Ajatuksia hahmoista osa 5: Tidus

Täytynee tähän sarjaan palata taas välillä. Ei siitä edellisestä postauksesta mielestäni niin kovin kauan ole, mutta tuohon väliin on silti mahtunut aika monta juttua. Toisaalta ihan mukavaa, kun on useampi aihe, johon keskittyä, ettei tule koko ajan yhtä ja samaa.

Tidus (Final Fantasy X ja Final Fantasy X-2)

Minulle tulee ensimmäisenä Tiduksesta mieleen kaksi repliikkiä:
"This is my story."
"I'm hungry!"

Palattakoon noihin myöhemmin, mennään ensin ihan alkuun. Kymppi siis lähti peluuseen aika pian ysin jälkeen. Ysiin olin totaalisen rakastunut, joten uutukaista kohtaan minulla oli luonnollisesti korkeat odotukset. Koska myös Zidane oli ollut mieleeni ja olin kuullut, että kympissä jatketaan päähahmon osalta pirteämpää linjaa, olin kaikin puolin tyytyväinen tilanteeseen. Mielessä ei edes käynyt, ettenkö voisi pitää pelistä.

Pelin alku vaikutti lupaavalta. Pidän edelleen aloituskappaleesta todella paljon. Sitten Tidus esiteltiin. Reaktioni oli ensialkuun aika neutraali, jätkä ei herättynyt tunteita puolesta tahi vastaan, kunhan nyt oli. Kuitenkin jo muutaman pelitunnin jälkeen aloin tuntea ärtymystä. En osannut tarkkaan määritellä, mistä se johtui, mutta jokin Tiduksen yleisessä olemuksessa kävi nyppimään. Lisäksi kärsin suurta myötähäpeää, kun nulikka meni Blitzball-turnauksen alussa julistamaan varmaa voittoa. Eihän se olisi ollut noloa, jos voitto olisi tullut, mutta minä ja urheilu emme sovi yhteen, joten aavistin kyllä, miten käy.

Onko tuolla väliä? Ei varman pitäisi olla, kun yksin vielä pelaa, mutta kyseinen kohtaus laski Tiduksen pisteitä. Lisää alaspäin ropinaa tuli naurukohtauksen myötä. Käsi ylös, kenen mielestä se ei ole karmea. Näiden lisäksi Tidus julisti pitkin matkaa, kuinka kyseessä on juuri hänen tarinansa. Tuosta minulle tuli lähinnä vaikutelma itsekeskeisestä kakarasta. Onhan Tiduksella tärkeä rooli, mutta näen tarinan silti kuuluvan enemmän Yunalle. Toki tästä voidaan varmasti olla montaa mieltä.

Mainittakoon, että pelin alkupuolella Tidus myös ahkerasti hokee olevansa nälkäinen. Eihän siinä sinällään mitään, Quinallakin on nälkä koko ysin ajan. Tidus tosin ei taida saada ruokaa kuin kerran koko pelin aikana ja silloin hän syö tarjottimenkin xD Okei, myönnettään, että jätkällä on jonkinlainen huumoriarvo.

Olen aiemminkin sanonut, että olin nuorempana paljon mustavalkoisempi ja ehkä kriittisempikin. Jos inhosin jotakuta hahmoa, inhoni oli erittäin syvää. Nykyisin asenteeni on ehkä himpun verran lievempi. Esimerkiksi en pidä kolmentoista Hopesta, inhottava vinkupentu, mutta ei hän aiheuta minulle sellaisia antipatioita kuin Tidus aikanaan. Toisaalta on myönnettävä, että antipatioiden aiheuttamisessa Caius taas on omaa luokkaansa, mutta en mene tähän nyt tarkemmin, koska hänestä on tulossa oma juttunsakin.

Mutta niin... kymppi on yksi niistä peleistä, joka on ollut minulla pisimpään kesken. Päähahmo (ja pääpari) ei koskaan motivoinut minua pelin loppuun pelaamisen suhteen, joten vuonna 2002 aloitettu peli sai päätöksensä vasta kesällä 2010. Tästäkin on kiittäminen kaveria, ilman häntä en olisi luultavasti viitsinyt vaivautua... ja itse asiassa hän sen lopun pelasi, minä vain katselin.

Ja olihan se surullinen. En sano, että pitäisin Tiduksesta vieläkään, mutta kyllä vanhakin herkistyy tuollaisina hetkinä. Loppu teki Tiduksesta hieman traagisen hahmon, joten häntä oli ehkä hitusen helpompi sietää.

Tai olisi ollut, mutta sitten tapahtui Final Fantasy X-2. Ensin päätin, etten osta koko peliä, mutta kahtatoista odotellessa sorruin, kun löysin sen alelaarista. Chocobon munat sentään! En mene siihen peliin nyt tarkemmin, mutta Tiduksen paluu on kyllä yksi huonoimmista vedoista. Se vie pohjan kympin traagisuudelta ja surullisuudelta. Joo, tykkään onnellisista lopuista, mutta joskus se onneton on silti parempi vaihtoehto.

Sitten on vielä sanottava Dissidian Tiduksesta, että se jätkä on kyllä ärsyttävä potenssiin kolme. Ylipäätään Dissidian hahmot tuntuvat olevan kärjistettyjä versioita alkuperäisistä eikä se ainakaan Tiduksen kohdalla paranna tilannetta. En vain jaksaisi kuunnella häntä, mutta minkäs teet. Hänenkin tarinansa on pelattava läpi, jos aikoo pelissä edetä.

Nykyisin minulla on vähän ristiriitaiset tunteet Tiduksesta. Olen kirjoittanut useamman ficin, jossa hänellä on ollut jonkinlainen rooli. Tavallaan tykkään käyttää häntä tarinoissa, hänestä voi repiä huumoria ja hänen typerille piirteilleen on hauska naureskella. Luultavasti en pystyisi kirjoittamaan hänestä kovinkaan vakavaa juttua.

Tuosta huolimatta tuttu ärtymys nostaa päätään, kun pelaa kymppiä tai Dissidiaa. Tiduksella on siis varmasti paikkansa, mutta lempihahmojeni joukkoon hänellä ei silti ole asiaa.

Sarjassa vielä tulossa:

- Weiss (FFVII: DoC)
- Laguna (FFVIII)
- Terra (FFVI)
- Caius (FFXIII-2)
- Lani (FFIX)
- Leblanc (FFX-2)
- Serah (FFXIII, FFXIII-2)
- Paine (FFX-2)
- Snow (FFXIII, FFXIII-2)

(Ja edelleen saa ehdotella mielenkiintoisia hahmoja listalle.)

PS. Jee, 20 lukijaa on täynnä ^^

12 kommenttia

 1. Tidus on mun kohdalla aika neutraali hahmo. Hän ei ole parhaimpia FF -mieshahoja, mutta ei hän niistä pahimmastakaan päästä ole. Oli kyllä taas mielenkiintoista lukea ajatuksiasi tästäkin hahmosta :)

  Ja saakos ehdotella, että kertoilisit mielipidettäsi joistain näistä FF -hahmoista: Serah (FF XIII ja XIII-2), Paine (FF X-2) ja Snow (FF XII)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Tidus ei ole pahimmasta päästä. Hänellä on tosiaan ainakin jonkinlaista huumoriarvoa, jos ei muuta ;D

   Lisäänpä nuokin hahmot listaan. Kiva, että näitä kertyy. Jälleen on nimittäin sellaisia, joihin en olisi välttämättä itse päätynyt ^^

   Poista
 2. Hehe, voi reppana sinua, ajattelin kun luin tätä. x) Olet todella inhonnut kyseistä hahmoa ja paljon. Oli kiva silti kun kirjoitit, kyseessä on oman ff-historian merkittävin henkilö luultavasti, koska siitä kaikki on omalla kohdalla saanut alkunsa. x)

  Nyt kuitenkin kun pelasin sen kesällä uudelleen, komppaan mielipidettäsi tuosta "This is my Story"-höpinästä ja siitä, että kyseessä oli minustakin enemmän Yunan tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, Tidus oli melkoinen pettymys Zidanen jälkeen x)

   Ekat on aina merkityksellisiä jossain määrin ja varsinkin silloin, kun oikein kunnolla innostuu jostain. Ja hyvin voin kirjoitella myös hahmoista, jotka ei ole omia suosikkeja. Niitä omia intoilun kohteita kuitenkin tulee käsiteltyä vähän joka välissä, niin tätä kautta saa vaihtelua juttuihin.

   Poista
 3. kuka lienee tuo 20. lukija ollut ainakin tämänhetkisen lukijalistan perusteella.. \o/ :D voisit juhlia tuota vaikka pelaamalla nuo kaksi peliä vielä tiduksella läpi yhdellä pelisessiolla :) minä en ole vielä kovinkaan hyvä kommentoimaan tidusta kun olen aika vähän pelannu noita mutta kaipa hän minullakin menee sinne neutraalin puolelle. ehkä mielipiteeni vielä muuttuu kun tutustun häneen paremmin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taitaisi ihan onnistua FFX:n ja FFX-2:n pelaaminen yhdellä pelisessiolla mitenkään :D Vähän veikkaan, että kympin pelaamiseen menee minimissään se 30 tuntia, että saa hahmoista riittävän hyvät viimeistä paikkaa varten ja siihen päälle sitten jatko-osa... juu, ei mene yhdellä kertaa :D

   Mutta niin, tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 4. Tuolta hahmolistalta selkeästi puuttuu FF IX:n paras hahmo eli Beatrix ja FF X:n paras hahmo eli Auron.

  VastaaPoista
 5. "Chocobon munat sentään! En mene siihen peliin nyt tarkemmin, mutta Tiduksen paluu on kyllä yksi huonoimmista vedoista. Se vie pohjan kympin traagisuudelta ja surullisuudelta." Aivan samaa mieltä, mutta FFX:nhän loppu enteili jatko-osaa, creditsien jälkeen näkyvässä kohdassa missä Tidus ui vedessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, mukava, että joku eksyy näiden vanhempienkin postausten pariin. :)

   Onhan se näin, että kympin loppu vähän pelaa paikkaa jatko-osalle. Tosin tuolloin Final Fantasyiden jatko-osat eivät vielä olleet yleisiä, joten hieman avoin loppu ei sinällään välttämättä olisi tarkoittanut jatko-osan tuloa. Henkilökohtaisesti olisin ehkä pitänyt enemmän tuollaisesta tarinan auki jättämisestä kuin X-2:sta. Joskin pelinä X-2 on ihan kiva, mutta tarinallisesti se ei minua kovinkaan paljon miellyttänyt.

   Poista
 6. FFX on itselle se tärkein FF, niin tuli luettua lähes kaikki postauksesi siitä ja myös muitakin kirjotuksia! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että innostuit lueskelemaan. :) Pitäisi joskus pelata kymppi uusiksi, mutta kun mies pelasi sen suht hiljattain, niin vielä ei ole oikein itse innostanut tarttua siihen... tuli siinä samalla kuitenkin vierestä seurattua.

   Poista