8 japanilaisten roolipelien harrastajatyyppiä

Oli kyse mistä tahansa harrastuksesta, harrastajaporukka jakautuu usein hieman erilaisiin tyyppeihin, joita voi sitten tunkea omiin lokeroihinsa. En yleisesti ottaen pidä ihmisten lokeroimista hyvänä ajatuksena mutta pelaajien tyypittely on mielestäni ihan hauskaa, kunhan sitä ei ota turhan vakavasti. Samalla asenteella kannattaa suhtautua tähän postaukseen.1. Kauno Kasuaali


Tämä harrastaja pelaa kenties kaikenlaisia pelejä ja vähän japanilaisia roolipelejäkin siinä ohessa. Hän ei ole genren suuri fani mutta saattaa silti toisinaan tarttua myös j-ropeihin, jos jotakin hänelle sopivasti suositellaan.

2. Helvi Hardcore


Mikään muu kuin japanilainen roolipeli ei kelpaa ja ne on pelattava kaikki! Tai siis ainakin kaikki, jotka suinkin saa käsiinsä. Jos peliä ei julkaista lännessä, asiasta on nostettava äläkkä. Tosin kenties tämä tyyppi osaa jo japania niin sujuvasti, että on täysin yhdentekevää, ilmestyykö peli lännessä koskaan. Hän importtaa sen Japanin julkaisupäivänä ja on todennäköisesti pelannut pelin jo ennen mahdollista länsijulkaisua.

3. Sulo Suosittu


Onko jokin japanilainen roolipeli kaikkien huulilla? Räjäyttikö jokin uusi nimike potin? Tämä tyyppi on taatusti pelannut sen ja vain sen. Final Fantasy -sarja on tuttu ja tuoreina kokemuksina hänellä on takataskussa NieR: Automata ja Xenoblade Chronicles 2. Jos jokin japanilainen roolipeli on suosittu, sen täytyy olla hyvä.

4. Ulvi Underground


Onko jokin japanilainen roolipeli todella suosittu? Tämä pelaajatyyppi ei siihen suostu tarttumaan. Sen sijaan hän osaa kaivaa esille sellaiset pelit, joista vain harva on lännessä kuullut siitä huolimatta, että ne on täällä julkaistu. Hän myös pelaa pelejään alkuperäiskielellä, mikäli osaa japania, mutta silloinkin suosii pienempien pelitalojen tuotoksia eikä viitsi suurien nimikkeiden suuntaan edes vilkaista. Ne on niin nähty!

5. Kaino Kiireinen


Niin paljon japanilaisia roolipelejä, niin vähän aikaa! On työt, koulut ja harrastukset. Pitää hoitaa perhe ja tavata ystäviä. On niin kovin paljon muita harrastuksia. Mutta ovat ne japanilaiset roolipelit silti tosi kivoja. Harmi vain, kun niihin aina uppoaa se 80 tuntia, että pelin saa läpäistyä. Aika ei vain nyt millään riitä. Lopulta tämä tyypin on pakko tyytyä vain lukemaan arvosteluja ja katselemaan pelivideoita YouTubesta.

6. Elvi Entinen


Japanilaiset roolipelit olivat tälle tyypille joskus se juttu, parasta ikinä. Nyt ne on kuitenkin nähty eikä niillä ole enää mitään uutta tarjottavaa, saattavat jopa olla aivan liian pitkiä pelattavaksi. Tämä tyyppi on joko siirtynyt muiden pelien pariin tai lopettanut pelaamisen kokonaan mutta ottaa silti toisinaan osaa keskusteluun ja kertoo ajatuksiaan japanilaisista roolipeleistä. Niistä uusistakin, joihin ei ole koskenut edes tikulla.

7. Repe Retroilija


Kaikki uusi on outoa ja vierasta, ehkä jopa viallista. Aidot ja oikeat japanilaiset roolipelit tehtiin pari vuosikymmentä sitten eikä yksikään uusi peli vedä niille vertoja millään mittatikulla. Tämä tyyppi pelaa yhä uudestaan Final Fantasy VI:ta ja Chrono Triggeriä mutta saattaa hyvässä lykyssä antaa I Am Setsunalle ja Octopath Travelerille mahdollisuuden, joskaan eivät nekään vanhoja klassikkoja piekse.

8. Uino Uudistaja


Kuka nyt jaksaa enää vanhaa vuoropohjaista taistelusysteemiä hinkata? Aivan liian hidasta! Sitä paitsi vanhat grafiikat ovat aikansa eläneitä, tuoretta ja fotorealistista sen olla pitää! Tämä tyyppi nauttii japanilaisten roolipelien uudemmista versioista täysin rinnoin eikä kaipaa menneisyyttä. Hän odottaa uusia pelejä kieli pitkällä ja sormet syyhyten. Pääsisipä jo pelaamaan!

Ei niin vakavaa


Kuten sanottua, tätä postausta ei kannata ottaa turhan vakavasti. Meissä kaikissa harrastajissa lienee pikku ripaus melkein jokaista harrastajatyyppiä. Toisissa vain toiset puolet korostuvat enemmän kuin toiset. Joka tapauksessa ei ole oikeita tai vääriä tapoja harrastaa japanilaisia roolipelejä. Piditpä uusista tai vanhoista, suosituista tai tuntemattomista peleistä, nauti siitä mikä iskee juuri sinuun.


Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja