Lisää paradoksaalisia loppuja

[Tämä blogaus spoilaa FFXIII-2:n loppuja, lukeminen omalla vastuulla.]

Hankin itse paradox endingit 6/8, mutta kaksi viimeistä olisivat vaatineet niin paljon grindaamista, etten enää jaksanut ryhtyä urakkaan... puhumattakaan siitä, että minun olisi pitänyt taistella kumpaakin varten Caiusia vastaan uudestaan. Toisen saadakseni pelkän Serah'n ja hirviöapulaisen kera, toista varten ainoastaan Noelilla. Jostain kumman syystä ei hotsittanut.

Katsoin siis nuo kaksi loppua sekä salaisen lopun Youtubesta. Nyt kun olen sitten nähnyt kaikki  mahdolliset loput, voin vain todeta, ettei ollut vaivanarvoista. Ainoastaan loppu, jossa Serah lähti  matkaan Snow'n kanssa, oli kohtalainen (miinus se Alyssa-juttu), ja sekin siksi, ettei se ollut loppu vaan selkeä alku.

Loppu, jossa Serah, Noel, Mog ja Yeul päätyivät tuhoutuneeseen New Bodhumiin neljästään, menetteli myös. Sekin jäi sopivasti auki. Valitettavasti salainen loppu viimeistään piilaa kaiken, siinä kun varsin selvästi käy ilmi, ettei mitään voitu lopulta muuttaa. Caius voittaa tekevät Serah ja Noel mitä hyvänsä, maailma on tuomittu tuhoon.

Yleensä pelin läpäiseminen on tyydyttävää, vaikkakin hieman haikeaa. Tällä kertaa en voi sanoa niin, olen vain ärsyyntynyt ja pettynyt. Yksikään loppu ei tuntunut palkinnolta vaan pikemminkin rangaistukselta. Plääh.

Varmasti tällekin pelille löytyy faninsa, kai tästäkin joku tykkää. Jossain pelin puolivälin tienoilla minulla oli ihan hyvä fiilis ja olin jopa hitusen innoissani. Odotin paljon erilaisia juttuja ja toivoin hahmojen välisten suhteiden kehittyvän suuntaan tai toiseen. Mitään tällaista ei lopulta kuitenkaan tapahtunut. Kaikki vain loppui.

Minulla on kummallinen tunne, että minun pitäisi pelata peliä vielä lisää, tehdä kaiken maailman sivutehtäviä jne. Sellainen inhottava velvollisuudentunne eikä mukava innostus, joka pelaamisesta yleensä tulee. Ehkäpä juuri silloin on parempi olla pelaamatta. Tuntuu vain jotenkin tyhjältä, kun tämä peli oli pettymys eivätkä Type-0 ja Versus kamalammin kiinnosta minua tällä hetkellä. Mitä siis odottaa? Final Fantasy XV:tä? Kenties, ehkäpä se taas kolahtaisikin minulle. Välissä voin sitten omistautua Last Storylle.

8 kommenttia

 1. Kyllä, erittäin turhauttavaa. Oikeasti. En voi käsittää tätä loppua nimenomaan sen takia, kun periaatteessa tämä loppu tiedettiin jo alusta alkaen. Alussa näytettiin, kuinka Caius antaa Lightille pataan. Noel napattiin peliin mukaan varta vasten siksi, että hän voisi mennä, hakea Serahin, joka niin kiltisti odottaa sankariaan ja pelastaa sillä tulevaisuuden tuho. Tähän ilmeisesti sisältyi myös se, että Cocoon ei putoaisi edes taivaalta? Mutta mitä kävi. Ei mitään, mikä olisi muuttanut sitä kaaosta. Lightning sai silti pataan ja muuttui joksikin krsitallimöhkäleeksi (tai mitä nyt ikinä olikaan), Cocoon tipahti ja kaaos valtasi Pulsen.

  Toisinsanoen, koko peli oli turha. Porukka vaan matkasi sinne aikaan eteenpäin katsomaan omin silmin, miten se tuhoutuu :| Tehdä nyt aikamatkailupeli josta ei kumminkaan ole mitään hyötyä.

  Vielä kun loppu antoi selvän ilmauksen, että peli jatkuu vielä. Toisaalta ihmettelen tätä. Historiahan nyt periaatteessa (ainakin salaisesta lopusta päätellen?) lakkasi muuttumasta, joten. Miten tuosta nyt enää jatkaa. Lähteekö Hope ja Noel kenties johonkin kaksistaan seikkailemaan ja pelastamaan maailman? DX tosin milläpä sen teet, jos aikaportit yms sulkeutuivat. Selvisikö porukka ees hengissä tosta lopusta? Sitäkään ei saanut selvää.

  Niin, ja koska itse rakastan Serahia, Snow oli mielestäni hyvin paska mies koko peln aikana. Nyt se sankarileikki suututti jo muakin! Lähde nyt sitten sooloilemaan ja jätä kaikki, kohtele Serahia kuin mitään suhdetta enää olisikaan.. ja se chocobotukka. XD Loppu kumminkin oli ehkä turhauttavin, kun ei siitäkään tiennyt yhtään mitään missä se mies oli. Naisesi kuoli, taistele sinä vaan jossain jotain tappajatomaattiavastaan omassa kuplaparadoksissa. Noel sentään oli mies ja oikeasti halusi suojella.

  ...Anteeksi tämä järkyttävä avautumiseni, jatkaisin vielä vaikka kuinka pitkälle XD Ei ole oikein ketään muita joiden kanssa asiasta suuremmin keskustella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sehän tuossa eniten tökkii, että kaikki on turhaa ja aikakikkailu aivan erityisesti. Toisekseen ei ole Lightilta isosiskon teko raahauttaa Serah'a tulevaisuuteen kuolemaan, kun tyttö olisi voinut elää elämänsä New Bodhumissa omassa ajassaan suhteellisen mukavana... vaikka sitten ilman Snow'ta, mutta kuitenkin melko tavallisena. Sen sijaan, että Light olisi tämän siskolleen suonut, pitää järjestää asiat niin, että tyttöparka joutuu hirveään pyöritykseen ja täysin turhaan vielä... what the fuck oikeasti?!?!

   Snow oli myös tosiaan uskomaton. Avioliitto on jäähyllä toistaiseksi... mikä hemmetin kommentti tuo on? Ja olisi nyt ottanut edes Serah'n mukaan etsimään Lightia eikä riehunut yksin pitkin aikajanaa. Sitä paitsi, miten muka Shiva sistersit yhtäkkiä pystyvät aikamatkustamaan?

   Noel sentään huolehti Serah'sta... Snow vain jätti tytön kuin nallin kalliolle. Tosi sankarillista, hurraa. Ei sillä, että pitäisin noista hahmoista erityisemmin, mutta sylettää silti.

   Btw, ihmettelin tuossa pari päivää sitten sitäkin, että mutanttitomaatti riehuu Sunleth Waterscapella kristallipylvään kimpussa. Kyseinen paikkahan sijaitsi alun perin Cocoonilla. Miten se nyt on yhtäkkiä Pulsella? O_o

   Jotenkin tällä hetkellä on kunnon ficcauskoomakin fandomin osalta. Ei huvita sijoittaa ficcejä maailmaan, joka tuhoutuu joka tapauksessa tai jotain. Emt. Tympii vaan.

   Poista
 2. Kuulostaa vähän siltä, että oli ihan hyvä päätös jättää peli ostamatta. :S Jossain arvostelussa taidettiin todeta, että pelaaminen on hauskaa, mutta keskustelujen aikana voi hyvin käydä jääkaapilla tai lukea kirjaa. Njooh, tiedä sitten... Jostain muualta luin myös, että peli korjaa kolmentoista puutteita, mutta tarinan ehdoilla.

  Kyllä minä joskus vielä haluan peliä kokeilla, mutta saa nyt nähdä. Ainakaan minua ei haittaa, että spoilasin itseäni lukemalla kaikki blogimerkintäsi, sillä tarina ei ehkä kuitenkaan ole tässä se puoli, joka minua kiinnostaa.

  Mutta ehkä XIII-2:n parissa kykenisi viihtymään, jos sitä ei ota turhan vakavasti? Niin on ainakin itselläni X-2:n (ja jossain määrin V:n) kohdalla.

  Minuakaan eivät Type-0 ja Versus erityisemmin innosta (Type-0 tosin ehkä enemmän), joten uusien Finaleiden suhteen ei näytä kovin hyvältä. Aina voi tosiaan toivoa, että XV kolahtaisi, mutta siinä välissä pitää tyytyä ihan muihin peleihin. Eivätkä vanhat Finalit mihinkään katoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, olen kyllä törmännyt myös positiivisiin kommentteihin tämän pelin osalta, että kyllä jotkut ovat siitä innostuneetkin. Taistelusysteemi on tosiaan kiva, niin oli X-2:ssakin, ei sillä. Jotkut taistelut *köh*Caius*köh* ovat vain niin hemmetin epäreiluja ja rikkovat tavallaan pelin omia sääntöjä, että se alkaa sylettää pidemmän päälle. Ja sivutehtävät ovat olleet tylsiä, ainakin ne, joihin olen tähän mennessä törmännyt.

   Jossain törmäsin huhuun, että peliin tulee vielä erillinen loppu DLC:nä, joten sitä odotellessa... en kyllä usko, ennen kuin näen. Katsellaan.

   Vanhoja Finaleita voi ihan hyvin pelailla. Minullakin olisi monta kesken, joista voisi sitten myös kirjoitella. Toivoni on silti XV:ssä näiden uusien osalta.

   Seuraavaksi taidan joka tapauksessa keskittyä siihen Last Storyyn. Tällä hetkellä tuo äänestyskin näyttää siltä, että siitä halutaan juttua. (Vaikkei voi sanoa, että äänien määrä nyt päätä huimaisi xD)

   Poista
  2. Joo, on niitä positiivisiakin kommentteja tullut vastaan. Peli tuntuu oikeastaan vähän jakavan mielipiteitä, mutta niin on kaiketi ollut lähes kaikkien sarjan osien kohdalla. Kaikkia ei voi kuitenkaan koskaan miellyttää (ja FF-fanit tuppaavat muutenkin olemaan aika vaativaa porukkaa).

   Itse suhtaudun nykyään melkein kaikkeen epäilevästi, mutta toisaalta en voi ainakaan kovin pahasti pettyä. :D

   Odottelen kyllä mielenkiinnolla huomioitasi Last Storysta, tosin ne taidan lukea vasta, kun olen itse edennyt pelissä kiitettävästi. Minulla on omat epäilykseni myös kyseisen pelin suhteen, mutta ainakin trailerin perusteella se vaikutti ihan lupaavalta. Kunhan ei tarvitse tuijotella niitä päähahmon vatsalihaksia.

   Poista
  3. Kyllähän ne pelit aina mielipiteitä jakavat, mikä on varmasti Squaren kannalta hyvä. Aina löytyy joku, joka tykkää, mikä tarkoittaa, että ostajia on jatkossakin.

   Itse taidan suhtautua epäilyksellä kaikkeen, jota muut alkavat ennakolta hehkuttaa :D Sitten, kun suurta kiinnostusta ei ole, saatan itse innostua tai jotain... sekopäistä.

   Trailerin perusteella tosiaan ihan hyvä peli. Itse en kiinnittänyt mitään erityistä huomiota päähahmon vatsalihaksiin, mutta bongasin useammankin kiinnostavanoloisen naisen. Ehkä en sitten vain näe miehiä? :D

   Tänään on tarkoitus peli aloittaa. Mietin vielä, mihin tyyliin alan siitä kirjoittaa. Vertaanko uusiin tai vanhoihin Finaleihin vai pidänkö ihan omana juttunaan... Ehkä osaan päättää, kun olen päässyt ensin vähän pelaamaan.

   Poista
 3. Olin spoilaantunut siitä, että loppu on huono, joten osasin varautua. Jos koko peliä ja etenkin loppua miettii tarinallisesta näkökulmasta, SE on mokannut pahimman kerran. Lähtökohta on ok ja tarinan kulkukin paikoitellen: kasvatetaan jännitystä tuomalla lisää mysteerejä kehiin. Uusissa hahmoissakin on paljon potentiaalia. Miten käy? Paskan ratkaisun lisäksi SE heittää viime metreillä hanskat tiskiin, koska eivät jaksa animoida muutamaa minuutia lisää. Jonkinlainen reunion olisi ehdottomasti ollut paikallaan - siis Light, Fang, Vanille ja jopa Snow'kin mukana.

  Plussat:
  -Ei voi mitään, tykästyin Noeliin. Tämä yllätti, koska odotin hänestä pettymystä.
  -Hope ei näyttänytkään Maikkeli-oravalta kuin parissa kohdassa. HD-pätkissä häiskä näytti... hyvältä. *sovittelee noidanpataa tulen ylle*

  -N
  -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, SE teki kunnon riman alituksen. Pelissä oli oikeasti potentiaalia, mutta surkea loppu pilaa sen täysin. Uudelleen pelaaminen ei paljon huvita, kun tietää, mitä on tulossa.

   Noilla hahmoilla olisi saanut paljon paremman pelin aikaan, kun olisi viitsinyt panostaa tarinaan kunnolla.

   Poista