Fanityttö on vihainen!

Nyt kun olen tältä illalta rage quitannut Star Oceanin, on hyvä jatkaa valittamista toisesta aiheesta :P Olen juurikin sopivassa mielentilassa kitisemään ihan mistä vain.

Ja mikäkö ottaa päähän? Square Enix nyt noin yleisesti. Ei sen takia, ettei Star Oceanin pelaaminen sujunut tänään odotetusti (vaikka voisin idioottimaisista tehtävistäkin kyllä valituspostin yhtiölle laittaa), vaan yleisen järjettömyyden.

Cloudkin naamapalmuilee yhtiön meiningille!
Sanoisin olevani suhteellisen pitkän linjan FF-fani. Varmasti on tyyppejä, jotka ovat pelisarjaa fanittaneet pidempään kuin minä, mutta puhun vain suhteessa muihin fanituksen kohteisiini. Ainoastaan Harry Potter on pyörinyt kuviossa mukana yhtä pitkään. Ja joskus minä suorastaan metsästin uutisia uusista Finaleista. Haalin käsiini pelilehtiä, surffailin koulussa netissä saadakseni tietoa ja tulostettua seinälle ihanien hahmojen kuvia. Ostin jopa parit peliohjeita/koodeja sisältävää kirjaakin.

No, nykyisin ei tietysti ole pakko ostaa kirjoja, kun tiedon saa netistä helpommin. On minulla silti useampi peliopas hyllyä koristamassa, mutta niin... pitkälti koristamassa. FFXIII-2:n oppaan ostaminen puolittain jopa kaduttaa, koska en sitä ensimmäisellä läpipeluukerralla käyttänyt ja toista tuskin tulee.

Muistan, että innostukseni ja hypetykseni oli päällä vielä FFXII:ta odotellessa. Välillä yritin rajoittaa uutisten lukemista, mutta onnistuin siinä huonosti. Elin vuoron perään innon- ja kauhunsekaisissa tunnelmissa ja pelkäsin pettyväni peliin. Onneksi kävi kuitenkin toisin ja fiilistelen edelleen kahdentoista parissa.

Kun FFXIII oli sitten varmasti tulossa, kävin saman tunnemylläkän läpi. Yritin olla spoilaantumatta, mutta aina välillä jokin uutinen pääsi silti suojamuuristani läpi. Trailerit tuli katsottua myös muutamaan otteeseen. Olin taas sekä innoissani että kauhuissani. Tällä kertaa peli vain ei ilahduttanut yhtä paljon kuin edellinen. Joskin Fangin ja Vanillen juttu pelasti lopulta todella paljon ja tykästyin taistelusysteemiinkin. Kun vain jatko-osaa ei olisi tullut...

Se onkin tämän ongelman ydin. Okei, jatko-osia on nähty aiemminkin (Crisis Core, Dirge of Cerberus, Revenant Wings, After Years, FFX-2) ja osa niistä on ihan jees. Silti parhautta ovat aina olleet ne alkuperäiset pelit. Jatko-osat eivät ole päässeet täysin samaan fiilikseen. Okei, Revenant Wings voisi päästä, jos en vihaisi taktista taistelusysteemiä... ja DoC:sta pidän melkein enemmän kuin alkuperäisestä seiskasta xD

Mutta tämä XIII-perseily alkaa ihan oikeasti ottaa kupoliin
, enkä varmasti ole ainoa.

Kun kolmetoista oli vielä tulevaisuutta, luin jostain Square Enixin ilmoittaneen, että kaikki loput Final Fantasyt tulevat sijoittumaan tähän Fabula Nova Crystallis -universumiin. Tämä oli yksi niistä asioista, joka herätti minussa kauhua. Onneksi neljätoista ilmestyi ja huojensi mieltäni.

Nyt vain näyttää siltä, että tuo painajainen on toteutumassa! Ensin tuli FFXIII-2, nyt meille on tulossa Lightning Returns. Mitä sen jälkeen? FFXIII-4: Caius Strikes Back!, FFXIII-5: Serah's Ghost Story ja FFXIII-6: Yuel's Swan Song?


Lightning on hyvä hahmo, mutta ihan oikeasti kolmetoista olisi ollut kokonaisuutena paljon parempi ilman tällaista lisäsontaa. Kyllä, jatko-osassa on kiva taistelusysteemi, mutta kun se tarina tökkii... Okei, kai siitäkin joku tykkää ja olin jopa hetken itsekin aikeissa antaa sille mahdollisuuden. Lightningin DLC toi loppuunkin vähän parannusta, mutta oikeasti siihen olisi pitänyt osata lopettaa.

Square Enix lupasi meille Versuksen jo ties kuinka monta vuotta sitten. Silti edelleen työnnetään ties mitä järjettömämpiä jatko-osia ilmoille eikä anneta kansalle sitä sirkushuvia, mitä se kaipaa. Jos sen pelin tekeminen on niin työlästä ja vaikeaa, ei siitä kannata alkaa uutisoida vuosia etukäteen. Pari vuotta on ihan kohtuullinen aika, tämä nykyinen meno menee naurettavaksi.

Minä en edes halua Versusta, hemmetti vie, mutta suututtaa silti. Julkaiskaa se jo tai ilmoittakaa reilusti, ettei sitä koskaan tulekaan. Päästään sitten siitäkin ja voidaan edetä oikeasti kiinnostavaan peliin eli siihen FFXV:een! Vauhtia nyt, perkele!

Ja ei, en jaksa nykyisin edes juuri seurata FF-uutisia, koska niissä ei tunnu olevan mitään minua kiinnostavaa. Pari kaveria pitää minut kuitenkin kohtuullisen hyvin ajantasalla, kiitos teille siitä. Yhä useammin tuntuu, että olen menettänyt uskoni pelisarjan tulevaisuuteen ja se on oikeasti surullista, koska olen fanittanut sitä yli 10 vuotta ja omistanut aika ison siivun elämästäni sille.

Missä ovat ne hyvät Final Fantasyt? Missä on se fiilis joka peleissä oli aiemmin? Onko vika minussa vai onko se oikeasti hukassa? En tiedä, mutta suututtaa.

Julkaiskaa Versus ja jättäkää sitten XIII-pelleily. Se on jo nähty. Jotain parempaa tarjolle, kiitos.


PS. Tämä olisi todellakin pitänyt nimetä Final Fantasyksi.

11 kommenttia

 1. FFXIII:n jatko-osista ei tykkää kukaan muu kuin SE itse, eikä takuulla siinäkään lafkassa jokainen.

  Versus kehiin perkele!

  -N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lightning returnsia kehittää mun käsittääkseni eri tiimi kuin Versusta, joten ensiksi mainitun ei ainakaan pitäisi olla hidaste jälkimmäiselle. Tiedä sitten mistä kiikastaa.

   Emmi

   Poista
  2. Ne ei vaan halua julkasta Versusta vielä? En kyllä tajua, miten sitä peliä on hiottu näin turkasen kauan... siitä ei olis pitäny ees uutisoida silloin joskus muinoin.

   Ei sillä, että se mua tosiaan vieläkään kiinnostais... mut ku haluan sen viidentoista joskus D':

   Poista
  3. Niillä on ollu liian suuret suunnitelmat tjn. :D Eihän ne enää uskalla julkasta sitä kun peliä on pimitetty jo näin kauan. Ja jos joku on ollu tekeillä kuusi vuotta, odotetaan siltä varmasti melkoisen paljon.

   Fanit on itse nostanu pelin jonnekin jalustalle, ja siitä on tehty jo nyt joku maailman loistavin asia, joka pelastaa koko sarjan (tjn). Pelistä on kuitenkin näytetty niin vähän, että ei sen perusteella voi sanoa, onko se hyvä vai ei. :P

   Emmi

   Poista
  4. Sanoit sen, mitä mietin, mutten viitsinyt mainita :D Eli juu, tosiaan fanit on pelin jalustalle nostaneet ihmeellisellä tavalla, vaikkei siitä tiedetä juuri mitään. Muakin on pyydetty kirjoittamaan siitä ficcejä (tai no, Noctisista), mutta jotenkin ei kyllä tunnu siltä, että tässä vaiheessa voisi :D Tosin käsittääkseni niitä ficcejäkin on olemassa jo...

   Pelihän voi olla ihan hyvä, jos nyt ikäpäivänä pääsee julkaisuun, mutta tällä hetkellä en kamalasti siihen usko tai siitä ole kiinnostunut. Eiköhän se kokoelmaan joka tapauksessa päädy.

   Poista
  5. Joku voi kirjottaa ficin Nomurasta ja kumppaneista tuskailemassa sen pelin kanssa.

   Poista
  6. Hah, jos joku kirjottaa sellasen ni lupaan ainakin vilkasta xD

   Poista
 2. Itse en enää oikeastaan jaksa välittää näistä jutuista. Siinähän julkaisevat kolmentoista jatko-osia, jos siltä tuntuu. Kyllä niitä ihmiset kuitenkin ostavat ja jotkut odottavat tätä uusintakin innolla.

  Itse en luultavasti ole tätä(kään) jatko-osaa hankkimassa, mutta se on ihan ok. Jos SE julkaisee jossain vaiheessa itseäni kiinnostavan Finalin, ostan sen, mutta jos ei, niin sitten ei. Vanhat pelit omistan kuitenkin edelleen, ja onpahan enemmän aikaa (ja rahaa) pelata myös jotain muuta.

  Itseltäni alkoi FF-fiilis (mikä se sitten onkaan) kadota jo kympin kohdalla, vaikka siitä pidinkin. Siitä lähtien olen ollut skeptinen jokaista uutta peliä kohtaan, mutta toisaalta en ole joutunut pettymään kovin pahasti. :D

  Minusta tuo, ettei Bravely Defaultia nimetty Final Fantasyksi on nykyisellään ihan hyvä veto. Muuten se olisi ollut taas yksi spinoff muiden joukossa, tosin se, ettei peli ole osa nimellistä sarjaa, saattaa vaikeuttaa enkkujulkaisua.

  Vähän kieltämättä huolettaa huhu, jonka mukaan Final Fantasy vaihtui Flying Fairyksi siksi, ettei peliä sekoiteta Finaleiden nykylinjaan (Peli tosin muistuttaa 4 heros of lightin tavoin ihan niitä vanhimpia osia, joten sinällään kai ihan ymmärrettävää).

  Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kettuunnun aina välillä, yleensä en paljoa jaksa seurata koko FF-uutisointia, kun tämä niin sanottu "nykylinja" tuntuu olevan pelkkää sontaa.

   Sulla on hyvä se, ettei sulla ole mitään pakottavaa tarvetta hankkia noita. Mulla on varmaan joku pakkoneuroosi, kun pitää kaikki ostaa xD Tai siis eihän mulla ole kaikkia Finaleita, mutta jos jätän jonkun välistä ni sitten ostan sen myöhemmin kuitenkin, kun tulee vastaan ja puuttuminen alkaa häiritä. Eli eiköhän toi uusinkin päädy vähintään hyllyä pölyttymään. Keräilijävietti on liian suuri.

   Mä taas olisin halunnut Bravely Defaultin toisaalta Finalina juurikin siksi, että se olisi parantanut nykylinjaa. Joo, se ei osu yksiin uusimpien pääsarjan pelien (ja niiden jatko-osien) kanssa, mutta saattaisi kummasti nostaa tasoa. Toisaalta... ei kai tällä ole pätkänkään väliä oikeasti, mutta periaatteen vuoksi pitää välillä vinkua, ettei kaikki ole vaaleanpunaista ihkutusta :D

   Poista
  2. Kyllä se, ettei aina ole pakko ostaa jokaista Finalia vaati pidempää harjoittelua. xD Muistat varmaan, että mun on pitäny jättää uusi peli ostamtta jo vaikka kuinka monta vuotta.

   Ruokin sitä keräilijäviettiä sitten muilla jutuilla, jos jonkun toisen suhteen näyttää heikolta. :D Kyllä mä aina keksin jotain sellasta, josta innostua (nykyään vähän liiankin kanssa kun on mahdollisuudet lisääntyneet xD).

   Emmi

   Poista
  3. Noo... meillä vaan homma menee niin et jos mä en osta ni mies ostaa kuitenkin x) Eli kyllä ne Finalit tähän talouteen ilmestyy joka tapauksessa. Aiempia onkin tuplat ku molemmat on kärsiny samasta pakkomielteestä.

   Ja siis kiinnostaa muakin nyt muutkin asiat ku Final Fantasyt, en mä sentään niillä pelkästään elä ;D

   Poista