu helposti. Sen jälkeen vain eteenpäin pelissä. Pari kolme muutakin bossia tuli hoideltua. Joku temppeli oli ajaa hermoromahduksen partaalle, koska a) en tykkää niistä yhtään, b) en meinannut älytä, mitä siellä olisi pitänyt tehdä ja c) se oli täynnä jotain sinisiä pommeja, joita vastaan ei ollut juurikaan mahdollisuuksia. No, lopulta sekin hoitui.

Judge joku oli myös aika haasteellinen, vaati kaksi yritystä, joista jälkimmäisellä tosin meni helposti läpi. Piti vain pienemmät viholliset mätkiä ensin kumoon ja sitten käydä ison kihon kimppuun.

Nyt olen suunnistamassa Archadiaan. Tällä hetkellä majailen jossakin Hunterien kylässä aivan ihanalla rannalla. Tai no se olisi ihana, jos taivaalla ei kaartelisi suorastaan tappavia lintuja. Fran on ainoa, jolla on jousipyssy, joten niiden lahtaaminen todellakin käy työstä. Mietin tässä, pitääkö minun tosiaan alkaa hommata lisenssejä jousipyssyihin tai tuliaseisiin joukolle, että pärjään niitä vastaan. Seuraavaksi nimittäin pitäisi taas vetää kehittämisputki. Vinkkejä otetaan vastaan x)

Levelit:

Vaan - 36
Balthier - 37
Fran - 37

Balthier-parka säälittää minua. Arvelin jo aiemmin, että hänellä olisi jotain ongelmia isänsä kanssa, mutta että se osoittautui oikeaksi arvioksi... kurjaa. En tosin olisi osannut kuvitellakaan, että hän on ollut Judge, hän kun ei vaikuta yhtään sellaiselta. Tosin se, että hän karkasi ja lähti viettämään toisenlaista elämää, sopii oikein hyvin kuvaan :) Kiinnostaisi tietää, miten hän ja Fran tapasivat, mutta ehkäpä se selviää myöhemmin.

Toivon totisesti, että Balthierin ja Ashen välille ei muodostu suhdetta. Jotenkin tuntuu, että Balthier katselee Ashea sillä silmällä, enkä pidä ajatuksesta yhtään. Jos minä sen piraatin jollekulle parittaisin, niin kyseessä olisi ehdottomasti Fran. Ashe voi pariutua vaikka Vaanin kanssa, mikäli Peneloa ei kiinnosta. Muussa tapauksessa neiti prinsessa saa minun puolestani jäädä suremaan kuollutta prinssiään.

Tähän mennessä Balthierista ja Franista on kerrottu mielenkiintoisia asioita. Kummallakin on hankala menneisyys, josta haluan todellakin tietää lisää. Tosin myös Baschilla ja Ashella on suruja takanaan, miksei myös Penelolla ja Vaanilla. Pelissä tuntuu olevan tietynlainen rakastettujen menettämisen teema. Penelo ja Vaan ovat orpoja, samoin Ashe, jolta on kuollut myös puoliso. Fran on joutunut katkaisemaan siteensä perheeseensä/sukuunsa/whatever ja Balthier on hylännyt isänsä. Basch puolestaan joutui kärsimään kaksoisveljensä teoista ja oli pitkään epäiltynä kuninkaan murhasta. Eipä ole helppoa kellään.

Hahmot ovat kyllä kiinnostavia, mutta heistä kerrotaan ihan liian vähän. Erityisesti Balthierin ja Franin menneisyyttä pitäisi avata syvemmältä, muut eivät ole niin justiinsa. Toivottavasti pelin edetessä niin käykin.

Täytyy kyllä sanoa, ettei tätä peliä vedetä perinteissä 60 tunnissa läpi. Tähän mennessä on pelattu noin 42 tuntia ja vieläkin tuntuu, että olen ihan alussa... eikä Beastiaryssakaan ole puoliakaan vihuja kerättynä, joten en voi olla edes puolessa välissä peliä. Ehkä hyvä niin, sillä pelaamista sitten ainakin riittää. Toisaalta harmittaa jo nyt, koska tiedän, ettei loman jälkeen ole enää aikaa pelata kunnolla. Ehkä tunti tai pari illassa, ja jokainenhan tietää, ettei se riitä mihinkään, se vain turhauttaa.

Saa nyt nähdä, saanko peliä läpi edes ennen kesää... mutta riittääpähän sitten hauskaa suht pitkäksi aikaa ^^;


Sunnuntai 04.03.2007 18:01

Tänään ei ole juurikaan kertomista. Kehitin Hunters' Campin ympäristössä hahmoja. Älysin jopa, että jos laitan gampitteihin Foe: Flying --> thundara, niin alkaa ne linnutkin hoitua. Mukavasti meni iltapäivä niitä ja muutamia muita vihuja paiskoessa.

Levelit:

Vaan - 40
Balthier - 41
Fran - 41

Pelitunteja:
n. 50 h

Rahaa:
n. 80 000 gil

Fran ja Balthier päätyivät tänään heiluttamaan sotakirveitä, koska tarjolla ei ollut Franille sitä kirvestä parempaa jousipyssyä, eikä Balthierille parempaa keihästä. Vaan pysyttelee edelleen miekoissa, mutta varmaan pitää hänellekin kohta puoliin hankkia lisenssejä johonkin muuhunkin asetyyppiin.

Maanantai 05.03.2007 14:12

Illalla on tentti, joten mikä olisikaan loogisempi tapa viettää päivää kuin pelata taas :P

Etenin nyt Old Archadesiin. Kiva paikka, mutta minulla ei ole aavistustakaan, miten pääsen sieltä eteenpäin. Voi olla, että jos en keksi mitään, niin teleporttaan itseni pois sieltä ja menen suorittamaan sivutehtäviä... mutta katsoo nyt. Yleensä minulla kuitenkin välähtää seuraavana tai sitä seuraavana päivänä, mitä oikeastaan pitäisi tehdä.

Levelit eivät ole juuri nousseet:

Vaan - 42
Balthier - 42
Fran - 42

Tätä kaupunkia edeltävissä kaivoksissa, tai mitä olivatkaan, pomotaistelu oli rankaista aika pahasti. Basch oli viimeinen toimintakykyinen jäljellä (level 11 >.<), mutta ihme kyllä sain hänellä sitten tapettua sen vihulaisen. Tiukille veti. Basch oli itsekin kuoleman kielissä, mutta juuri ja juuri sai sen pirulaisen hengiltä kuitenkin.

Nyt varmaan olisi taas hyvä hetki tosiaan häippäistä jonnekin ja mennä kehittämään hahmoja. Löytyisi vain joku sellainen kiva paikka, jossa jaksaa muutaman tunnin ravata edes takaisin. Ozmone Plainsista pidin hyvin paljon, mutta siellä alkaa olla liian heikkoja vihollisia, jos meinasin expoakin kerätä enemmän.

Basch pelastaa päivän.
Keskiviikko 07.03.2007 23:01

Sellaisen tunnin verran ehdin jopa pelata, vaikka oli koko päivä vapaata. No, piti lukea tenttikirja loppuun, viedä se kirjastoon, käydä kaupassa ja laittaa ruokaa... Sitten alkoi väsyttää niin pahasti, että nukahdin. Lopulta herättyäni en sitten ehtinyt enää pelata paljon mitään, koska miehen piti päästä ajoissa katsomaan Myytinmurtajia.

Archadesissa (sekö se oli vai Archadia?) sijaitsen tällä hetkellä. Mikäli oikein tajusin, niin minun pitäisi puhua yhdeksälle tyypille tietenkin oikeille, että saan jotain tavaroita, joiden avulla pääsen seuraavaan paikkaan. Niin ja Balthier odottelee minua kaupungin keskustassa. Hmmm, kuulostipa ajatus herkulliselta. Totuuden nimessä pitänee korjata, että Balthier odottelee Vaania ja kumppaneita. Voi mikä sääli :D Olin kyllä saada slaagin, kun herra Piraatti ilmoitti lähtevänsä hoitelemaan omia asioitaan.

Ja se Balthierin vanha tuttu... Jules hänen nimensä taisi olla. Siinä tyypissä on jotain äärimmäisen epäilyttävää. Olen kyllä maksanut hänelle kiltisti ohjeista, mutta en pidä hepusta. Hän huijaa taatusti jollain tavalla, iskee puukon selkään heti, kun tulee tilaisuus. Voisin melkein veikata, että rahanahneudessaan tyyppi menee vielä ilmoittamaan imperiumille, että kaupungissa pyörii prinsessa Ashe kapinallisjoukon kanssa.

No, se selviää varmaan viikonlopun aikana. Yritän kyllä huomennakin ehtiä pelata, mutta saa nähdä, miten käy. Pitää tehdä liiketoimintasuunnitelmaa ja ruokaa. Sen jälkeen on taas väsyväsy, joten en välttämättä edes pysy hereillä pelatakseni. Toivottavasti kuitenkin jaksaisin.

Toisaalta pelaan kaikki yöt peliä unissani, joten menetys ei ole niin suuri. Ainoa tylsyys unissa on, että ne ovat lähinnä vihollisten lahtaamista milloin missäkinpäin karttaa, joten ne eivät ole kovin värikkäitä... mitä nyt aseet välillä vaihtuvat ja viholliset tietty.

Tosin yhden hyödyllisen unenkin näin kerran. Olin Ozmone Plainsilla ja etsin tietä chocobolla johonkin kaivoksiin (h*tto tätä surkeaa nimimuistiani). No, en löytänyt reittiä hereillä ollessani, mutta nukkuessani näin, mistä se meni. Okei, todennäköisesti se oli vilahtanut silmieni editse pelatessa ja jäänyt alitajuntaani, vaikken tajunnutkaan asiaa. Sitten unessa se pulpahti pintaan, koska asia vaivasi minua kovasti. Arvata saattaa, että heti herättyäni piti saada pleikkari tulille ja äkkiä pelaamaan peliä eteenpäin :D

Torstai 08.03.2007 22:25

Hieman jaksoin tänäänkin pelailla. Hirveä väsymys iski, joten kohta on varmaan syytä painella suosiolla petiin. Tosin ensin piti taas tulla tänne kirjoittelemaan. Jos ei muuten, niin jalokuusen iloksi :D

Tuli sitten tänään tutustuttua hieman paremmin Balthierin rakkaaseen isään Cidiin. Eipä ole aiemmin Cidit yhtä k-päisiä olleet. Jotenkin se äijä kävi hermoille ja pahasti. En yhtään ihmettele, että Balthier aikoinaan lähti kävelemään. En minäkään nimittäin tuollaista isää haluaisi. Ja käy vielä oman poikansa kimppuun, idiootti.

Se taistelu kuitenkin hoitui ihan helposti, mistä voisi päätellä, että levelit ovat tällä hetkellä kohdillaan. Tosin ajattelin tässä, että kohta pitäisi taas mennä kehittämään.

Seuraavaksi pitäisi suunnistaa Feywoodiin, mutta sitä ennen suoritan ainakin yhden huntin... ja tosiaan joku kehitysmesta pitäisi keksiä. Joka paikassa vaan tuntuu olevan häiritseviä lentäviä örsimörsejä, jotka tuottavat edelleen ongelmia. Magiaahan niihin varmaan on suositeltavaa käyttää, koska kenelläkään ei tällä hetkellä ole jousipyssyjä tai tuliaseita. Fran ja Balthier kantavat kirveitä, ja Vaanilla on miekka. Inhoan tosiaan niitä lentäviä otuksia, mutta kai niitä on vain opeteltava sietämään. Kyllä ne yleensä voittaa, jos niitä ei hyöki useampi niskaan kerralla.

Feywood epäilyttää minua hieman paikkana, koska se on etelään siitä viidakosta. En pitänyt kyseisestä paikasta, enkä myöskään talvimaisemasta, joka levittäytyi viidakon itäpuolella. Toisaalta Ozmone Plains oli aivan ihana paikka... kenties sitten etelästäkin löytyy jotain siedettävää, mutta epäilen sitä kuitenkin. Saa nähdä, miten käy... pidänkö vai en.

Salikawoodsissa puolestaan odottelisi yhä Bomb King, jota voisi käydä paiskomassa tässä välissä... tai ainakin kokeilla. Olen kuullut, ettei sitä voita kovinkaan helpolla. Niin ja olisihan noita Espereitakin jokunen jo haettavissa, kun vain jaksaisi lähteä etsimään. Totuus vain tuntuu olevan, ettei niillä tee hevonv*tun p*skaakaan, joten en sitten tiedä, jaksanko tässä vaiheessa nähdä vaivaa. Ehkä sitten, kun yritän pelata pelin 100%:sti läpi (mihin muuten saa varmasti uppoamaan aikaa).

Mutta mutta... täytyy sanoa, että tämä peli kyllä pääsee hyvin tasoihin ysin kanssa. Monet haukkuvat juonta tai sen puutetta, mutta minua jaksaa kiinnostaa. Voihan se olla, että mieli muuttuu vielä, mutta ei välttämättä. Olen itsepäistä sorttia :D Erityisesti minua vain kiinnostaisi, millainen yhteinen menneisyys Balthierilla ja Franilla on ja onko (ollut) suhdetta vai onko kyse puhtaasti ystävyydestä. Minusta he olisivat hyvä pari. Ja näköjään minä saan melko puhtaasti poliittiseen peliinkin ympättyä draamaa, jos en muualla, niin oman pääni sisässä. Voisin lisätä tähän, että olen melko varma, että Penelo on ihastunut Larsaan. Haluaisiko joku muuten kertoa minulle, minkä ikäinen Larsa edes on? Minusta hän näyttää aika nuorelta, ja sen takia tuo Penelon selvä ihastus on aika hämmentävä seikka... hmmm.

No juu, ehkä siinä nyt oli kaikki tällä kertaa. Hirveitä romaaneja tulee raapustettua tästäkin aiheesta. Jotkut päiväkirjaani kyttäävistä ovat varmaan jo korviaan myöten täynnä koko FFXII:ta :D

Ja vielä levelit:
Vaan, Fran, Balthier - 43

*muoks*

Arvasinhan muuten, että Julesissa olisi jotain hämärää. Ei hän nyt niin pahasti puukottanut selkään kuin uumoilin, mutta pissitti kuitenkin.

Lauantai 10.03.2007 00:34

Tänään oli näköjään hermot menee päivä. Feywoodissa sai pyöriä hyvän tovin, ennen kuin keksi, mitä oikeastaan piti tehdä. Tosin kun sain illuusiomysteerin ratkaistua, niin ei se nyt kovin vaikeaa ollutkaan. Pari leveliäkin tuli siinä suht helposti pyöriessä edestakaisin.

Portin sai helposti auki. Sen kuin kutsui Beliasin. Näköjään espereistäkin on sentään jotain hyötyä... muuten en kyllä keksi, mihin niitä voisi käyttää. Ehkä jossain hunteissa sitten myöhemmin.

Saavuin sitten Giruveganiin. Bossi hoitui muutamalla huitaisulla, ei tehnyt edes tiukkaa. No, okei Balthier otti ja kuoli, mutta sekään ei ollut mikään ongelma. Ashe tilalle ja hirviö kumoon. Tosin siihen se helppous ja hauskuus sitten jäikin.

Kaikki olisi varmaan mennyt ihan hyvin, ellen olisi seuraavassa paikassa törmännyt pariin äärimmäisen ärsyttävään Malboron tapaiseen ökkömönkiäiseen. Kaikki taudit niskaan, mukaan lukien disease, eikä siinä vaiheessa ollut enää toivoakaan. Sain kyllä kaikki tarvittavat jutut tehtyä, mutta huonompi tiimi oli pakko ottaa käyttöön. No, viimeisen vivun (mikälie systeemi nyt olikaan) kohdalla vihu tuli ja iski selkään... ja kappas, Game Over -ruutu tuli jälleen hyvin tutuksi. P*skat. Niin lähellä ja silti niin kaukana <_< Riitti tälle päivälle. Huomenna etsin ostan acressorin, joka estää diseasen (kai niitä jossain myydään) ja palaan yrittämään uudestaan. Ketuttaa vaan huolella se bossi ja menetetyt LP:t. Baschkin sai jopa levelin, mikä sekin nyt meni hukkaan.

Levelit:

Vaan, Fran, Balthier - 45

Aijuu, ennen kuin edes lähdin törttöilemään Feywoodiin, niin yritin suorittaa Giza Plainsilla hunttia. Jonkin sortin kilppari olisi ilmeisesti pitänyt vangita uurnaan. Johonkin jättikokoiseen kilpikonnaan törmäsin kyllä kolmekin kertaa, mutta sitä markia en kyllä löytänyt. Missähän hemmetissä sekin piileksii? Lisäraha ei olisi yhtään pahitteeksi, mutta tietysti en löydä sitä, hmph.

Ja kävinpä sitten Henne Minesin "toisessa" päässäkin. Oli kivoja lepakoita, jotka olivat levelillä 65. Jäi kummasti se paikka sitten tutkimatta...

Hupsis taas kerran.

Lauantai 10.03.2007 17:33


No, ei oikeastaan edes spoilaa kovin paljon. Sompailin ympäri maailmaa (en muuten vieläkään löytänyt sitä kilpparia) touhuamassa kaikenlaista. Kävin Archadesissa viemässä ihmisten viestejä saadakseni sandalwood chopin (piti niitä toisia ensin kerätä 28). Ajattelin, että siitä olisi paljonkin hyötyä.

Pääsinpä peräti yhteen paikkaan, jossa en ollut aiemmin käynyt. Siellä riehui ylikasvanut kana (juu-u, en muista niiden nimeä) ja oli pari tyyppiä, joille pystyi puhumaan. Mitään sanottavaa hyötyä paikasta ei kuitenkaan ollut.

Sitten reilun tunnin myöhemmin kävin hoitelemassa sen eilisen bossin uudelleen ja tällä kertaa seivasin sen jälkeen heti. Uskaltauduin sinne veemaiseen paikkaankin, mutta tulin siihen tulokseen, että on varmaan pakko mennä Feywoodin puolelle kehittämään vielä pari leveliä lisää. Huomasin sellaisenkin jutun, että Balthierille en ole muistanut hommata lisenssiä HP +150, joten se pitää ehdottomasti hankkia. Vaatii 70 LP:tä ja minulla on 65 juuri nyt. Eli ei mene kovin pitkään siihen. Sitten hommataan lisenssilaudalta kaikille sellainen esine, jolla saa tupla-EXPot (ostin kyseisen esineen jo) ja pitäisi kehittäminen mennä vähän nopeammin, mikä olisi erittäin mukava asia, koska en tykännyt Feywoodista yhtään. Minnekään pidemmälle ei kuitenkaan tällä hetkellä kannata mennä kehittämään.

Voipi olla, että paneudun asiaan jo tänään myöhemmin, kunhan ketutus menee ohitse. Juuri nyt en jaksa keskittyä niin paljon... ja toisekseen mies alkoi katsoa telkkaa x)

Levelit:

Vaan - 45
Fran, Balthier - 46

Ei kommentteja