Eeppistä epäreiluutta

[Tämä blogaus voi sisältää spoilereita FFXIII-2:sta, lukeminen omalla vastuulla.]

Final Fantasy XIII-2 päätyi jo tänään kätösiini ja olin onnesta soikeana, kun hipsin japanin tunneille. Ajatuksena oli lähinnä pelaamaan pääseminen, mutta menin silti ensin kiltisti opiskelemaan. Tuntien jälkeen sitten suuntasin miesystävän luokse.

Ensimmäisenä piti tietysti tehdä oma käyttäjätili miehen PS3:lle. Ei ongelmaa siinä. Sen sijaan, kun olisi pitänyt vielä kirjautua PlayStation Networkiin, kaikki ei mennytkään ihan kuin peleissä. Tottahan hemmetissä siellä oli ja on edelleen huoltokatko!

Mitäkö tämä tarkoitti? Noh, käytännössä sitä, etten voi todennäköisesti jatkaa tämän päivän tallennuksia omalla pleikkarillani. Ainakaan FFXIII:n tallennuksia ei voinut jatkaa, koska en ollut kirjautunut PSN:iin. Melkein voisin veikata, että sama juttu on jatko-osankin kanssa.

Jostain syystä minulle kasaantuu näitä vastaavia ongelmia Sonyn kanssa (tietomurtojupakan aikoihin en saanut hyvityksiäni sattuneesta koskaan enkä edes vastausta, kun valitin asiasta). Onhan se kiva päästä aloittamaan uusi peli, mutta olisi ehkä vielä kivempi, jos pääsisin pelaamaan sitä kunnolla kahden asunnon välillä surffaamisesta huolimatta.

Nyt en oikeastaan päässyt kuin kokeilemaan peliä. En viitsinyt alkaa kunnolla pelaamaan, koska huomenna on omilla kämpillä sama urakka edessä. Ihan kivalta tuo kuitenkin näytti, vaikkei cinematic action iske vieläkään.

Caius sen sijaan iski, tykkäsin hänestä kovin, vaikkei tuhoon pyrkiminen innosta. Toivon, että hänestä paljastuisi jotain syvällisempää jatkossa. Eniten tykästyin pikaisesti ruudussa vilahtaneeseen sinihiuksiseen tyttöön, Yeuliin. Itse asiassa cossaisin häntä erittäin mielelläni ensi kesänä. Veikkaan myös, että hänen ja Caiusin välit ovat olleet suhteellisen lämpimät. Toivotaan, että tähän asiaan paneudutaan jossain kohtaa peliä hieman tarkemminkin.

Serah oli aivan yhtä tylsä ja typerä hahmo kuin aiemminkin. En vain jaksa innostua hänestä. Noel menetteli, muttei herätä suurempia intohimoja. Light oli oma itsensä ja hänestä pidin kyllä, pelaisin hänellä huomattavasti mieluummin kuin Serah'lla ja Noelilla. Ehkäpä siihen annetaan vielä tilaisuus.

Tässä vaiheessa minulla ei oikeastaan ole vielä enempää sanottavaa pelistä. Ehdin kokeilla alkua vähän, enempää en edellä mainitun eeppisen epäreilun PSN-ongelman takia viitsinyt ruveta tahkoamaan. Huomenna siis aloitus uusiksi, ja kun seuraavan kerran miesystävän luokse könyän, rukoilen matkalla Etrolta, että pääsen kirjautumaan PSN:iin täältäkin käsin. Muuten hajottaa ja rankasti.

4 kommenttia

 1. ZOMG, Noel on Yeulin ja Caiusin lapsi!! :O

  -N

  VastaaPoista
 2. Ähs, uusi Final Fantasy, enkä minä istu pelaamassa sitä. Päätin kuitenkin kylmästi olla välittämättä soilaantumisesta, sillä en ole hankkimassa peliä vielä pitkään aikaan(Elleivät blogikirjoituksesi sitten innosta ryntäämään suoraa päätä pelikauppaan. ;D ).

  Mukava, että pelissä on edes kiinnostavilta vaikuttavia sivuhenkilöitä, jos päähahmot eivät oikein nappaa. Ja onhan tuo Yeul ihan nätti, toivottavasti hän myös osoittautuu muuten mielestäsi hyväksi hahmoksi.

  Toivottavasti pääset huomenna jo vähän eteenpäin. Hauskoja pelihetkiä! :D

  VastaaPoista
 3. Mulla on tähän teoriakin! Yeul = yule = joulu ja Noel = joulu. :B Snow saattais kyllä myös olla isä talvisen nimensä vuoksi. Hor!

  -N

  VastaaPoista
 4. N, mielenkiintoisia teorioita kummatkin. Katsotaan osuitko oikeaan niiden kanssa ;D

  Emmi, no, en istu minäkään toistaiseksi. Toivottavasti nyt tänään pääsisi ihan oikeasti jo pelailemaan. Joudun tosiaan pelin aloittamaan uudestaan alusta tuon PSN:n huoltokatkon takia (kiitti vaan, Sony).

  Blogiin tulee kyllä raporttia jahka pelaamaan olen taas päässyt. Spoilerivaara luonnollisesti jatkuu, sillä pahahan pelistä on puhua kertomatta siitä yhtään mitään :D

  VastaaPoista