Aarteita etsimässä

[Tämä blogaus voi sisältää spoilereita FFXIII-2:sta, lukeminen omalla vastuulla.]

Eilen ei kovin paljon ehtinyt pelata, koska viikolla on käytävä töissäkin. Sattuneesta syystä en voinut lomaakaan tähän ajankohtaan ottaa, vaikka alun perin niin oli tarkoitus tehdä. Enivei, ehdin kuitenkin jotain säätää pelin parissa illan aikana.

Aluksi harhailin Akatemiassa ja eksyin taas pariinkin otteeseen triviapelilaitteiden kimppuun... lähinnä tosin miesystävän yllytyksestä. Toisessa kysymykset olivat niin randomeja, ettemme jaksaneet sen parissa kovin kauaa äheltää. Seuraavan kysymykset taas olivat siinä mielessä kivoja, että vastaukset pystyi päättelemään, vaikkei niitä olisi suoraan tiennytkään. Se tulikin sitten pelattua läpi asti.

Sen jälkeen en viitsinyt enää metsästää lisää laitteita vaan siirryin juttelemaan Hopen ja Alyssan kanssa. Kävi ilmi, että Hope oli satoja vuosia sitten rakentanut aikakapseleita, joissa hän ja Alyssa olivat "nukkuneet" hyvän tovin. Nyt he olivat hiljattain heränneet, ja Hope oli noussut uudestaan Akatemian johtoon.

Pohdiskelimme miesystävän kanssa, että Hopen johtoasema kuulosti jokseenkin epärealistiselle. Todellisessa maailmassa johtoon ei välttämättä kelpuutettaisi tyyppiä, joka on ollut satoja vuosia unessa. Tosin tämä asia valottui hieman, kun jutustelin muutaman NPC:n kanssa. Hope oli mitä ilmeisimmin onnistunut ennen kapseliin siirtymistään jo kehittämään ympärilleen melkoisen henkilökultin. Ainakin siihen malliin NPC:t häntä hehkuttivat, pitivät jonkinlaisena elävänä legendana.

Mitä Alyssaan tulee, hän ei ollut aivan kotonaan tulevaisuudessa. Hän oli onnellinen, että sai edelleen työskennellä Akatemiassa Hopen rinnalla, mutta kaipa hän kärsi jonkinlaisesta koti-ikävästä, mikä on kyllä täysin ymmärrettävää. Voisi sitä itsekin olla melkoisen hukassa tuollaisen aikasiirtymän jälkeen.

No, joka tapauksessa... Nyt Hope oli rakentamassa uutta Cocoonia, joka olisi tarkoitus nostaa taivaalle leijumaan. Tätä varten täytyisi vain löytää oikeanlaisia materiaaleja eri ajoista (en juuri nyt muista niiden nimeä, joku voi vapaasti täydentää). Nuorukaisen toiveena oli myös saada pelastettua Fang ja Vanille, koska hän omien sanojensa mukaan kaipaa Fangin voimakkuutta ja Vanillen hymyä. Ei kai hän vain suhtaudu Alyssaan etäisesti, koska elättelee toiveita Vanillen suhteen? Kaash...

Ehkä tuohonkin saa vastauksen jossain vaiheessa. Jaksan yhä elätellä toivetta Vanillen ja Fangin paluusta.

Alyssa ja Hope antoivat Serah'lle ja Noelille tehtäväksi hankkia viisi kappaletta niitä materiaaleja, joiden nimiä en nyt muista. Kreikkalaisiin aakkosiin ne päättyivät, mutta alkuosia en muista. Kävinkin metsästämässä ne kaikki, mikä oli yllättävän helppoa. Siinä sivussa ehdin myös hurvitella chocobon kanssa New Bodhumin rannoilla. Ei muuten ole koskaan ollut chocobolla ratsastaminen näin hauskaa. Olisin halunnut videoida sen sekoilun. Tosin voi olla, että kaikkien muiden mielestä se oli vain idioottimaista pyörimistä ja hyppelehtimistä... mutta minulla oli hauskaa.

Sain jutut hankittua, mutten lähtenyt saman tien takaisin Akatemialle vaan jäin harhailemaan uuteen avautuneeseen aikaan. Satuin kävelemään suoraan aika-avaruushalkeamaan ja törmäämään tuskaisen vaikeamaan paradoksiin. Onneksi miesystävä tuli jälleen apuun, sillä itse en olisi varmaan sitä ratkaissut aamuunkaan mennessä. Hänenkin täytyi tarttua kynään ja paperiin, että puzzlet saatiin ratkottua. Olisi ne kai voinut opaskirjastakin luntata, mutta mitäs kivaa siinä nyt olisi ollut?

Pääsin vielä kurkistamaan uuteen aikaan ja Sunleth Waterscapen flanien elämään jälleen kerran. Nyt operaationa olisikin eksyneiden vauvaflanien pelastaminen. Samalla näyttäisi tihkuvan lisätietoa Vanillesta ja Fangista, joten ehkä uhraan jokusen hetken flanien etsimiseen, vaikkei tämä pääjuoneen liittyvä juttu taida ollakaan.

Sellaista tällä kertaa. Juonellisesti peli ei paljoa edennyt, mutta toisaalta olen jo Episode 4:ssä eikä näitä ole yhteensä kuin kuusi, joten ehkä pieni hidastelu ei niin kovin paljon haittaa. Yritän kuitenkin tänään ehtiä pelata hieman lisää, jotta olisi myöhemmin jotain raportoitavaa taas.

7 kommenttia

 1. Oon nyt puoli tuntia kuunnellut putkeen Caius's themeä. Nukkumassa piti olla tunti sitten. Olen aika varma, että voin sysätä huomiset silmäpussit (myötäpussit) häiskän niskoille.

  -N

  VastaaPoista
 2. Random :D Koko blogauksessa ei edes mainita Caiusta, mutta onhan se teema kyllä hyvä ^^

  Itse sysään yksinkertaisesti Square Enixin niskoille viimeisen viikon univelat, kun joka ilta on pelin parissa lipsahtanut vähän turhan myöhään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kun en lukenut sun blogausta (en lue enää, en halua spoilaantua). Oli vaan pakko hehkuttaa johonkin. :D

   Jos Caiusta ei mainita, olisi ainakin pitänyt.

   -N

   Poista
 3. Tjaah, kaiketi XIII-2 pitää jossain vaiheessa pelata, sillä en nyt osaa arvostelujen ja kommenttien perusteella päätellä, tykkäisinkö siitä. Ainakin se, että tarinan kulkuun voi omilla valinnoilla vaikuttaa, kuulostaa hyvältä. Ja ilmeisesti pelaaminen on hauskaa.

  Mutta mitä luulet, jos en erityisemmin välittänyt kolmestatoista, onko kuitenkin mahdollista, että pitäisin ainakin jossain määrin jatko-osasta?

  Ihan heti en voi peliä hankkia, vaikka siitä innostuisinkin, sillä menin jo tässä kuussa ennakkotilaamaan Last Storyn. :/ Mutta katsotaan sitten keväämmällä.

  VastaaPoista
 4. No, en osaa sanoa, pitäisitkö sä kyseisestä pelistä. Itse tykkään jossain määrin enemmän kuin kolmestoista, vaikka noissa on kyllä aikamoisia eroja eli sinällään vaikea vertailla. Toisaalta samanlaisia (esim. taistelusystemii), toisaalta hyvin erilaisia (esim. putkijuoksu vs. vapaaehtoinen ympäriinsä palloilu).

  Itsekin on tullut tuota Last Storya mietittyä. Voipi olla, että hommaan myös sen, jos loppukuusta on riittävästi ylimääräistä rahaa x)

  VastaaPoista
 5. Oikeesti, kenen idea nuo Noelin pussihousut on ollu? Eihän poikaparka pysty edes juoksemaan kunnolla. Veikkaan, että sen "näyttelijä" on protestoinu juttua, mutta pomot on vaan ollu sitä mieltä, että kyllä meän sankarilla pitää pussihousut olla. Nähneet Aladdinin liian monta kertaa. :D

  -N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah niinpä :D Myöhemmn saa Serah'lle ja Noelille ostettua uusia asuja et voi olla et ne on tarkotuksella tehny niin kamalat et uudet sit menee PSN:ssä kohisten kaupaks ;D

   Poista