Taidetta ja tarinoita Tales of Zestiriasta

Huhtikuussa blogin vieraskynässä Emmi kertoili peliaiheisista fanzineista. Nyt on aika hieman jatkaa kyseisen aiheen parissa. Nimittäin juuri tällä hetkellä on ennakkotilattavissa Tales of Zestiria -aiheinen fanzine, joka tarjoilee sekä upeita taidekuvia että mielenkiintoisia tarinoita.Kuten Emmi kertoi, fanzineilla on pitkä historia, ja viime vuosina ne ovat tehneet vahvan paluun. Zineja julkaistaan jatkuvasti uusia ja osa niistä liittyy videopeleihin. Fanzinet koostuvat fanien faneille tuottamasta sisällöstä, joka voi olla taidekuvia tai tarinoita, joskus molempia.

Fanzinet ovat pääasiassa voittoa tavoittelemattomia, mutta yleensä niistä joutuu silti hieman maksamaan, ellei kyseessä ole vain digitaalisessa jakelussa oleva tuotos. Maksulla katetaan paino- ja postituskulut ja yleensä mahdolliset ylimääräiset eurot ohjataan hyväntekeväisyyteen. Tekijät eivät siis kerää niistä rahaa taskujensa pohjalle, vaikka antavat mahdollisimman suuren panoksen, jotta zinesta saataisiin upea kokonaisuus.

Tales of Zestiria -zineä tekemässä


Pieni kurkistus fanzinen ficci-tarjontaan. Kuva fanzinen Twitter-tililtä.
Fanzinea tekemässä oli reilut 50 henkeä, jotka ovat luoneet n. 140-sivuisen taide- ja tekstipläjäyksen. Zestirian fanille fanzine on siis varmasti mieleen, sillä sekä katseltavaa että luettavaa riittää.

Hain itse mukaan, koska aihe kuulosti mielenkiintoiselta ja pääsinkin kirjoittamaan ficin normineista. Päähenkilöksi valitsin Atakkin, mutta tarinassani on mukana myös muutama muu hahmo. Tarina löytyy fanzinesta nimellä A Night at the Dumnomia Museum. Ficci, kuten koko fanzine muutenkin, on englanninkielinen.

Oli mahtavaa sukeltaa taas kerran takaisin Tales of Zestirian maailmaan, vaikken tällä kertaa päässyt kirjoittamaan omista suosikkihahmoistani. Normineista kirjoittaminen oli yllättävän hauskaa, joskin se myös vaati jonkin verran taustatyötä. Koska minulla ei nyt ollut aikaa pelata Zestiriaa uudestaan, katselin pelin välivideoita netistä (ja kauhistelin englanninkielistä ääninäyttelyä siinä samalla) ja yritin niiden perusteella muun muassa analysoida Atakkin persoonaa.

Kurkistus myös taidetarjontaan. Kuva fanzinen Twitter-tililtä.
Tällaisen ison kansainvälisen projektin saattaminen loppuun asti on urakka sinänsä, mutta itse olin siinä onnellisessa asemassa, että vastasin ainoastaan omasta pienestä osuudestani. Se sinällään oli varsin hämmentävä tunne indiekirjailijalle, joka on tottunut tekemään lähes kaiken itse.

En ole itse vielä päässyt pitelemään painettua fanzinea käsissäni enkä malttaisi odottaa, että hetki todella koittaa. Ennakkoon nähdyt kuvat ovat huikeita ja lyhyet tarinanpätkät houkuttelevat lukemaan enemmän.

Jos fanzine yhtään kiinnostaa, suosittelenkin lämpimästi tutustumista sen Twitter- ja Tumblr-tileihin. Niiltä löydät lisää kuvia ja muuta tietoa zineen liittyen.

Haluatko oman kappaleen?


Oletko Tales of Zestiria -fani? Haluaisitko oman kappaleen zineä? Minä ainakin haluaisin, jos en olisi saamassa tekijäkappaletta myöhemmin syksyllä.

Kuka tahansa voi tilata tämän fanzinen itselleen nyt. Tilauksia otetaan vastaan aina 19.8.2018 asti, jonka jälkeen ne sulkeutuvat. Fanzinet painetaan tilausmäärien perusteella, joten painos otetaan vasta, kun lopullinen tilauksien määrä on vahvistunut. Tämä tarkoittaa, että fanzine postitetaan tilaajille käytännössä syys-lokakuun aikana.

Fanzinesta on tarjolla neljä erilaista pakettia, joista edullisin sisältää pelkän fanzinen pdf-muodossa ja toiseksi edullisin painettuna. Kahdessa kalliimmassa mukana tulee myös muuta fanisälää, joten valinnanvaraa löytyy jokaiseen makuun ja budjettiin.

Kuten alussa mainitsin, fanzinet eivät yleensä tavoittele voittoa. Näin on myös tämän zinen kohdalla. Jos ylimääräistä rahaa kuitenkin kertyy, se lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Kohteeksi on valittu ranskalainen hyväntekeväisyysjärjestö, jonka tavoitteena on taata koulutus kaikille. Ostamalla fanzinen tuet siis hyvää asiaa ja annat myös minulle lahjaksi iloisen mielen.

Oman kappaleesi voit käydä nyt ennakkotilaamassa TicTail-verkkokaupasta.Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja