Perkuleen päähahmot

No niin, blogi on täynnä fanityttöihkutustani, joten nyt on aika ottaa hetkeksi aivan toisenlainen linjaus. Tänään ei ihkuteta eikä hoeta, miten kaikki on niin ihanaa ja hahmot aivan mahtavia. Ehei, tänään puretaan patoumat ja vinetetään oikein urakalla. Teitä on varoitettu, ei kannata lukea, jos haluaa nähdä rivien väleissä kukkia ja perhosia.


Tänään käyn siis läpi Final Fantasy -pelien päähahmoja ja ajatuksiani heistä. Niitä negatiivisia. Tämä postaus on silkkaa avautumista. Pysyttelen kuitenkin pääsarjan peleissä, spin-offit yms. jätän suosiolla omaan arvoonsa. Lisäksi skippaan kolme ensimmäistä peliä, koska niistä minulla ei oikeastaan ole sanomista.

Final Fantasy IV - Cecil Harvey


Voi plääh. Siis voiko tylsempää tyyppiä ollakaan? Siitä huolimatta, että Cecil on pelin alussa dark knight, hän on oikein hyvisten hyvis: kiltti, ujo, ehkä vähän hiljainenkin ja ties mitä muuta. Myöhemmin hän muuttuu tietysti paladiniksi, mikä sopiikin hänen luonteelleen huomattavasti paremmin.

Cecilillä on käsittämätön anteeksiantokyky. Kain tekee mitä haluaa, mutta saa kaiken anteeksi. Okei, Kain oli ehkä Golbezin vallassa, mutta silti... arh!

Cecil on yksinkertaisesti ällöttävän puhtoinen hyvistelijä, josta on vaikea löytää mitään kiinnostavaa. Häneen ei pysty samastumaan, hänen tarinansa ei jaksa kiinnostaa pätkän vertaa. Jotenkin en jaksa uskoa, että mielipiteeni muuttuu edes After yearsin pelaamisen jälkeen.

Final Fantasy V - Bartz Klauzer


Okei, en ole pelannut vitosta kovinkaan pitkälle, mutta tähän asti Bartz on tuntunut kärsivän samanlaisesta tylsyysongelmasta kuin Cecilkin. Hän ei herätä tunteita mihinkään suuntaan. Väritön, tylsä, tympeä ja jää pelin naishahmojen varjoon. Ehkä hänellä on persoona, mutta minä en ole saanut siitä otetta.

Dissidiassakin Bartz on vilahtanut, mutta ei ainakaan nostanut pisteitään. Hän vaikuttaa lähinnä ärsyttävältä ja hänellä on hyvin rasittava ääni. Hohhoijaa...

Final Fantasy VI - Terra Branford


Jälleen kerran hyvisten hyvis ja vielä olosuhteiden uhri siihen päälle. Hip hip hurraa! Terra on kaiken lisäksi peloissaan ja epävarma ja kummastelee tunteiden puuttumista itseltään.

Toki nainen on nätti, täydellinen suorastaan. Niin kai nämä hahmot aina? Hän myös pelastaa maailman. Niin kai nämä hahmot aina? ottaa huostaansa kylällisen lapsia. Jeij. Ei siis mitään uutta ja erikoista.

(Sanottakoon, etten ole kutostakaan kovin paljon pelannut.)
Final Fantasy VII - Cloud Strife

KRAAH! Tällä jätkällä on ongelmia, paljon ongelmia. Ensinäkin hän kuvittelee olevansa paras ystävänsä ja saa vielä lisäksi kohtauksia pitkin peliä. Hän ei näe rakkautta, jota hänelle tarjotaan (okei, tämä voi olla tulkintakysymys, onko sitä rakkautta tarjolla), vaan ui jossain syvissä vesissä oman päänsä sisällä.

Cloudilla on myös ongelmia luottamisen kanssa. Hän sulkee kaikki muut ulkopuolelle ja angstaa yksinään, kuvittelee hoitavansa homman kotiin, jos ei vaivaa muita asioillaan vaan hoitaa kaiken itse (geostigma). Siinä sivussa on räpsyttelee sinisiä silmiään kuin olisi viaton chocobonpoikanen ja kaataa fanityttöjä kuin heinää jostain käsittämättömästä syystä.

Jätkä on yksinkertaisesti rasittava ja ärsyttävä, ei voi mitään. Liikaa ongelmia.

Final Fantasy VIII - Squall Leonhart

"Ihan sama."
"Mene sitten puhumaan seinälle."

Tuossa voikin tiivistää Squallin koko olemuksen. Cloudilla on ehkä ongelmia, mutta Squall on kävelevä ongelma! Hän on tunnevammainen idiootti, kuten 16-vuotias Afeni joskus osuvasti asian päiväkirjassaan ilmaisi. Hänellä ei ole mitään käsitystä, miten ihmisten kanssa tulisi toimia, hän tuijottaa vain omaan napaansa ja kuvittelee maailman pyörivän sen ympärillä.

Kunnes... kunnes... tulee Rinoa, josta Squall jopa mystisesti kiinnostuu. Oikeasti, jäbä?! Olisit voinut saada Quistisin, mutta valitset pissisprinsessan? Juu, Squallilla viiraa pahemman kerran. Hän ei erota laatua rihkamasta, ei todellakaan. Toisaalta, mitä voi odottaa tyypiltä, jolla on tunneälyä vähemmän kuin talitintillä?

Final Fantasy IX - Zidane Tribal


Okei, Zidane väittää olevansa suuri naistenmies ja vilkuilee ohikulkevia naisia tilaisuuden tullen. Hän myös laukoo harvinaisen typeriä iskurepliikkejä ja vielä unohtaa, kelle on niitä aiemmin ladellut. Oikeasti hän ei ole kovinkaan kummoinen flirttailija, kunhan luulee itsestään liikoja.

Genomi on myös taas suorastaan ällöttävän urhoollinen ja hyvä. Hänestä olisi pitänyt tulla kuoleman enkeli, mutta hän on ottanut elämälleen täysin toisenlaisen suunnan. Vaikka hän on varas, hän on silti niin hyvis kuin hyvis vain voi olla. Hän täyttää puhtoisen sankarin määritelmän kevyesti. Tylsää, kuinka tylsää. Missä on särmä?

Final Fantasy X - Tidus


Herra Tämä-on-minun-tarinani-minulla-on-nälkä. Tiduksella ei ole juuri mitään kiinnostavaa sanottavaa koko pelin aikana, hän vain jaksaa korostaa sitä, kuinka juuri hän on tarinan päähenkilö. Oikeasti hän on vain itseään korostava, angstinen vinkupentu, jolla on nälkä. Kaiken huippuna hän kuvittelee osaavansa nauraa, mutta kuulostaa lähinnä kidutetulta varikselta.

Säälittää Jechtin puolesta. Kun on sellainen isä, miten pojasta on voinut tulla tuollainen? Missä oikein meni vikaan? Tiduksen äiti vaikuttaa ihan normaalilta ihmiseltä, mutta silti pojassa on jotain pahasti vialla.

Ja minkä ihmeen takia Tiduksen vielä piti tulla jatko-osassa takaisin? Pilattiin sitten kympin hieno loppu siinä.

Final Fantasy XII - Vaan


Vaanin nimi on hyvin kuvaava. Hän vaan on. Hänellä ei ole tarvittavaa ja riittävän särmikästä persoonaa päähahmoksi. Ei ihme, että Balthier joutuu jatkuvasti viittaamaan itseensä johtotähtenä, Vaanista kun siihen rooliin ei todellakaan ole.

Ajoittain jopa herää kysymys, miksi ihmeessä Vaan roikkuu porukan mukana. Okei, onhan hänellä tavallaan syy, mutta silti... jotenkin hänen läsnäolonsa tuntuu vain turhalta, tarpeettomalta ja rasittavalta. Hän ei raasta hermoja samalla tavalla kuin Tidus, mutta aiheuttaa syvää myötähäpeää huudellessaan olevansa Basch fon Ronsenburg tai kysellessään Franin ikää. Vaan on yksinkertainen typerys, ei päähahmomateriaalia alkuunkaan.

Final Fantasy XIII - Lightning


Naikkonen muistuttaa ulkoisesti Cloudia, ainakin tällainen mielikuva minulle tuli välittömästi, kun ensimmäiset kuvat joskus näin. Hän on myös samanlainen synkistejä ja minä-hoidan-tämän-yksin-törttöilijä. Hän ajattelee kaikkien muiden vain olevan tiellä ja tietävänsä itse kaiken paremmin. Hän nostaa itsensä jalustalle ja potkii muut mahdollisimman kauas.

Light kuvittelee olevansa ainakin vähän parempi kuin muut. Hyvä, ettei hän tukehdu omaan erinomaisuuteensa. Mitään heikkouksia hän ei tietenkään itsessään näe ja hän tarkastelee kaikkea yksisilmäisesti omasta näkökulmastaan. Huoooh.


Tässä kohtaa voikin sitten miettiä, mitä ihmettä Squarella ajatellaan, kun päähahmoja luodaan. Jossain taitaa mättää ja pahasti.

5 kommenttia

 1. http://27.media.tumblr.com/tumblr_lngpa75FuN1qgxaowo1_500.png

  Cecil saattaa After yearsissa jopa yllättää. ;D Niin ja Terra ei muuten pelasta maailmaa, vaan epäonnistuu siinä hommassa pahasti. Tosin hän ottaa siitä hyvästä hoiviinsa kokonaisen kylän lapsikatraan. xD

  Hauska merkintä, ja niin totta. :D

  VastaaPoista
 2. Haha, loistava kuva :D

  Okei, Terra ei siis pelasta maailmaa, jotenkin olin siinä käsityksessä, mutta tosiaan en ole peliä pelannut loppuun. Tosin tuo lapsikatraan hoiviin ottaminen sopii hyvin hyvisten hyvis -kuvaukseen ;D

  VastaaPoista
 3. En kyllä tiedä, missä Tiduksen kohdalla meni vikaan. Periaatteessa Jechtin kasvatusmetodeilla on aika todennäköistä epäonnistua, mutta tuskin niiden avulla millään logiikalla kasvaa sellaista ääliötä, kuin Tidus. Äidistä en sano muuta, kuin että minusta se vaikuttaa vähän fanitytöltä.

  Loistavia kuvauksia Squallista. Ja joo, Vaanin nimi näin suomalaisnäkökulmasta on aika huvittava, etenkin kun ottaa huomioon, miten mitäänsanomaton jätkä on.

  VastaaPoista
 4. Joo, se myönnettäköön, että Jechtin kasvatusmetodit ovat tosiaan jokseenkin kyseenalaiset ja varmasti vaikuttivat Tiduksen henkiseen kehitykseen... mutta silti... voi elämä. Äiti tosiaan vaikuttaa fanitytöltä (mutta muuten normaalilta ihmiseltä), joten kai silläkin on ollut osuutta asiaan. Fanityttöjen ei siis pidä lisääntyä fanituksen kohteidensa kanssa, koska tuloksena on Tiduksia ;D

  Squallia oli yllättävän helppo kuvailla xD Ja Vaan on vaan x)

  VastaaPoista
 5. vaanhan valitettavasti lisättiin vasta viime tingassa, kun SE pelkäsi ettei bachia nuorempi pelaajakunta katsoisi hyvänä päähahmona :-/ tosin balthierin sarkastiset kommentoinit vaanille ovat musiikkia korville, mutta vaanin myöhempi im-more-sky-pirate-than-u ottaa päähän pahemman kerran.

  VastaaPoista