Hahmohaaste: Päivä 19

Päivä 19: Suosikkipahikseni


Ja tähän siis pitäisi osata vastata... Hmmm. Okei, listailin kyllä joskus kolmen kärkeä itselleni ja sieltä löytyivät Kuja (FFIX), Sephiroth (FFVII) ja Vayne (FFXII). Voisin suosikkilistalleni lisätä myös Genesiksen (FFVII: CC) ja toisaalta Caiusin (FFXIII-2). Tosin jälkimmäisen osalta en ole aivan varma. Alkuun pidin hänestä todella paljon, mutta tällä hetkellä koko peli veetuttaa minua niin armottomasti, että Causistakin on mennyt hohto.

Genesis on omaa luokkaansa, mutta ehkä en häntä tarpeeksi perusteellisesti kuitenkaan tunne. Sephiroth menee luokituksessa samaan kastiin, tosin hänet sanoisin tuntevani kohtalaisen hyvin. Jotenkin hänen kohtalonsa on sellainen, että se kolahtaa ja lujaa, mutta viime aikoina minusta on tuntunut, että olen korviani myöten täynnä vinksahtaneita sekopäitä (*köh*FFXIII-2*köh*). Siinä mielessä tähän kohtaan vastaaminen onkin haasteellista, sillä FF-pahikset ovat melkein järjestään nyrjäyttäneet aivonsa jossain kohtaa pelien aikajanaa.

Vayne on ehkä pahiksista siitä inhimillisimmästä päästä. Hänellä on ihmisen motiivit ja suuret tavoitteet. Hän on vallanhimoinen sotanero tai siltä hän alkuun vaikuttaa. Tietysti myöhemmin paljastuu yhteys Venat'an ja lopun fuusioituminen kyseisen entiteetin kanssa oli jokseenkin liikaa. Silti hän tuntuu olevan pitkälti tolkullisin ja selväjärkisin pahis... tai sitten en vain nyt osaa tarkastella asiaa riittävän kriittisesti.

Kuja taas... No, hänellä on motiivit touhuihinsa, mutta ne eivät välttämättä ole siitä järkevimmästä päästä. Hänenkin päässään on käynyt jonkinasteinen nyrjähdys, joka sitten vaikuttaa hänen tekemisiinsä. Kuten FF-pahiksissa aina, hänessäkin on tyyliä ja vetovoimaa, mutta se ei silti poista sekopäämäisyyden viittaa hänen hartioiltaan.

Niin hämmentävää kuin tämä voi ollakin, en nyt pysty vastaamaan tähän kysymykseen. Minä en oikeasti tiedä. En kykene nostamaan yhtä pahista ylitse muiden, sillä kärsin jonkinlaisesta FF-lamasta juuri nyt. Ei minulla ole mitään erityisempää FF-pahiksia vastaankaan (minähän tunnetusti pidän heistä), mutta tällä hetkellä en myöskään osaa heistä innostua. Siispä tämä kysymys jää vaille lopullista vastausta. Pahoittelen.

Ei kommentteja