Xenoblade Chronicles 2:n hahmopohdinnat 3: Mòrag

Olen aiemmin käsitellyt erillisissä postauksissa Rexiä, Pyraa ja Mythraa sekä Niaa (ja Dromarchia). Nyt on aika käydä jälleen päähahmokaartia läpi ja tällä kertaa yrittää porautua Mòragin ja Brighidin osaan tarinassa. Suosittelen kuitenkin lukemaan aiemmat hahmopostaukset ennen tätä.


Kuten olen aiemmissa postauksissa kertonut, Xenoblade Chronicles 2:n hahmogalleria koostuu kahdenlaisista hahmoista: draivereista ja bleideistä. Draiverit ovat henkilöitä, jotka ovat onnistuneet herättämään eräänlaisista ydinkristalleista rinnalleen bleidin. Kaikilta tämä ei kuitenkaan onnistu vaan yrittäessä voi käydä köpelöstikin.

Bleidit puolestaan jakautuvat tavallisiin ja uniikkeihin bleideihin. Tavalliset eivät ole erityisen kiinnostavia, mutta uniikeilla on kaikilla oma persoona ja myös oma sivutehtävä, jonka kautta kyseisestä hahmosta saa tietää lisää. Bleidit ovat sidoksissa heidät herättäneeseen draiveriin ja palaavat takaisin ydinkristalliinsa, kun draiveri kuolee. Kun heidät seuraavan kerran herätetään, he eivät muista menneisyyttään vaan aloittavat uuden elämän.

Tässä postauksessa käsiteltävä Mòrag on morardainialainen draiveri ja Brighid hänen bleidinsä. Pyrin avaamaan jossain määrin heidän taustojaan, joten spoilereita on jonkin verran luvassa. Sinua on varoitettu. Taustojen lisäksi käsittelen omia ajatuksiani kyseisistä hahmoista.

Oma suhtautumiseni Móragiin


En ollut juurikaan ottanut hahmoista selvää ennen kuin aloin pelata Xenoblade Chronicles 2:ta. Tiesin pelaajan tiimiin kertyvien hahmojen nimet ennakkoon, mutta muuten olin säästynyt spoilereilta. Mòrag siis persoonana pysyi minulle pimennossa siihen asti, kunnes hänestä alettiin oikeasti paljastaa asioita.

Tavallaan Mòrag on sellaista hahmotyyppiä, josta yleensä kiinnostun, mutta jostain syystä hän ei saanut minua säväytettyä kunnolla. Pidän kyllä hänestä paljon, olisin vain voinut pitää paljon enemmänkin. Ehkä siis Nia varasti liian suuren siivun huomiostani.

Joka tapauksessa koin, että Mòrag jäi minulle etäisemmäksi kuin olisin toivonut. Luulen kuitenkin, että osaisin syventyä häneen paremmin, mikäli joskus pelaisin pelin uudestaan. Ihan lähiaikoina sellaista ei kuitenkaan ole tapahtumassa.

Vaikka en lopulta porautunut Móragin mielenmaisemiin niin paljon kuin olisin olettanut, haluan hänestä muutaman sanan sanoa. Mielestäni hän on vahva ja kiinnostava nainen, joka ansaitsee tulla nostetuksi esille.

Mòragin taustatarina


Mórag Ladair on Mor Ardainin keisari Niallin isosisko ja palvelee valtion armeijassa. Hän on yksi parhaimmista draivereista ja hänen uniikkina bleidinään toimii Brighid. Alkuun näyttää siltä, että Mórag on itse asiassa pelin päähahmon, Rexin, vastustaja, sillä hän yrittää saada pelin alkupuolella napattua Pyran Rexiltä.

Mórag ei kuitenkaan halua Pyraa käyttääkseen aegista itse vaan estääkseen samanlaiset kauhut, joita aegesin käyttö aiheutti Alrestin historiassa. Noin 500 vuotta sitten riehunut aegis-sota aiheutti suunnatonta tuhoa ja lukuisia kuolemia, eikä Mórag voi tästä syystä hyväksyä, että Pyra eli aegis liikkuu jälleen vapaasti maailmassa.

Rex kuitenkin voittaa Móragia vastaan käydyn taistelun, joten Pyra jää hänen haltuunsa. Mórag vetäytyy, mutta Rex ja kumppanit kohtaavat hänet uudelleen, kun saapuvat Mor Ardainiin. Erinäiset syyt pakottavat Móragin solmimaan aselevon Rexin kanssa ja lopulta tilanne kääntyy niin, että Mórag päättää liittyä kulkemaan Rexin kanssa kohti maailmanpuuta.

Mòrag ja bleidit


Móragin tarinaan liittyy oleellisesti kaksi bleidiä, vaikka hän toki vuorovaikuttaa pelin aikana muidenkin kanssa. Ensimmäinen on hänen oma bleidinsä, Brighid, joka on myös koko Mor Ardainin voimakkain bleidi ja jota pidetään valtakunnan jalokivenä. Brighid on elänyt useita elämiä eri draivereiden liittolaisena mutta luonnollisesti hän ei muista menneisyyttään. Hän on kuitenkin pitänyt päiväkirjaa voidakseen palata entisiin elämiinsä, joten siinä mielessä hän on aiempiin tapahtumiin kosketuksissa huomattavasti paremmin kuin monet muut bleidit.

Brighid on hyvin voimakastahtoinen ja älykäs nainen mutta hän alistuu Móragin kuitenkin päätöksiin silloin, kun he ovat eri mieltä keskenään. Lisäksi hänellä on kilpailijahenkinen suhde Mythraan. Asetelma juontaa juurensa aegis-sodan aikoihin asti. Brighidillä on myös selkeä mielipide Toran suhtautumisesta naisiin eikä hän epäröi tuoda sitä julki. Näissä tilanteissa mielenkiintoista on se, että Brighid ja Pyra usein komppaavat toisiaan Toraa vastaan, joten voisi olettaa, että Brighid myös kokee Pyran ja Mythran ainakin jossain määrin toisistaan erillisinä henkilöinä.

Mielestäni Móragin ja Brighidin suhde vaikuttaa lämpimältä. Se ei ole pelkkä työhön ja velvollisuuteen pohjautuva side vaan aitoa ystävyyttä.  He luottavat toisiinsa ja ovat valmiita taistelemaan toistensa puolesta.

Toinen oleellisesti Móragiin liittyvä bleidi on Aegaeon, joka on itse asiassa hänen veljensä bleidi. Niall kuitenkin menettää Aegaeonin hallinnan ja yhteyden bleidiinsä, minkä jälkeen hän toteaa, ettei ole soveltuva draiveriksi. Sen takia hän antaa Móragin herättää Aegaeonin uudelleen ydinkristallista.

Myös Aegaeon on vuosisatojen ajan kulkenut Mor Ardainin hallitsijoiden bleidinä. Hänen roolinsa on kuitenkin ollut erilainen kuin Brighidin, ja häntä näytetäänkin alkuun lähinnä keisarin neuvonantajana ja henkivartijana eikä niinkään taistelijana. Kun hän siirtyy Móragille, on hänet luonnollisesti mahdollista ottaa myös mukaan taisteluihin.


Etäisiä mutta täynnä potentiaalia


Kuten jo alussa sanoin, Mórag jäi minulle etäiseksi. Samoin kävi hänen bleidiensä suhteen. Olen tästä edelleen hieman hämmentynyt. Aegaeoniin en oikeastaan edes kiintynyt ollenkaan, vaikka hänessä on potentiaalia olla erittäin kiinnostava.

Uskon myös, että Móragin ja Brighidin suhteessa olisi potentiaalia syventää tarinaa entisestään (on toki mahdollista, etten nähnyt kaikkia kyseisiin hahmoihin liittyviä heart to heart -kohtauksia). Oikeasti aion kiinnittää heihin enemmän huomiota seuraavalla pelikerralla, jos sellaisen vain ehdin joskus vetäistä. On oikeastaan vähän sääli, että muut hahmot varastivat ison loven huomiostani, koska myös Mórag ja hänen bleidinsä olisivat ansainneet enemmän.


Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja