Star Ocean 5:n kaksi kapteenia: Victor ja Emmerson

Star Ocean: Integrity and Faithlessness tarjoaa kattavan hahmovalikoiman pelaajan iloksi. Näiden hahmojen joukossa on kaksi hyvin erilaista kapteenia: Victor Oakville ja Emmerson T. Kenny. Tällä kertaa halusin sanoa muutaman sanasen näistä herroista.Star Ocean: Integrity and Faithlessnessin ilmestymisestä on kohta vuosi. Pidin pelistä lopulta paljon enemmän kuin osasin edes olettaa, vaikka mediassa tuntui näkyvän hyvinkin päinvastaisia arvioita. Toisaalta minulle ei ole mikään yllätys olla vastarannan kiiskenä, samalla tavalla on käynyt muidenkin pelien kohdalla.

Olen aiemmin kirjoittanut postauksen Fioresta ja Annesta sekä toisen Fidelistä, Mikistä ja Reliasta. On siis vain reilua, että annan hieman näkyvyyttä myös Victorille ja Emmersonille. Postaus on vain jäänyt muiden mielenkiintoisten aiheiden jalkoihin, mutta ehkä sen aika on nyt pelin vuosipäivänkin sopivasti lähestyessä.

Victor Oakville


32-vuotias Victor on kapteenina Kuninkaan valituissa ja opiskellut Fidelin isän, Daril Camuzen, alaisuudessa. Hän on kaiken kaikkiaan varsin suoraselkäinen mies, joka pyrkii noudattamaan sääntöjä tappiin asti. Sen sijaan sosiaalisesti hän on kömpelö eikä aina tajua toimia erilaisissa tilanteissa yleisesti hyväksytyn sosiaalisen konseptin mukaan. Hänen ystävyyssuhteensa näyttävät rajoittuvan työn kautta tulleisiin (ja nekin ovat ilmeisesti aika pintapuolisia) ja romantiikkaa hänellä ei ole elämässään ollut sitten nuoruuden ihastuksen. Victor on kuitenkin erittäin hyväsydäminen ja puolustaa ystäviään viimeiseen veripisaraan saakka.

Pidin Victorista jo ensivilkauksella pelin trailerin perusteella, joskaan en halunnut tehdä liian innokkaita johtopäätöksiä. Joka tapauksessa pelin edetessä totesin hänen olevan varsin kiva ja viihdyttävä hahmo. Hän on sellainen perinteisiä arvoja kunnioittava, läheisiään suojeleva mies, jonka on tarkoitus luoda turvallinen mieliala ympärilleen. Toisaalta hänen sosiaalinen kömpelyytensä tekee hänestä hassulla tavalla suloisen jopa siinä määrin, että häntä tekisi mieli vain halata. En sitten tiedä, kävisikö hän todellisessa elämässä hitusen raskaaksi seuraksi, mutta pelin verran häntä katselee oikein mielellään.

Victor kehittää myös vahvan suhteen muihin pelattaviin hahmoihin tarinan edetessä. Hän haluaa suojella Reliaa ja taistella Fidelin rinnalla. Emmerson on ehkä hänelle lähin samastumisen kohde, mutta toisaalta miehet eivät voisi olla erilaisempia. Victor näkee Mikin kenties pikkusiskomaisena hahmona, mutta suhde Fioreen ja Anneen voi olla hitusen vaikeampi. Varsinkin Fiore on sen verran flirtti, että hän taitaa saada Victorin usein hämilleen. Fioren lisäksi hämmennystä aiheuttaa hänen alaisensa Hana, joka selvästi kuumottelee Victoria, mutta Victorilta naisen tuntemukset menevät täysin ohitse.

Leikittelen ajatuksella fan fictionista Victorista ja Fioresta, mutta valitettavasti kirjoitusaika tuntuu olevan yhä enenevässä määrin kortilla.

Emmerson T. Kenny


41-vuotias Emmerson on Charles D. Goale -nimisen avaruusaluksen viinaan ja naisiin menevä kapteeni. Hyvin suurella todennäköisyydellä hän on vähintäänkin kaukaista sukua aiemmissa Star Oceaneissa esiintyneille Kennyille.

Emmerson saapuu Faykreedille yhdessä alaisensa, Anne Patriceanin, kanssa. He pyrkivät soluttautumaan paikallisten joukkoon suorittaakseen omaa salaista tehtäväänsä, mutta kieltämättä pistävät silmään katukuvassa.

Siinä missä Victor on vähän jäykkis Emmerson ei turhia pingota. Hän on kapteeniksi varsin huoleton (jopa siinä määrin, että aiheuttaa stressiä muille, erityisesti Annelle). Hän rakastaa alkoholia ja puhuu siitä myös toistuvasti. Voisin hyvin kuvitella hänen vievän Victorin jokin ilta pubiin vähän ryypiskelemään miesten kesken (tästäkin varmaan saisi hauskan ficin). Samalla hän luultavasti yrittäisi saada hankittua Victorille naisseuraa.

Emmerson onkin varsinainen flirtti. Hän tuntuu katselevan suurin piirtein kaikkia naisia, mutta erityisen paljon hän flirttailee Fiorelle, joka luonnollisesti vastaa flirttiin samalla mitalla. Missään vaiheessa Emmerson ei silti näytä onnistuvan naisia itselleen hankkimaan, mutta eipä sellainen taitaisi JRPG:hen oikein sopiakaan. Vihjailla saa, mutta harvemmin mennään sen pidemmälle.

Loppupelissä tuleekin tunne, että Emmersonin joka suuntaan flirttailu on ainoastaan yritys saada Anne mustasukkaiseksi. Miehestä nimittäin pystyy melko helposti lukemaan, kenestä hän on oikeasti kiinnostunut. Huvittavaa on, että sitä naista hän ei sitten osaa yrittää aidosti iskeä vaan hänen on käytettävä varsin typerää taktiikkaa. Ihan oikeasti, naista harvemmin saa iskemällä kaikkia muita hänen ympäriltään. Ihan vinkkinä vain Emmersonille.

Hyvä jälkimaku hahmoista


Minuun näistä kahdesta hahmosta Victor iski kovempaa kuin Emmerson, vaikkakin jälkimmäinen toimi koomisena kevennyksenä. Uskon Emmersoninkin olevan vastuullinen, sillä tuskin hän muuten olisi kapteeniksi asti edennyt. Hän on silti sitä tyyppiä, jota tekisi  mieli lähinnä läpsiä poskelle. Victor sen sijaan hymyilyttää hömelyydellään ja ihastuttaa turvallisuudellaan ja vastuuntuntoisuudellaan. Hänestä tulee vielä hyvä (avio)mies jollekulle.

Pidän myös siitä, että Star Ocean 5:een mahtui jopa kaksi "vanhempaa" miestä. Yleensähän JRPG:ssä hahmokaarti on varsin nuorta ja yli kolmekymppiset ovat harvinaisempia. He myös usein esiintyvät niin sanotusti mentorin roolissa. Victorin ja Emmersonin voi toisaalta tällaisiksi mieltääkin, mutta heissä on muutakin. Arvostan sitä, että vanhempia hahmoja edustamaan saatiin kaksi hyvin erilaista miestä. Olisi kuitenkin mukava nähdä näiden ns. vanhempien hahmojen joukossa myös enemmän naisia.

Lue myös


Star Ocean 5:n hahmopohdintoja: Fidel, Miki ja Relia
Star Ocean 5:n ihanat Fiore ja Anne


Mitä sinä pidit Victorista ja Emmersonista? Kumpi oli enemmän makuusi vai oliko kumpikaan?

http://www.pelit.fi/

PS. "Tuliaisia Japanista" -arvonta on käynnissä vielä tämän viikon loppuun asti. Käy ihmeessä osallistumassa!

Ei kommentteja