Final Fantasy -haaste: Päivä 26

Päivä 26 - OMG WTF? - Final Fantasy -hetki

Yllättävää kyllä, koin tämän aivan hiljattain. Finaleita on tullut pelattua jo yli kymmenen vuotta, mutta silti vastaavaa shokkiylläriä ei ole tullut aiemmin. Siis totta kai yllättäviä juonenkäänteitä on ollut, esim. Balthierin paljastuminen tuomariksi oli aika iso juttu, mutta ei se silti ollut wtf-tasoa. Aerithin kuolema olisi voinut olla tällainen, mutta minut spoilattiin etukäteen, joten tulin siitä vain vähän surulliseksi, kun se tapahtui. Olen kyllä edelleen hieman katkera spoilaamisesta, sillä haluaisin tietää, miten olisin reagoinut, jos tapahtuma olisi tullut puun takaa. Minä en nimittäin koskaan pitänyt Aerithista, joten oma reaktio olisi tosiaan ollut mielenkiintoinen.

No juu, mutta tosiaan kumpikaan noista ei ollut se suuri "Oh my god, what the f*ck?" -hetki. Tämä hetki tuli vastaan 25.6.2011 eli tämän vuoden juhannuspäivänä. Minä, ystäväni ja avomieheni pikkuveli olimme nauliintuneina tv:n ääreen pelaamaan Final Fantasy VII: Dirge of Cerberusta, kuten ahkerimmat blogin lukijat saattavat muistaa.

Tuo hetki iski pelin loppupuolella. Vincent oli onnistunut voittamaan jo Shelken, Rosson, Azulin ja Neron, joten jäljellä oli vain Weiss. Olimme koko pelisession ajan arvuutelleet Weissin motiiveja Omegan herättämiseen, mutta mitään tolkkua asiaan ei tullut. Hetken taisin jopa pohtia, että Weiss olisi Genesis, koska tiesin kyseisen hahmon esiintyvän pelissä eikä häntä ollut vieläkään näkynyt. Mahdollisesti puhuimme tästä vaihtoehdosta ääneenkin, en muista.

Weiss ei sitten ollut Genesis, mutta eipä ollut oma itsensäkään. Hän paljastui joksikuksi aivan muuksi, joksikuksi, jota en ollut osannut odottaa. Nyt kun ajattelen järjellä, koko juttu on täysin looginen ja selittää mystiset maailmantuhoamishaaveet, mutta sillä hetkellä suusta pääsi epämääräinen älähdys, jota saattoi hyvinkin seurata se "OMG WTF!?".


Kohdasta 2:18 alkaen. Ehkä joku fiksumpi osasi tämän jo arvata, mutta itselleni tuli kyllä täytenä yllärinä ensimmäisellä pelikerralla.

2 kommenttia

 1. No, minulle tuo ei tullut yllätyksenä, kun eräät olivat jo ehtineet spoilata asiasta. ;D Vaikea sanoa, olisinko osannut arvata. Tuskin kuitenkaan.

  Mutta ei elämä tuota Hojon ääntä. xD

  Itse olisin varmaan vastannut tähän sen, kun kasissa selvisi kaikkien päähahmojen viettäneen lapsuutensa samassa orpokodissa.

  VastaaPoista
 2. Pahoittelen spoilaantumista ;D

  Itse taisin tuosta kasin jutustakin spoilaantua ennen aikojaan. En kyllä muista, mistä sen jutun kuulin, mutta pelistä tuskin. Ainakaan se ei pelatessa tuntunut kovinkaan yllättävältä... hmmm... jännä.

  VastaaPoista